Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова посъветва полския

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова посъветва полския
Коментари Харесай

Мария Захарова посъветва полския външен министър да сподели информация за атентатите в "Северен поток

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова посъветва полския външен министър Радослав Сикорски да показа информация за присъединяване на Вашингтон в подкопаването на " Северен поток ".

" Би било по-добре полският външен министър да каже какво знае за атентатите в " Северен поток " и за ролята на Вашингтон в това закононарушение ", сподели тя пред " Известия ".

Коментарът ѝ бе в отговор на изказване на Сикорски, който сподели, че Съединени американски щати ще унищожат съветските позиции в Украйна, в случай че Руската федерация употребява нуклеарно оръжие.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков по-рано означи, че западните водачи всекидневно практикуват нуклеарна изразителност и акцентира, че Русия не желае да взе участие в тези учения. Песков също подсети, че Москва може да употребява нуклеарно оръжие единствено в сходство с наредбите на своята нуклеарна теория.

Русия постоянно организира нуклеарни учения. Последните ѝ учения от тази седмица не са ескалация. Това съобщи съветският президент Владимир Путин.

Той направи коментара си по време на конференция в Минск след двудневни диалози с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко.

Путин уточни, че единствената разлика този път е, че ученията включват и Беларус, където Русия разгласи предходната година, че разполага тактически нуклеарни ракети.

Припомняме, че на 21 май Русия стартира първия стадий от военните си учения с тактическо нуклеарно оръжие. Към вторият стадий на ученията ще се причисли и Беларус.

Газопроводите " Северен поток " 1 и 2, пренасящи съветски газ до Германия под Балтийско море, бяха развалени от поредност от гърмежи в шведски и датски води през септември 2022 година

След случая датската полиция заяви, че те са били наранени от мощни детонации, а шведски проверяващи потвърдиха, че откритите на място следи от експлозиви безапелационно демонстрират, че е имало бойкот.

Русия и Западът се упрекват взаимно за повредата. Всяка от страните отхвърля да е забъркана и до момента никой не е поел отговорност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР