Когато отидете в центъра на филмовия свят, отивате в Ел

...
Когато отидете в центъра на филмовия свят, отивате в Ел
Коментари Харесай

Пътеводител на парфюмериста Jacques Cavallier Belletrud за Грас

Когато отидете в центъра на филмовия свят, отивате в Ел Ей. За парфюми? Идваш в Грас. Хората назовават ​​Грас „ Калифорния на Европа “. Страхотно е, както Калифорния е ужасно.

Грас е цялостен с история. Тъй като е част от Френската Ривиера, хората си мислят, че всичко е петанк и пастис, само че в действителност е доста работлив: в продължение на 500 години този дребен град е бил международен център на парфюмерията, където са родени доста от обичайните техники за обработване на естествени суровини.

Роден съм тук. Семейството ми се занимава с произвеждане на парфюми в Грас през цялото време. Това е в моята ДНК. Баща ми също беше парфюмерист и си припомням ясно по какъв начин веднъж, когато беше на към 80, го върнах назад в градината му в 1 сутринта. И двамата спряхме на място. Имаше този необикновен мирис на тубероза, приближаващ от града, и жасмин от някъде високо. Срещата на двамата беше като изцяло завършен парфюм. Той сподели, че е преживявал това от 65 години, само че всякога се е чувствал като знамение. Ет...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР