Най-малко 35 души са били убити при израелски въздушен удар

...
Най-малко 35 души са били убити при израелски въздушен удар
Коментари Харесай

Десетки са убитите и ранените при израелски удар край град Рафа

Най-малко 35 души са били убити при израелски въздушен удар край град Рафа, оповестяват палестински медици в линията Газа. В неделя бойци на Хамас изстреляха за първи път от четири месеца ракети против цели в Израел, в това число столицата Тел Авив.Израелските сили са атакували лагера Тал ал-Султан, в който са настанени разселени хора. Десетки са били ранени при пожар, избухнал след офанзивата.Израелски военни обявиха, че задачата на въздушния удар е бил комплекс, в който се събират високопоставени представители на Хамас, в това число двама от водачите на придвижването на Западния бряг. Палестинското президентство и Хамас упрекнаха Израел, че е направил " кръвопролитие " с нападението в лагера, ръководен от Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци.
Нашите цели в линията Газа, изключително очебийно тук в Рафа, е да унищожим Хамас, да върнем заложниците и да запазим свободата си на деяние. Трябва да прочистим този регион, да премахнем тунелите и инфраструктурата на терористите.
Йоав Галант – министър на защитата на Израел

От 7 май израелската войска ускорява интервенциите за заличаване на последните батальони на Хамас в Рафа. Сраженията продължиха и през уикенда, макар решението на Международния съд за прекъсване на израелските интервенции и допускане на филантропична помощ в линията Газа.Междувременно правозащитната организация " Амнести интернешънъл " изиска от Международния углавен съд да стартира следствие за " военни закононарушения " против Израел поради три израелски въздушни удара в центъра и южната част на линията Газа. Според организацията при тях са починали 44-ма палестински цивилни жители през април, в това число 32 деца. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР