Певицата Шърли Беси, която изпя Diamonds Are Forever (Диамантите са

...
Певицата Шърли Беси, която изпя Diamonds Are Forever (Диамантите са
Коментари Харесай

Шърли Беси продава на търг скъпоценните си диамантени бижута

Певицата Шърли Беси, която изпя Diamonds Are Forever („ Диамантите са безконечни " ) в едноименния филм за Джеймс Бонд, продава част от диамантените си бижута и часовници на търг тази есен, оповестява Ройтерс.

Приходите от продажбата ще бъдат в интерес на определени от нея благотворителни организации.

Родената в Уелс 87-годишна певица се разделя с повече от 80 скъпи бижута, измежду които ослепителни творби на елитни марки като Cartier и Van Cleef & Arpels, на търг на „ Сотбис " на 10 октомври в Париж.

„ Тази сбирка е еклектична и демонстрира огромната персона и статута на суперзвезда на Беси ", споделя Никита Бинани, ръководителка на отдел „ Бижута " в „ Сотбис " в Лондон.

„ Много от предметите са с диаманти, което е прелестна тематика, която свързва всичко дружно ", добави Бинани за извънредно разнообразната сбирка.

Сред топ лотовете са диамантена огърлица с оценка 270 000 - 320 000 евро, папийонка с диаманти и злато от Cartier, оценена на 200 000 - 250 000 евро, пръстен с жълти диаманти за 165 000 - 200 000 евро и огърлица с изумруди и диаманти от Van Cleef & Arpels, оценена на 60 000 - 70 000 евро.

„ Колекционирането на бижута за мен е като колекционирането на мемоари, а тази сбирка е цялостна с такива ", сподели Беси в известие за пресата.

„ Всички бижута са значими и имат история, която да опишат, без значение дали съм ги купила за себе си, или са ми били подарени ", добави тя.

Сред тях са пръстенът Van Cleef & Arpels от 60-те години, инкрустиран с бели диаманти, който Беси получава от Елтън Джон след присъединяване си в една от неговите галавечери за набиране на средства за битка със СПИН, както и изумруденият накит, който си купува, откакто за първи път пее на Кралския вариететен театър пред починалата кралица Елизабет Втора.

„ Едно от нещата, които са прелестни в тази сбирка, е, че доста от бижутата ѝ са били подарени, купени или добити към или по отношение на нейно театрално осъществяване ", споделя Бинани.

Освен с кино лентата „ Диамантите са безконечни " от 1971 година, Беси е известна със записа на тематичните песни за други два кино лентата за Джеймс Бонд - „ Голдфингър " от 1964 година и „ Муунрейкър " от 1979 година

Акценти от сбирката ще бъдат показани в границите на разпродажбата на изящни бижута на „ Сотбис " в Лондон от петък до 29 май. Те ще бъдат изложени и в Париж от 4 октомври в навечерието на търга онлайн.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР