Задължително трябва да демонстрираме своето. Това заяви председателят на Парламентарната

...
Задължително трябва да демонстрираме своето. Това заяви председателят на Парламентарната
Коментари Харесай

Председателят на Парламентарната асамблея на НАТО: Задължително трябва да демонстрираме своето единство

Задължително би трябвало да демонстрираме своето. Това съобщи ръководителят на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба.

„ Ставаме все по-силни.

Ще показва и слага на гласоподаване две значими заявления – за непоколебимата ни помощ и поддръжка за Украйна и декларация с рекомендации за срещата на върха на НАТО във Вашингтон тази година. Нашата намира се случва във време на огромни рискове – войната на Русия против Украйна се намира в сериозна фаза. Повече от когато и да било би трябвало да надигнем глава и да ускорим нашата помощ. На второ място НАТО и страните членки съдружници наложително би трябвало да показват своето единение и решителност на срещата на върха през юли. Третата заплаха – демокрациите ни са под блокада от страна на Путин и неговите другари диктатори. Целят да унищожат демокрацията “, съобщи Михал Шчерба.

„ Сесията на НАТО изпраща три ясни послания.

Ние сме с Украйна досега, в който тя извоюва успеха и по-късно. След повече от 800 дни война нашите украински другари са тук при нас, с цел да ни припомнят, че би трябвало да ги поддържаме в този момент, а не след две седмици. И ние би трябвало да изоставим изкуствените червени линии. Украинците би трябвало да получат това, което им е належащо. Трябва да създадем нашите общества по-устойчиви. Трябва да създадем нашите демокрации по-издръжливи, тъй като сигурността не опира единствено до танкове и военни самолетни, а значи и устойчивост на обществата и демокрациите. Призоваваме НАТО да ускори дейностите си и да се основе център за демократична резистентност в щаб квартирата на НАТО. Искаме да създадем НАТО по-силен от по всяко време. Нашата визия за НАТО е ясна: НАТО би трябвало да бъде Алианс за демокрации. Да отбрани всеки сантиметър на съдружниците си. Съюз, който споделя отговорно изгодите си. Швеция участва за първи път и би трябвало да приветстваме като член Украйна, която да я последва “, сподели още Михал Шчерба.

Председателят на Парламентарната асамблея на НАТО: Задължително би трябвало да демонстрираме своето единение 27.05.24 10:40 Главчев: Членството ни в НАТО е цивилизационен избор, това е гаранция за сигурност 27.05.24 10:09 Ванчето ще се бори с корупцята и кражбите,ама не споделя парите за нейната акция от къде идват… 27.05.24 09:55 НА ЖИВО: Заседание на парламентарната асамблея на НАТО 27.05.24 09:37 Васил Терзиев безапелационен: Обществените пространства и парковете би трябвало да дават отговор най-добре на потребностите на жителите на града 27.05.24 09:11

SafeNews напомня, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг e в България. Tой взе участие в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира в София. Във форума има парламентаристи от 32 страни – членки на Алианса.

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР