25-годишният Николай Амбарев, който бе задържан след фалшиви кремации, остава

...
25-годишният Николай Амбарев, който бе задържан след фалшиви кремации, остава
Коментари Харесай

Съдът остави Амбарев в ареста, за да не повлияе на разследването

25-годишният Николай Амбарев, който бе арестуван след подправени кремации, остава в ареста. Това стана ясно преди минути в Районен съд Пловдив, където се организира съвещание против мъжа. Съдията по делото Методий Антонов счете, че най-адекватната мярка за младия Николай е „ задържане под стража ”.

Срещу Амбрев има повдигнато обвиняване за това, че  в интервала на неустановена дата през месец септември 2024 година до 16.09.2024 година в  Пловдив, за да набави за себе си имотна полза, възбудил подвеждане у околните на умряли лица и с това им предизвикал имотна щета в общ размер на 1639 лева

„ Имаме единодушие за множеството неща, които сподели прокуратурата, само че във връзка с предпоставката, на база, която прокуратурата желае задържане под стража, тъй като може да извърши друго закононарушение, няма конкретика ”, безапелационен е юрист Кирил Николов, заяви.

Според него не се касае за действителна заплаха, а за нереална, а следствието е в ранен стадий и съгласно Николов прокурорът се пробва да внуши, че Николай би трябвало да бъде арестуван, тъй като в случай че продължат да проверяват може да разкрият други закононарушения. Адвокатът посочи, че това не е действителна заплаха и добави, че обвиненият не е осъждан и с изключение на тези два случая няма никакви други данни за негови провинения.

„ Твърдението, че в случай че е на независимост може да извърши друго закононарушение не почива на никакви доказателства, а единствено съмнение на прокурора. Моля да имате поради, че обвиняването за машинация за 1600лв и макар, че господин Амбарев е дал  урни с непознат прахуляк, то труповете на същите са налични и това въпреки всичко дава опция с тях да бъдат осъществени съответните църковни ритуали и физически дейности, по отношение на тленните остатъци ”, сподели бранителят Кирил Николов.

Според Николов за момента няма никакъв риск да извърши друго закононарушение. Връзките му с приюти, лекари и други такива за момента не са открити сигурно. По отношение на това, че е притежател на една от най-работещите погребални организации, юристът не бе склонен. „ Той може да е за пердах, само че не и за задържане под стража. Мисля, че една мярка за неотклонение „ гаранция ”  ще има своя възпиращ, а даже и превъзпитателен резултат ”, безапелационен е Николов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР