Вижте репортаж от мачаПорто спаси сезона си, след като надви

...
Вижте репортаж от мачаПорто спаси сезона си, след като надви
Коментари Харесай

Порто спечели Купата на Португалия след продължения

Вижте репортаж от мача

Порто избави сезона си, откакто надделя първенеца Спортинг (Лисабон) с 2:1 след продължения във финала за Купата на Португалия и по този начин взе трофей през сезона 2023/24. Победното попадение беше дело на иранеца Мехди Тареми, който вкара дузпа в 100-ата минута. Спортинг пък трябваше да играе от 30-ата минута с човек по-малко, поради червен картон на създателя на техния гол.

" Лъвовете ", които подвигнаха националната купа с 10 точки преднина над Бенфика, откриха резултата в 20-ата минута посредством Джерамая Сейнт Джусти, който засече с глава центриране на Поте от ляво. В 25-ата минута обаче бразилецът Еванилсон изравни поради неточност в отбраната на Спортинг. Халфът Едуардо Акиньо-Пепе центрира в наказателното поле, а бранителят на лъвовете Нуно Сантош в опит да спре топката безусловно я сервира на 10-ия метър на Еванилсон, за който нямаше проблем самичък против вратаря да изравни.

Само три минути по-късно Спортинг остана с човек по-малко, откакто нидерландският създател на техния гол беше изпъден с пряк червен картон поради отсичане на откъсналия се самичък против вратаря Вендерсон Галеньо. Първоначално съдията Фабио Верисимо уточни и точката за осъществяване на дузпа, само че откакто се съветва с сътрудниците си от стаята за видеоповторения (ВАР), извади фаула отвън границата на наказателното поле. Изстрелът на Франсишко Консейсао профуча на сантиметри до дясната греда. До края на първата част и двата тима изпуснаха по едно доста положително състояние, като изключително би трябвало да съжаляват синьо-белите от Порто, откакто Консейсао от 8 метра ритна топката над горната греда.

През второто полувреме и продъл

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР