Украинската армия в Харковска област изпитва остър недостиг на системи

...
Украинската армия в Харковска област изпитва остър недостиг на системи
Коментари Харесай

Военен експерт: Украйна се нуждае от ударни дронове, а залага на тактиката камикадзе

Украинската войска в Харковска област изпитва изострен дефицит на системи за мятане на муниции от безпилотни летателни апарати, защото производството сериозно не дава отговор на търсенето.

Юрий Абдула, притежател на работилница за произвеждане на такива устройства, споделя в изявление за " Фокус ".

Според него хвърлянето на муниции от безпилотни самолети е много ефикасна тактичност, доста по-добра от елементарното обстрелване на противников позиции на сляпо .

В началото на пълномащабната война в Украйна имаше доста работилници, които изработваха системи за мятане на муниции от дронове, само че в този момент множеството от тях са минали към изработването на FPV дронове от вида " камикадзе ".

Както споделя Абдула, защото в региона на Харков дълго време е било относително умерено, не е имало огромна потребност от дронове и системи за тях за бомбардиране. Въпреки това, след нахлуването на руснаците в Харковска област през май, е имало огромна потребност от такива оръжия .

" В Харковска област има единствено една работилница, която може да обезпечи това направление. По-рано осигурявахме потребностите на целия фронт с тези системи с към 10 %, а в този момент би трябвало да доставяме цялата Харковска област.
 Русия свалила ракети, бомби и дрон над Белгород
Русия свалила ракети, бомби и дрон над Белгород

След като в неделя украински удар срина жилищен блок

Това са Суми, Ахтир, Белгородското направление и доста други . Трябва да ги доставяме, като в същото време не стопираме да доставяме източните посоки. За един завод това е като цунами ", - изясни Юрий Абдула.

Цехът на Юрий дава на военните към 300 системи за бомбардиране дневно, макар че потребностите на фронта като цяло са към 1000 единици дневно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР