На 21 май руското Министерство на отбраната (МО) предложи на

...
На 21 май руското Министерство на отбраната (МО) предложи на
Коментари Харесай

ISW: Русия не се е отказала от военна експанзия в Балтика

На 21 май съветското Министерство на защитата (МО) предложи на съветското държавно управление да преразгледа морските граници на Русия в Балтийско море, тъй че те да " дават отговор на актуалното географско състояние ".

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

На 22 май публични представители на Кремъл и МО на Русия отхвърлиха, че Русия възнамерява да промени морските си граници, само че намекнаха, че съветското държавно управление обмисля да предприеме някои ограничения за " сигурност " в Балтийско море.

Западни чиновници означиха, че Русия може би преразглежда основите на морските си граници, с цел да ревизира морските зони в Балтийско море .

Изглежда, че Кремъл създава система за легализиране на статута на по този начин наречените " сънародници на Русия в чужбина ", евентуално като част от напъните си да сътвори осведомителни условия, с цел да оправдае по-нататъшната експанзия и хибридните интервенции в чужбина като " отбрана " на сънародниците на Русия .

На 22 май министърът на защитата на Обединеното кралство Грант Шапс съобщи, че разузнаването на Съединени американски щати и Обединеното кралство разполага с доказателства, че Китайската национална република (КНР) " в този момент дава или ще дава " смъртоносна военна помощ на Русия - изказване, което съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сложи под въпрос.

Западни чиновници предизвестиха, че съветските разследващи служби имат намерение да усилят саботажните действия и други хибридни интервенции против страните членки на НАТО.
 Русия разгласи завладяването на стратегическото село Клешчеевка
Русия разгласи завладяването на стратегическото село Клешчеевка

Украйна отхвърля загубата му

Космическото командване на Съединени американски щати заяви на 21 май, че Русия неотдавна е изстреляла антисателитно оръжие.  Това е най-новият отчет, съгласно който Русия има намерение да разполага с разрушителни антисателитни качества.

Арменският министър-председател Никол Пашинян упрекна индиректно Русия и непосредствено Беларус , че оказва помощ на Азербайджан да се приготви за войната в Нагорни Карабах през 2020 година, на фона на влошените армено-руски връзки.
 Англия има доказателства за смъртоносна военна помощ от Китай за Русия
Англия има доказателства за смъртоносна военна помощ от Китай за Русия

Според Лондон това е мотив за паника

Украинските сили неотдавна си възвърнаха териториите край Вовчанск и Часов Яр, а съветските сили неотдавна напреднаха нищожно край Вовчанск, Авдеевка, град Донецк и Велика Новосилка.
 Русия обмисля преразглеждане на границата в Балтийско море
Русия обмисля преразглеждане на границата в Балтийско море

Министерството предлага поправяне на границата към съветските острови в източната част на Финския залив и към Калининград.

Съобщава се, че съветските съдилища са почнали наложително да хоспитализират в психиатрични лечебни заведения руснаци , упрекнати в политически закононарушения, като да вземем за пример разпространяване на " подправена " информация за съветските военни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР