Апелативен съд – Пловдив отказа да промени мярката за неотклонение

...
Апелативен съд – Пловдив отказа да промени мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, натъпкал в колата си кокаин за над 730 хил. лв.

Апелативен съд – Пловдив отхвърли да промени мярката за неотклонение на мъж в по-лека и остави в действие „ задържането му под стража “, несъмнено от Окръжен съд – Хасково.

Обвиняемият е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 11.06.2024 година, в съучастничество със различен мъж, е направил опит за контрабанда на 3.510 кг кокаин на стойност над 730 000 лв., като се опитал да го придвижи от България през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ в Турция.

Наркотикът е бил разпределен в три пакета, открити в тайник на лек автомобил при щателна митническа инспекция. Колата е била ръководена от втория обвинен, а другият мъж слязъл преди границата и следил от бензиностанция какво се случва.

Пловдивският апелативен съд одобри, че от събраните досега доказателства, въпреки и на този ранен стадий от следствието на случая, от количеството и цената на конфискувания опиат, от протоколите за оглед и разпитите на митничарите и вторият обвинен, макар другите версии на двамата арестувани, налице е обосновано съмнение за съпричастност към закононарушението, в което е упрекнат. Срещу него има друго дело за опиати в Окръжен съд – Сливен, което не е приключило и обвиненият се води неосъждан. Съдът реши, че единствено по себе си здравословно положение на бащата на обвинения, както и бременността на приятелката му, не са учредения за смяна на мярката за неотклонение. С оглед тежестта на плануваното в закона наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост и санкция от 200 000 до 300 000 лв., се извежда презумпцията за заплаха от укриване и осъществяване на закононарушение.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР