Представители на редица големи руски компании заявиха, че няма пълноценна

...
Представители на редица големи руски компании заявиха, че няма пълноценна
Коментари Харесай

Руските компании в редица отрасли продължават да използват продукти на SAP поради липсата на пълноценна алтернатива

Представители на редица огромни съветски компании обявиха, че няма пълноценна опция на продуктите на немската компания SAP. Поради това преходът към локални ERP решения е съществено усложнен.

SAP напусна съветския пазар и на 20 март тази година затвори достъпа до облачните си услуги за потребителите в Русия. Изчислено е, че до края на 2023 гoдина единствено 15-20 % от съветските компании са минали към локални аналози на софтуера на SAP. Много съветски компании, които употребяват ERP системи на SAP не са подготвени да се откажат от потреблението им. Факт е, че прекосяването към локален програмен продукт е обвързвано с големи времеви и финансови разноски. Освен това съществуват въпроси, свързани с функционалността.

По-специално генералният шеф на КАМАЗ съобщи, че компанията не е подготвена да премине от SAP към локални решения, защото техните благоприятни условия не са задоволителни за обслужване на „ доста комплицирани процеси, които съществуват в предприятието “. Ръководителят на КАМАЗ означи, че в автомобилната промишленост като цяло единствено 38% от решенията са трансферирани към съветски програмен продукт. Основният проблем е ниската подготвеност на локалните платформи заради неналичието на опит в региона на приложенията. При тези условия КАМАЗ би трябвало самичък да основава избран програмен продукт, както АвтоВАЗ и ГАЗ, сподели той.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР