Макар и рядко, се случва и най-невъзможните мечти да се

...
Макар и рядко, се случва и най-невъзможните мечти да се
Коментари Харесай

Скромен щанд за тако в Мексико е първият, удостоен със звезда Мишлен

Макар и рядко, се случва и най-невъзможните фантазии да се трансфорат в действителност . Едва ли можем да посочим по-ярък образец от този по какъв начин един непретенциозен и безусловно скромен щанд за тако в Мексико получи ... най-голямата част за всеки кулинарен експерт, а точно - звезда Мишле н.

Taquería El Califa de León е заведение от едвам 100 квадратни фута, едно от общо 11 000 регистрирани в столицата на Мексико - Мексико Сити , предлагащи типичната за страната храна, което съществува от към 60 години. Разбира се, за това време то е натрупало задоволително известност, само че е реалност, че е известно със своята схематичност - в менюто му участват едвам 4 вариации на предлаганото  (три с телешко и едно със свинско).

Липсват и каквито и да са места за сядане , т.е. удобствата не са измежду главните цели на основателите му. Има я обаче онази магия , която постоянно впечатлява - а точно да уловиш същността на гурме храната .
 Артуро Ривера Мартинес във вихъра на кулинарните си умения
От 1968 година до момента основният готвач Артуро Ривера Мартинес усъвършенства занаята си , печейки фино нарязано говеждо месо, подправено със сол и сок от лайм и го сервира върху прясно направени тортили. И явно крайният резултат е изключително впечатляващ , откакто Taquería El Califa de León се трансформира в първия мексикански щанд за тако, изобщо почетен с достойнството да получи звезда Мишлен измежду хиляди такива по света.

Признанието на клиентите обаче сякаш е още по-важно за Артуро, откакто опашката пред щанда в никакъв случай не секва, а приказваме за град с 23 милиона души , в който на съвсем всеки ъгъл се предлага тако ...

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР