Да направим силна коалиция, качествено нов политически субект, призова Георги

...
Да направим силна коалиция, качествено нов политически субект, призова Георги
Коментари Харесай

Бивши и настоящи социалисти се събраха в НДК – ще обединяват лявото

Да създадем мощна коалиция, качествено нов политически индивид ”, прикани Георги Първанов, президент на страната в интервала 2002-2012 година на кръглата маса в НДК „ Лява България - хрумвания, политики, единство ", чиято цел е основаването на ново ляво обединяване. На форума се събраха някогашни социалисти, сегашни, както и такива, напуснали партията, само че основали свои обединения в лявото пространство. Сред знаковите лица бяха  Мая Манолова, Татяна Дончева, Георги Кадиев и Симеон Славчев. 

Заедно на форума за обединяването на левицата бяха и сегашни социалисти, някогашни министри на Българска социалистическа партия и членове на пленума – Ангел Найденов, Георги Пирински, Дора Янкова, Кирил Добрев, Явор Куюмджиев и Румен Петков от АБВ.

Георги  Първанов не подмина поканата на Корнелия Нинова към някогашните социалисти да се завърнат в партията и напомни, че беше изключен през 2014 с решение на пленума и в несъгласие на устава.

„ Като желаеме да бъдем дружно - дайте да се съберем по пътя, дано не се събираме силово ”, отговори Първанов. Той установи, че левицата се нуждае от дълбока промяна. „ Бих споделил смяна, само че взеха тази дума и я опорочиха ”, установи някогашният водач на Българска социалистическа партия.

Той прикани всички леви разнообразни обединения дружно с Българска социалистическа партия да създадат единна коалиция, осведоми Българска телеграфна агенция. От своя страна Мая Манолова дефинира положението на политическото ляво у нас като кома и не скри отношението си към настоящето управление на Българска социалистическа партия, определяйки го като „ шепа послушковци без личното мнение. Доверието в левицата е в реанимация “, означи тя.

„ Докато Българска социалистическа партия е със настоящето си управление, с партията мъчно могат да бъдат водени договаряния ”, обаче сподели водачът на „ Движение 21 ” Татяна Дончева, напуснала партията по същото време като Първанов.

„ И с по-големи кретени сме правили коалиция, повярвайте ми. Трябва да мислим за този обединен индивид, а не да се затваряме в една коалиция и да споделяме по какъв начин сърцето ни е в Българска социалистическа партия ”, заключи Дончева.

Според Георги Кадиев би трябвало да се сътвори необятен ляв фронт за общо явяване на парламентарните избори, които евентуално предстоят скоро. Валери Жаблянов направи опит да заключи концепцията за лява политика и акцентира, че тя не може да бъде сведена до " подаяния от страната ”.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР