Днес нуждата от бързи доставки на стоки и суровини е

...
Днес нуждата от бързи доставки на стоки и суровини е
Коментари Харесай

„БМФ Сух Порт София“ – ключът към успеха на модерната логистична мрежа

Днес потребността от бързи доставки на артикули и първични материали е по-висока, в сравнение с когато и да било преди.

В отговор на възходящото търсене на бързи и екологично устойчиви решения за транспорт на товари, „ БМФ Порт Бургас “ откри BMF Dry Port Sofia („ БМФ Сух Порт София “), като допълнение към българския морски бизнес, което да го промени. Този новаторски интермодален контейнерен терминал е ситуиран покрай София и дава обещание да революционизира доставките на артикули и първични материали в България, предлагайки бързи, надеждни и екологични транспортни решения, пригодени да отговорят на изменящите се потребности на днешните консуматори и предприятия.

Същевременно през днешния ден упованията към фирмите да ползват зелени практики са на най-високо равнище. Намаляването на рисковите излъчвания е главен фокус за Европейски Съюз, което води до пренасочване на товарните транспорти към железниците. Настоящите трендове оказват напън върху пристанищата да бъдат по-добре интегрирани в съществуващата железопътна мрежа и да оферират повече мултимодални решения на своите клиенти.



„ БМФ Сух Порт София “ вкарва нещо, с което българският морски превоз изоставаше – постоянни интермодални доставки от пристанище Бургас до вътрешността на страната. Световно открита процедура е пристанищните оператори да разполагат с по този начин нареченото „ Сухо пристанище “, ситуирано на стратегическо място във вътрешността. Затова и интермодалният терминал е построен в Индустриален парк София – Божурище – оживена икономическа зона с висок капацитет от транспортни връзки за по този начин наречените първа и последна миля.

„ БМФ Сух Порт София “ има за цел да увеличи привлекателността и потенциала за обработка на контейнери на пристанището. Сухият порт е лицензиран като част от територията на БМФ Порт Бургас и надлежно предлага и митническо депозиране за своите клиенти. В момента се употребява най-вече за доставки от врата до врата за един от главните клиенти на пристанището. Контейнерите за импорт и експорт се транспортират посредством постоянна железопътна линия от 1 до 2 влака седмично. Терминалът има капацитет да се употребява и като хранилище освен за контейнери, само че и за ремаркета, полуремаркета и други Местоположението му го прави стратегическо място за разнообразни доставки сред Централна Европа и покрайнините на Европейски Съюз.



Мултимодалните спотове улесняват плавния транспорт на артикули, подкрепят икономическото развиване както на локално, по този начин и на международно равнище и укрепват позицията на България като основен състезател в европейския морски бизнес. Разполагането на голям брой сходни спотове на стратегически места в цялата страна, които да служат като разпределителни пунктове за разнообразни товари, е от значително значение и акцентира основната роля на мултимодалните центрове в актуалните логистични системи.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР