Държавният секретар на САЩ Майк Помпео намекна, че президентът Доналд

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео намекна, че президентът Доналд
Коментари Харесай

Помпео сензационно заяви: Идва плавен преход към втората администрация Тръмп

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео загатна, че президентът Доналд Тръмп ще остане на власт за втори мандат, оповестиха Ройтерс и Агенция Франс Прес.

" Ще има равномерен преход към втора администрация на Тръмп ", съобщи Помпео на конференция във вторник. От изданието " Политико " разясняват, че от тона му не е станало ясно дали става дума за демонстрация на изключително възприятие за комизъм или за изцяло съществени планове.



Това изявление на държавния секретар на Съединени американски щати идва по-малко от 24 часа, откакто Доналд Тръмп изненадващо уволни министъра на защитата Марк Еспър. От през вчерашния ден началник на Пенгагона е Кристофър Милър, който преде това бе шеф на Националния център за битка с тероризма.

Междувременно Джо Байдън съобщи, че нищо няма да спре предаването на властта след изборната му победа, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Байдън съобщи в Уилмингтън, щата Делауер, че преходът към този момент е почнал, макар отхвърли на президента Доналд Тръмп да одобри изборните резултати. Той сподели, че изследва евентуални членове на кабинета си и други постове в администрацията.

На въпрос от кореспондент какво би споделил на Тръмп, Байдън отвърна: " Г-н президент, чакам с неспокойствие да беседвам с Вас. "

При въпрос по какъв начин има намерение да работи в бъдеще в случай, че и досега не му е възложен достъп до секретна информация и опция да работи в предпазени пространства, Байдън уточни, че достъпът до секретна информация е потребен, само че той въпреки всичко не може да взема решения на основата на тази информация.

" В страната може да има единствено един президент, а аз ще поема президентския пост на 20 януари ", акцентира той.

Демократът добави, че скоро ще беседва с водача на републиканците в Сената Мич Макконъл.

" Според мен цялата Републиканска партия се оказа в обстановка, при която е под напън от настоящия президент ", означи Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР