Задържаха охранител от училище във Враца за антибългарски призиви, съобщава

...
Задържаха охранител от училище във Враца за антибългарски призиви, съобщава
Коментари Харесай

Портиер във врачанско училище кара деца да скандират Да живее Македония

Задържаха охранител от учебно заведение във Враца за антибългарски апели, оповестява bTV.

Случаят е от междинното учебно заведение " Никола Войводов ".

На видео, публикувано в обществените мрежи, се вижда по какъв начин мъжът снима възпитаници и ги приканва да скандират " Да живее Македония " . Когато едно от децата му отвръща " Да живее България ", охранителят заплашва, че ще го пребие.

Портиерът е излъчвал онлайн в TikTok, снимал е възпитаници, както и личния състав на учебното заведение. Нарича децата отродени. Използва квалификации като турко-монгол и българо-фашисти.

Директорката на образователното заведение Снежанка Каменова изясни, че самата тя схванала за протичащото се в неделя по обяд и е останала шокирана от видения клип.

" Нашият чиновник, портиерът Петков, си е разрешил да снима нерегламентирано възпитаници, без разрешението на родителите им. Заснел е сътрудници без тяхно познание и е предавал онлайн от своето работно място , което е в безспорен прорез с трудовата дисциплинираност и етичния кодекс за работа с деца и възпитаници ", акцентира тя.
 Огромен антибългарски надпис изникна в Скопие
Огромен антибългарски надпис изникна в Скопие

" Българите в Конституцията е изменничество ", гласи графитът

Охранителят употребявал служебното си състояние, за да въвлече непозволено възпитаници в идеологически лозунги.

Каменова посочи, че в учебното заведение е безусловно неразрешено да се приказва за политика или за идеологически доктрини.

Във видеата охранителят си разрешил да снима и преподаватели без тяхно познание.

Директорката изясни, че две от учителките по История настояват, че не са знаели, че някой ги записва, до момента в който са изпълнявали служебните отговорности. Били са във фоайето, а той им е задавал въпроси, свързани с исторически обстоятелства.

Каменова уточни, че въпросният чиновник работи в учебното заведение от близо година и половина и е постъпил с постоянни документи.

" Беше пуснал в портиерната мощна музика, за което през октомври беше глобен със забележка, само че от този момент не сме имали никакви забележки към него ", разясни още тя и добави, че заради тежестта на случая най-вероятно служителят ще бъде освободен от работа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР