Община Варна въвежда промени в движението на пътни превозни средства

...
Община Варна въвежда промени в движението на пътни превозни средства
Коментари Харесай

Маршрутни промени, затворени булеварди и безплатна синя зона на 24 май във Варна

Община Варна вкарва промени в придвижването на пътни транспортни средства в централната част на града по отношение на честването на 24 май.

Площад „ Св. св. Кирил и Методий ” ще бъде затворен за придвижване от 07:50 часа до привършване на мероприятието (около 14:00 часа), както и следните сектори от булевардите:

1. Бул. „ Мария Луиза ” - в частта от пл. „ Св. св. Кирил и Методий ” до кръстовището с ул. „ Шипка ”;

2. Бул. „ Владислав Варненчик ” - в правата от кръстовището с бул. „ Съборни ” до пл. „ Св. св. Кирил и Методий ”;

3. Бул. „ Христо Ботев ” - от кръстовището с ул. „ Кракра ” до кръстовището с ул. „ Бачо Киро ”.

От 09:00 часа на 24.05.2024 година до привършване на мероприятието (около 14:00 часа) се прекратява придвижването на ППС, както следва:

Бул. „ Христо Ботев ” - от кръстовището с ул. „ Кракра ” до кръстовището с ул. „ Бачо Киро ”;

Бул. „ Владислав Варненчик ” - в правата от кръстовището с бул. „ Съборни ” до пл. „ Св. св. Кирил и Методий ”;

Бул. „ Мария Луиза ” - в частта от пл. „ Св. св. Кирил и Методий ” до кръстовището с бул. „ Сливница ”;

Бул. „ Осми Приморски полк ” - от кръстовището с бул. „ Сливница ” до кръстовището с бул. „ Цар Освободител ”;

Бул. „ Княз Борис I ” - от кръстовището с бул. „ Цар Освободител ” до кръстовището с бул. „ Сливница ”;

Бул. „ Сливница ” – от постройката на Община Варна до кръстовището с бул. „ Княз Борис I ”;

Ул. „ Братя Миладинови ” - от кръстовището с бул. „ Осми Приморски полк ” до кръстовището с бул. „ Княз Борис I ”;

Ул. „ Македония ” - от кръстовището с бул. „ Осми Приморски полк ” до кръстовището с бул. „ Ген. Колев ”.

Бул. „ Владислав Варненчик ” - в правата от кръстовището с ул. „ Отец Паисий ” до пл. „ Св. Св. Кирил и Методий ”;

Ул. „ Македония ” - в частта от кръстовището с бул. „ Осми Приморски полк “ до кръстовището с бул. „ Княз Борис I ”;

Ул. „ Д-р Пискюлиев ” - от кръстовището с бул. „ Христо Ботев ” до кръстовището с ул. „ Георги Бенковски ”;

Ул. „ Бачо Киро “ – от кръстовището с ул. „ Русе “ до кръстовището с бул. Христо Ботев “;

Ул. „ Шипка “ – от кръстовището с ул. „ Хан Аспарух “ до кръстовището с бул. „ Мария Луиза “;

Ул. „ Антим I “ – от кръстовището с бул. „ Съборни “ до кръстовището с бул. „ Мария Луиза “.

В посочените прави не е разрешено напречно секване на булевардите.

Във връзка с честването на 24 май „ Градски превоз “ ЕАД – Варна вкарва маршрутни промени и спомагателни курсове по някои от линиите на публичния превоз в морската столица.

От 08:00 до 14:00 часа ще бъде прекратено придвижването на площад „ Св. св. Кирил и Методий “. От 08:00 до 09:00 часа автобусните линии ще минават по бул. „ Съборни “ и ул. „ Антим I “.

От 09:00 часа до привършване на мероприятието ще бъдат въведени следните маршрутни промени:

След 07:30 часа до привършване на мероприятието тролейбусни линии №82 и №88 ще се обслужват до и от сп. „ Нептун ”. Допълнителни курсове са планувани от сп. Търговско-икономическа служба Север до сп. „ Нептун “ в 08:26, 08:50, 09:12, 09:38, 10:00 часа.

Автобусните линии от жп гарата в посока кв. " Вл. Варненчик " ще се движат по ул. „ Ал. Дякович “, ул. „ Кракра ”, ул. „ Дрин ”, ул. „ Д-р Пискюлиев “, бул. „ Вл. Варненчик ”, след което ще не престават по одобрения си маршрут.

Автобусните линии от жп гарата в посока сп. „ Явор “ (№7), сп. „ Почивка “ (№39), кв. „ Виница “ (№31 и №31А), кв. „ Левски “ и кв. „ Бриз “ (№12, №13), както и за курортните комплекси (№9, №109) ще се движат по бул. „ Приморски “, бул. „ Цар Освободител “ или по „ Княз Борис I “ за съответния маршрут. Линия №10 ще се движи по ул. „ Ал. Дякович “, ул. „ Кракра “, ул. „ Дрин “, ул. „ Д-р Пискюлиев “, ул. „ Отец Паисий “, след което продължава по постоянния си маршрут.

Автобусите по линия №14 в посока сп. „ Почивка ” при кръстовището на бул. „ Сливница “ с ул. „ Отец Паисий “ завиват наляво, при кръстовището с бул. „ Цар Освободител “ - надясно, а на бул. „ Княз Борис I “ се включват по одобрения си маршрут.

Автобусните линии в посока сп. „ Почивка ” (№148) и курортните комплекси (№409) след сп. „ Патриарх Евтимий “ не престават наляво по ул. „ Отец Паисий ” и бул. „ Цар Освободител ”. На кръстовището с бул. " Осми крайморски полк " линия №148 ще се включи в нормалния си маршрут. На кръстовището с бул. „ Княз Борис I “ линия №409 също се включва в одобрения си маршрут и в двете направления.

Автобусните линии от сп. „ Почивка “ в посока кв. " Вл. Варненчик " ще се движат по бул. „ Осми крайморски полк ”, бул. „ Цар Освободител ”, ул. „ Отец Паисий ”, след което не престават по маршрута си.

Автобусни линии с номера 18, 22, 41 след спирка „ Автогара “ ще завиват надясно по локалното платно на бул. „ Левски “, а на кръговото кръстовище с ул. „ Девня “ ще завиват наляво в посока жп гара. След кръговото кръстовище на ул. „ Девня “ завиват надясно в посока бул. „ Хр. Ботев “. Автобусите ще обслужват спирка „ Благой Касабов “ (вдясно до паркинга).

От Общинско дружество „ Паркинги и синя зона “ оповестяват, че на 24 май зоната за кратковременно паркиране няма да работи и колите няма да бъдат таксувани.

Припомняме, че празничната стратегия стартира в 10:00 ч. на пл. „ Св. св. Кирил и Методий “, където ще бъде издигнато българското знаме.

Предвидена е фолклорна комбинация с присъединяване на над 700 деца от учебни заведения, читалища и фолклорни ансамбли. За първи път ще бъде изпълнен „ Танц на буквите “ , а в небето по традиция ще полетят цветни балони с буквите от българската писменост.

Под звуците на химна на българската култура „ Върви, народе възродени “ в осъществяване на духовите оркестри на Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “ и на Военноморските сили ще тръгне празничното шествие. Тази година в него ще вземат участие 121 блока с представители на детски градини, учебни заведения, университети, културни и научни институти. Кметът на Варна Благомир Коцев ще поведе шествието дружно с формалните лица и носителите на Награди „ Варна “ за 2024 година

Традиционно на второ място ще преминат възпитаници и учители от ОУ " Св. св. Кирил и Методий ", които празнуват своя патронен празник на този ден. Следват учебните заведения, които са носители на Награда „ Варна “, както и такива, които означават кръгли годишнини или юбилеи. Успоредно с тях ще се движи и колона от деца, учители и родители от детските градини на Варна. В края ще преминат и блоковете на висшите учебни заведения и духовият оркестър на Военноморските сили.

Шествието ще се движи по двете платна на бул. „ Мария Луиза “ , ще премине пред Община Варна и ще продължи проведено в две направления. Движещите се в дясното платно ще се отклонят по бул. „ Сливница ” до входа на Икономически университет – Варна. Движещите се в лявото платно не престават по бул. „ Осми Приморски полк ” до кръстовището с бул. „ Цар Освободител ”.

В 13:00 часа на входа на входа на Морската градина ще се извие празнично хоро с присъединяване на фолклорен отбор „ Варна “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР