25-годишният Николай Амбарев бе докаран в съда с белезници, за

...
25-годишният Николай Амбарев бе докаран в съда с белезници, за
Коментари Харесай

Мъжът, извършвал фалшиви кремации, се разплака в съда

25-годишният Николай Амбарев бе докаран в съда с белезници, с цел да му бъде гледана мярката за неотклонение. Мъжът, който бе арестуван за измами с кремации се разплака пред Районен съд Пловдив, до момента в който му снемаха самоличността. Той е неосъждан, а негов юрист ще бъде Кирил Николов.

Искането за непрекъснат арест е от страна на Прокуратурата под тепетата. Съдията, който би трябвало да реши каква подобаваща мярка да бъде наложена на Амбарев е Методий Антонов.

Прокурорът по делото съобщи, че макар ранният стадий на следствието, има събрани задоволително доказателства за авторството на закононарушението. Разпитани са голям брой очевидци, конфискувани са документи.  Според държавното обвиняване доказателствата са безспорни и излъганите лица  са разпознали телата на умрелите си близки, макар, че сякаш към този момент били кремирани, заяви.

Към момента няма данни, че Николай може да се укрие, само че има заплаха да извърши друго закононарушение, безапелационен е прокурорът. Управляваната от него организация " Вечна памет " е една от най-работещите в града. Тепърва ще се изследва цялата документи на погребалната организация и ще се проверяват всички заровени лица. „ Налице е едно извънредно аморално и непоносимо отношение към умрелите. Установено е, че е работил със чиновници на незабавна помощ и приюти и при една по-лека мярка може да повлияе на следствието ”, изрично е държавното обвиняване.

Срещу мъжа има повдигнато обвиняване за това, че  в интервала на неустановена дата през месец септември 2024 година до 16.09.2024 година в Пловдив, за да набави за себе си имотна полза, възбудил подвеждане у околните на умряли лица и с това им предизвикал имотна щета в общ размер на 1639 лева

Амбарев беше задържан в понеделник, като по информация на медията ни сигнал е бил подаден от излъгани опечалени. Те настояват, че са платили на погребалния сътрудник, с цел да бъде осъществена кремация на околните им покойници. След това от погребалното бюро им предоставяли „ краткотрайна ” урна с прахуляк, без документ, като им се казвало, че „ същинската ” урна ще им бъде дадена след време. Оказало се обаче, че фактическо изгаряне на труповете не се е случвало, а умрелите към момента се намирали в хладнилни камери. Имало случаи трупове да „ отлежават ” по два месеца в хладилните камери.

След изявленията на медията ни, изплуваха и доста други разкази на клиенти.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР