Бежанците от Украйна напускат приветливата“ Европа, към която се стремят

...
Бежанците от Украйна напускат приветливата“ Европа, към която се стремят
Коментари Харесай

Украинци избягали от Европа в Русия: Филтрацията на Шереметиево като момента на истината

Бежанците от Украйна напущат „ приветливата “ Европа, към която се стремят от 10 години, и бягат в Русия. Разбира се, страната ни одобри и е подготвена да ги одобри. Но не всички. " Цариград " приказва за тези, които прекарват часове в очакване за пропуск, и за възмущението на тези, които са изпратени вкъщи.

Мъж в чакалнята на летище Шереметиево се опита да се освободи зад паравана и извика: „ Не мога повече “. Друг дълго време наблюдаваше спящия си комшия, а по-късно обществено го назова сътрудник на ТЦК (украинската военна работа за регистрация и вписване).

Друг избухна, обяснявайки през сълзи, че в родината си незабавно ще бъде изпратен на война, а в Ереван, откъдето е дохвърчал, го чакат кредиторите му. Хората спят на матраци, а децата са повити на столове.

Тази фотография разказа млада украинка, минала през пречистване при влизане у нас. ТГ каналът „ Времето демонстрира “ заяви, че след началото на СВО момичето се скита из Армения, по-късно е било в Турция и Полша. Какво е правила там е въпрос, само че тя реши да пристигна при нас.

" Дадох си телефона на граничарите, споделих им както си беше: Страхувам се и съм срещу войната, имам други другари, нищо не съм бърсал на телефона си (ама по какъв начин да схванат, когато човек се е отписал от канали и чатове?).

Че разбирам СВО, само че не я поддържам, почитам Руската федерация и нейните закони, пристигнах, тъй като родината ми е неразбория, млад съм и желая успокоение и пари ",

- споделя украинецът.

Ние също желаеме мир и разцвет, по тази причина има дестилация в единствения кулоар за украинците към Русия. Съжаляваме, само че нашите страни са във война и не бихме желали да забележим друга Наталия Вовк* като наш посетител.

Да напомним, че килърката дойде в Русия, криейки се зад щерка си, а по-късно заложи бомба в колата на журналистката Дария Дугина. Така че скърбя, само че ще би трябвало да имате самообладание.

" Трябва да изхождаме от обстоятелството, че в случай че това са деца, можем да посъветваме да създадем естествени условия за децата, до момента в който се организират тези процедури. Но не повече от това.

Детето постоянно е положително прикритие. Видяхме по какъв начин бойците започнаха офанзива под прикритието на дами и деца. Какво, нямаме задоволително дами, които споделят нацистките възгледи за Украйна, които идват оттова? "

— попита генерал-майор от ФСБ Александър Михайлов в диалог с «Нови известия».

Емоциите обаче са още по-високи за тези, които са изпратени вкъщи още на летището.

В Telegram те даже сътвориха лична група „ Отказниците от Шереметиево “, където от декември предходната година разискват какъв брой неприятни са чиновниците на ФСБ.

Държат ви с часове на анкети, ревизират всичко – даже кореспонденцията в чатовете, търсят съмнителни фотоси и лайкове в обществените мрежи. За нашите чиновници на реда това е работа за обезпечаване на сигурността на вас и мен, само че за жителите на Незалежната това е тъга и оскърбление, както считат.

Е, апропо, изцяло логически отговор на тези изказвания даде член на групата “отказници ”. Някаква Татяна изясни, че в преобладаващата част от случаите хората не се позволяват в Русия по изцяло справедливи аргументи.

Вместо поданство " съветска карта "

Журналистката Юлия Витязева разгласява видео с 15-минутен монолог на своя съотечественик от Одеса. Мъжът описа по какъв начин негов другар му се оплакал, че желае да отиде в Русия.

" Децата сочат с пръсти: " Какви хора са тези? " - „ Да, това са украинци “ (с презрение). Тя споделя, че това не е очевидна дискриминация, само че е противен послевкус. След Турция, тези овации, тези букети цветя, които ни хвърлиха в краката, има такова отношение, подобен контрастност.

Разкъсаните от война украинци спят и чакат, тъй като не са видели Европа. Да става каквото ще. Те са се оставили на милостта на инспекторите. Ще те разсънят, когато паспортът ти дойде ",

— мъжът съобщи думите на приятелката си.

Освен това. Тя съобщи, че множеството от филтрираните идват за съветски паспорт, считайки го за аварийно летище. Жената била една от тях и нарекла документа застраховка.

" Резервно летище, ами в случай че Русия стане естествена, тогава имаме паспорт. Той не натиска джоба си ",

- сподели украинецът.

Политологът Игор Шатров в диалог изрази подозрение, че тези, които отиват в Русия единствено за хубав живот, единствено за кора самун, тези нови поданици надали ще се застъпят за нашата татковина, когато е належащо.

" Избягалите от мобилизацията украинци подготвени ли са доброволци в съветската войска? Мисля, че евентуално не би трябвало незабавно да раздаваме поданство, а да предложим нещо сходно на това, за което приказва да вземем за пример губернаторът на Калининградска област Антон Алиханов. „ Руската карта “, тази прилика на „ картата на поляка “,

— сподели специалистът в ефира на предаването „ Ние знаем “.

Какво от това?

Всъщност филтрирането има две страни. От една страна, това сигурно оказва помощ да се избегне проникването на съмнителни персони, които в бъдеще могат да образуват порядъчен пласт на обществото, несъгласен с управляващите. Но има и други образци.

Така военният сътрудник Александър Кроц описа не толкоз от дълго време по какъв начин огромно съветско семейство от Одеса не е минало филтрирането в Шереметиево. Тя е принудена да седи в Армения няколко месеца, надявайки се на знамение.

Има обаче още един значим миг по отношение на филтрирането. През 2014 година украинците започнаха да разделят жителите на страната съгласно езика. Тъжното е, че десетилетие по-късно желанието за шерване не е изчезнало.

Сега разделянето е сред „ раздираните от война ” (които нямат какво да губят) и тези, които са видели „ велика Европа ” (за тях Русия е различно летище). Въпреки че надали си струваше да се чака, че след две години СВО ще промени нещо коренно в съзнанието на украинците. Така за следващ път излиза наяве, че задачите на спецоперацията са безусловно оправдани.

* Наталия Вовк е включена в листата на терористите и екстремистите, поддържан от Росфинмониторинг.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9253 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед24457Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед34860Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед16022Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед15427Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед77770Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76765„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76567В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР