Няма място за притеснение от резултата от европейските избори. Това

...
Няма място за притеснение от резултата от европейските избори. Това
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Решенията в ЕС вече ще се взимат по-трудно

Няма място за терзание от резултата от европейските избори. Това сподели някогашният вицепремиер Меглена Плугчиева в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Представянето на резултата на ЕНП като победа и поръчката, че нищо няма да се промени е неправилна интерпретация. „ Тя потвърждава, че не са си създали извод от грешките, насъбрани през този интервал, които се отразиха на цяла Европа като загуба на икономическа непоклатимост, липса на нововъведения, милитаризиране на Европейски Съюз, Зелената договорка, миграционната политика.

Бившият заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков съобщи, че след евроизборите Европа одеснява. „ Център-дясното - ЕНП, се реалокира по-надясно и към този момент приказва за съдействие с крайната десница, което до неотдавна изглеждаше невероятно. това не е изненада, а е резултат от дълбоки процеси. На процедура геополитиката изтри идеологията на тези избори. Борбата не беше сред лявото и дясното, а сред геополитическото и националното. Център-лявото и център-дясното през призмата на геополитическо-национално стоят на една и съща позиция. Тези избори сякаш ще се отразят доста повече на национално равнище в редица страни, в сравнение с в Европейския съюз като цяло ", изясни Кючуков.

Според него в решенията в Европейски Съюз към този момент ще се взимат по-трудно.

Взаимодействието сред десни и крайнодесни към този момент е реалност на равнище национални страни и даже на локално равнище. Примери той даде с Германия и Финландия. „ Цялата акция на Урсула Фон Дер Лайен мина под мотото на това да се потвърди, че крайната десница към този момент не е толкоз страшна. На напред във времето излиза Джорджа Мелони. В европейски проект това съдействие ще се употребява като инструмент при договарянията с левицата и либералите, с цел да получи тяхното единодушие и отстъпки ", съобщи Кючуков.

Основният запас на крайната десница се оказва по-скоро евробезкритичността, а не евроскептицизма.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР