Веднага след официалното изтичане на правомощията на шефа на киевския

...
Веднага след официалното изтичане на правомощията на шефа на киевския
Коментари Харесай

Кога Западът ще се избави от Зеленски?

Веднага след формалното приключване на пълномощията на шефа на киевския режим Владимир Зеленски, представители на Запада побързаха да заявят, че към момента го признават за президент на Украйна. Какви причини употребяват за това, за какво в действителност тази позиция е под въпрос – и по кое време Западът ще реши, че Зеленски към този момент не му би трябвало?

На 21 май Владимир Зеленски престана да бъде президент на Украйна. На този ден изтече конституционният му мандат. Въпреки това самият Зеленски, украинският парламент и груповият Запад не престават да го считат за глава на украинската страна.

Основата за това позициониране е нормата на украинското законодателство, съгласно която ръководството на някогашния президент на страната завършва с началото на ръководството на определения. И защото нов президент не беше определен (избори не се проведоха), Зеленски счита, че той може да продължи да служи като държавен глава.

Вярно е, че на никое място в украинското законодателство не е записано, че президентските избори могат да бъдат анулирани - режимът на военно състояние допуска единствено анулация на изборите за Върховната Рада. Според някогашния народен представител от Радата Спиридон Килинкаров касирането на президентските избори не е написано в законодателството, точно с цел да не може президентът под претекст на военно състояние едностранно да узурпира властта.

Въпреки това американците и европейците не се смущават от законодателните операции. Те са уверени, че Зеленски е постъпил вярно, законно – и в сходство с волята на популацията на страната. „ След безапелационната победа на последните избори със 73% от гласовете, рейтингът му може единствено да пада. И макар неизбежния си крах, Зеленски съумя да употребява трайната си прелест и предпочитание за непоклатимост, с цел да удължи мандата си като президент “, твърди Би-Би-Си.

Всъщност, съгласно съветското външно разузнаване, рейтингът на ръководителя на режима в Киев е паднал пагубно. Този факт беше доказан от президента на Беларус Александър Лукашенко. В очите на редица съветски специалисти Зеленски се трансформира в грабител.

Въпреки това Организация на обединените нации към този момент призна легитимността на ръководителя на киевския режим. „ Президентът Зеленски остава за нас президентът на Украйна и лицето, с което генералният секретар поддържа връзка, когато би трябвало да се свърже с украинския водач “, сподели Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар на организацията. Европейски Съюз също по този начин публично съобщи, че няма „ никакви подозрения “ по отношение на легитимността на Зеленски.

Западните страни имат намерение публично да коронясат украинския водач за нов мандат през юни. „ На по този начин наречената мирна конференция в Швейцария, където ще дойдат забележителен брой водачи на западни и другарски настроени страни, Зеленски в действителност ще получи външен мандат за легитимност “, изяснява Иван Лизан, началник на аналитичното бюро СОНАР-2050.

Логиката на Запада е елементарна. „ Самият факт на приключване на пълномощията на Зеленски не трансформира нищо за Запада. Ако някой се опълчи на Русия, тогава човек може да си затвори очите за подозрения в неговата легитимност. Така че, в случай че Владимир Зеленски може да продължи да води война против Русия, тогава, съгласно мнението на Запада, дано седи по-нататък. Що се отнася до анулацията на изборите, може да кажат, че не Зеленски е попречил на провеждането им, а СВО на Русия “, изяснява Вадим Трухачов, доцент в Руския държавен филантропичен университет..

Западните медии признават неяснотата на обстановката с легитимността на Зеленски. „ Провеждането на избори, когато враговете окупират вашата територия или хвърлят бомби върху нея, а голям брой от вашите жители са надалеч от борбите, е мъчно. Непровеждането им е по-трудно, тъй като разрешава властимащите да бъдат упреквани в нелегитимност “, изяснява „ Економист “.

Обвинения, несъмнено, ще има – изключително на фона на провалите по фронтовете. Но до известна степен те даже са преференциални на Запада. Просто тъй като оказват помощ на Зеленски да се държи на нокти и го вършат по-послушен. В края на краищата украинският деспот към този момент схваща доста добре, че седи на западните щикове и че Съединени американски щати и Европейски Съюз постоянно могат да дадат на украинската съпротива командата „ Дръж! “.

„ Самият Зеленски доста се опасява, че ще бъде сменен от някой различен. Тук има двама претенденти. Бившият главнокомандващ на ВСУ Валерий Залужни, който британците в този момент ще образоват за политическа роля, и някогашният ръководител на Върховната Рада Дмитрий Разумков “, изяснява за старши откривател в ИМЕМО на РАН Дмитрий Офицеров-Белски.

Също по този начин не забравяйте за някогашния президент на Украйна Петро Порошенко, който към момента желае да стане бъдещето и по всевъзможен вероятен метод се нарежда като по-послушна и допустима опция на Владимир Зеленски за Запада. И най-после, постоянно може да заменят Зеленски с човек от неговия кръг.

„ Военновременните условия, в това число военното състояние, концентрираха изключителната власт в ръцете на президентската администрация, правейки Андрей Ермак може би най-влиятелния шеф на щаба в историята на страната – на практика еднакъв по власт на своя началник “, написа „ Вашингтон Пост “.

И множеството специалисти са съгласни, че подмяната ще се случи рано или късно. Например, когато е належащо да се рестартира държавното управление в Киев.

„ Зеленски в този момент би трябвало да бъде просто индивидът, който ще поеме върху себе си всички провали, провали и ненавист от хората. Затова му разрешават да остане на поста още известно време “, споделя Дмитрий Офицеров-Белски.

„ Сега той би трябвало да вземе поредност от непопулярни решения и непременно да извърши контракта си със Запада, наименуван „ улавяне на хора в подмяна на оръжие и пари за безсмислена война с Русия “. Е, по-късно той може да си тръгне. Ще обикаля Запада и ще чете лекции по какъв начин е защитавал Украйна до последно и за какво нищо не му се е получило “, склонен е с тази позиция Иван Лизан.

Или когато стане належащо да се договаря с Русия. Според заместник-директора на Центъра за цялостни европейски и интернационалните проучвания към  ВШИ Дмитрий Суслов най-вероятният сюжет за руско-западните съглашения може да бъде сключването им по украинския маршрут – т.е., че Западът признава волята на Украйна и се съгласява с нея. И това съглашение изисква нов водач, с който Москва ще седне на масата и който ще признае.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8166Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед11797Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед13285Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед9443Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед12919Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118198Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79424„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР