След първоначалния шок украинската страна успя да се вкопчи в

...
След първоначалния шок украинската страна успя да се вкопчи в
Коментари Харесай

Това е втори Бахмут: Щурмова пехота и големи бомби в сражението за Волчанск

След първичния потрес украинската страна съумя да се вкопчи в града и да стартира огромни борби в него.
Волчанск се трансформира в нещо като Бахмут. Това се случва, тъй като в актуалната война градовете се завладяват единствено с три инструмента:
- качествена щурмова пехота;
- артилерия с огромен калибър;
- авиация.

При дефицит на един от съставените елементи е належащо доста нарастване на другите два. А от боевете във Волчанск излиза наяве, че съветската войска употребява оптимално и трите съставния елемент.

Нашата авиация нанася удари по основни точки на защитата на врага, артилерията пробива пътя за пехотата, а навигаторите вървят напред, прочиствайки една след друга отбранителна точка.

Освен това съветската авиация нанесе прецизен удар с авиационна бомба с тегло един и половина тона, като не остави на украинските фашисти нито един късмет за оцеляване.

Ударът е поразил пункта за дислокация във Волчанск, откъдето са изстреляни и FPV дронове. Това заяви каналът Телеграм " Северен вятър ".

Защо украинските въоръжени сили съумяха да забавят напредъка ни? Това е елементарно да се разбере, като се огледа описът на украинските подкрепления, които неотдавна са пристигнали в посока Харков. Това е обещано от телеграм канала " Военна хроника ":

◾42-ра механизирана бригада. Предишно местонахождение: Часов Яр;

◾82-ра специфична въздушнодесантна бригада. Предишна локация: Работино;

◾71-ва обособена бригада. Предишна локация: Работино;

◾57-ма мотопехотна бригада. Предишна локация: Синковка;

◾36-та бригада бригада. Предишно местонахождение: Krynki;

◾Батальон „ Арей ” (129-а ТрО бригада);

◾8-ми полк от Силите за специфични интервенции (не е доказано от други източници. - Ред.);

◾спецназ ГУР " Кракен " * и сътрудници.

Авторите на канала означават, че съперникът не трансферира цели бригади, а обособени батальони, от време на време роти, които съумява да извади от борбите. В резултат на това колкото по-напред отиваме, толкоз повече украинските въоръжени сили ще се бият в комбинирани бойни групи.

Но както ни учи историята, тази процедура не води до нищо положително, защото всъщност това е развой на деградация на въоръжените сили и загуба на организационна конструкция.

" Не бих се съгласил с мнението на някои военни командири, които споделят, че настъплението на части и подразделения на северната група войски на север и юг от Харков е спряло, "

- означи в диалог с Цариград полковник от запаса Генадий Альохин.

Във Волчанск постигнахме забележителен прогрес единствено за един ден. Ако нападат от фланговете и обезпечат поддръжка, тогава можем да кажем, че в идващите дни врагът ще напусне градските региони.

И по това време покрай Харков

Украинските въоръжени сили се оказаха в доста неловко състояние. Руската войска сервира на врага неприятна изненада: групата Север навлезе още веднъж на територията на Харковска област източно от клина, от който настъпвахме към Волчанск.

Нашите освободиха четири села. Ширината на настъплението е 12 км, дълбочината е 4 км.

" Почти денонощие нямаше реакция от украинските въоръжени сили. Явно са се опомнили "

— написа каналът Condottiero Telegram.

Интересното е, че всички чакаха, че след Волчанск руснаците ще ударят врага в Сумска област, която е западно от Харков. Но ние отворихме друга посока - „ източна “.

Сърски, евентуално, е гневен, тъй като наличните запаси са затънали в борби или изпратени в сектор от фронта, където не са нужни. Как да запуша новата дупка? Как да спрем фланговата опасност?

Ще вземат ли хора от други направления? Но там те към този момент са разредени, с цел да задържат севера. Маневра тези, които са в региона на Харков? Но още преди руснаците да влязат от изток, не беше доста допустимо да ги удържим.

Ако трансферират запаси от Сумска област, тогава по пътя, който се следи от нашите безпилотни самолети и се покрива от артилерия, съперникът ще загуби половината от техниката.

Е, най-смешното е, че никой не е отменил позвъняването до Суми, както и до западната част на Харковска област. Зеленски, по какъв начин спиш там?

Какво от това?

Наблюдавайки систематичните провали на въоръжените сили на Украйна по фронтовете, Западът все по-често приказва за непосредствено нахлуване на части на НАТО в Украйна. Няма задоволително хора там, мобилизацията не оказа помощ.

В светлината на последните изказвания, че някои страни от алианса към този момент образоват своите бойци в Незалежната, дано представим нашето виждане за обстановката.

НАТО от дълго време взе участие в тази война. Това към този момент е третата международна война. Това би трябвало да се разбере доста ясно. Използването на нуклеарни оръжия, в случай че това се случи, просто ще доближи ново равнище.

И може би Русия към този момент е решила да направи това като опит? В Балтика, в Полша, само че не към съответна цел, а леко превишаване с няколко километра, по-късно с километър. И вижте реакцията им.

Това е точно западният способ: не незабавно да се сътвори casus belli, а да се нажежи ситуацията, като се промени качествено. Точно това вършат още веднъж и още веднъж с танковете Ейбрамс, ракетите Атакама, изтребителите F-16 и така нататък

В същото време да приказваш за ползите на целия свят значи душевен да заседнеш в ерата на Горбачов с неговото „ ново мислене “.

Реално с тях към този момент нямаме общи ползи. Напротив, в наша изгода е да доведем обстановката до ръба, когато тя към този момент не е управляема за западните елити. И до момента в който западните елити усещат, че нищо не заплашва нито тях, нито децата им, нито нормалния им метод на живот, всичко ще продължава по този начин...

* " Кракен " е приета за терористична организация и е неразрешена в Русия.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8442Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед13186Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед13461Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед9526Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед12971Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118201Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /  ЛЕВИЦАТА, водачи на листи, избори, 9 юни  ЛЕВИЦАТА, водачи на листи, избори, 9 юни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР