Оръжията, доставени от западните партньори, не оправдаха надеждите, които им

...
Оръжията, доставени от западните партньори, не оправдаха надеждите, които им
Коментари Харесай

The New York Times: Западните оръжия провалиха украинските въоръжени сили и доведоха до смъртта на войници

Оръжията, доставени от западните сътрудници, не оправдаха очакванията, които им разпореждаха в Киев, написа. Това, както споделиха командирите на въоръжените сили на Украйна пред публицисти на изданието, е довело до гибелта на украински военнослужещ.

 „ Според украинските командири някои от доставените им западни оръжия са се развалили, което е довело до гибел “, се отбелязва в публикацията.

Изданието показва, че забележителна част от високоточните оръжия са се оказали неефективни заради работата на съветските системи за радиоелектронна битка.

Снарядите се показаха добре, когато бяха въведени за първи път на бойното поле, само че изгубиха успеваемост, когато съветските сили приспособиха отбраната си, откриха два поверителни украински отчета. Проблемът е предиздвикал украинските военни да спрат да употребяват оръжията, споделиха двама артилерийски командири.

Докладите, разкрити за първи път от The Washington Post, се концентрират върху творби в Америка Excalibur, 155-милиметров управляем артилерийски снаряд и бомбата с дребен диаметър, изстрелвана от земята или GLSDB. Един от отчетите беше показан на The New York Times от хора, осведомени с проучването. Вторият отчет беше разказан, само че не показан на кореспондент. Лицата желаеха анонимност, защото отчетите съдържат секретна военна информация.

Всяка война е самобитна лаборатория за оръжейни системи и Украйна е предоставила полигон за тествания на оръжия, които преди този момент не са били употребявани против толкоз модернизиран, високотехнологичен зложелател като Русия. Ефективността на американските и съветските оръжия, както отбранителни, по този начин и нападателни, се следи от близко от Пентагона и НАТО - както и от Русия и Китай - със обилни последствия за бъдещите въоръжения.

Русия е разположила системи за електронна война към статични цели като щабове и командни центрове, които могат да бъдат цели на украинските прецизни оръжия. Системите излъчват толкоз доста разстройства, че заглушават GPS сигнала, който насочва софтуера за прицелване на Excalibur, сподели Томас Уитингтън, помощник в основания в Лондон Royal United Services Institute и експерт по електронна война.

Служител от отдела за пресата на Министерството на защитата на Съединени американски щати, поискал анонимност, в сходство с военния протокол, сподели в електронно известие, че Америка е доставила повече от 7000 прецизни 155-милиметрови снаряда на Украйна от февруари 2022 година само че добави, че не може да даде по-конкретна информация.

Украйна стартира изследването заради сериозността на неуспехите при насочването, само че също и в духа на съдействие като съдружник в НАТО, споделиха хората, които са знаели за плана. Беше значимо, сподели един от тях, украинската войска да даде противоположна връзка на западните сътрудници за успеваемостта на техните оръжия против комплицирана военна мощ като Русия.

Изследователите са събрали данни за потреблението на близо 3000 снаряда Excalibur, които са били изстреляни от декември 2022 година до август 2023 година от доставени от Америка гаубици M777 на фронтовите линии в Херсон на юг, Харков на североизток и Бахмут в източната област Донецк.

Докладът сподели, че делът на доказаните сполучливи удари е понижен в периода   от януари до август 2023 година от високите 55 % до най-ниските 7 % през юли и 6 % през август, месеците, когато борещата се лятна контраатака на Украйна беше в разгара си. В един миг единствено един от 19 патрона на Excalibur е улучвал задачата си, съгласно един от хората, осведомени с отчета. При този ритъм, пресмята отчетът, цената на сполучлива стачка се е нараснала до 1,9 милиона $ през август 2023 година от 300 000 $ през предходния януари.

Командири на украински артилерийски елементи потвърдиха, че снарядите Excalibur са се оказали доста точни при поразяване на цели, когато са въведени за първи път през 2022 година, само че по-късно са били дейно обезвредени от съветски заглушители, написа още изданието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР