Художничката Станка Желева, дъщеря на президента Желю Желев, събира подписка

...
Художничката Станка Желева, дъщеря на президента Желю Желев, събира подписка
Коментари Харесай

Станка Желева: Древната история на България трябва да е представена в музей в София

Художничката Станка Желева, щерка на президента Желю Желев, събира подписка с концепцията да има национален музей в центъра на София с елементарен достъп до него.

" Брандът на България са морета, планини, кисело мляко и рози, само че тези неща ги има и в другите страни. Ние сме страна с извънредно антична история. Тук е открито най-древното златно богатство на света. Това би трябвало да е марката - да бъдат показани всички цивилизации, част от историята ни, а тя да е добре разказана. Националният исторически музей е цялостен с неповторими артефакти, само че е отвън София, на недостъпно място. Той е и с остаряла идея. В България няма нито един музей, в който да научиш нещо с просветителни стратегии. Сегашните са с много остарели концепции. От 1944 година историята ни е деформирана, а националното ни самочувствие е смачкано ", показа тя в ефира на Нова.

Дъщеря ѝ Ана Луна е била диагностицирана с рядко заболяване. За него има лекарство, само че до неотдавна то щеше да ѝ бъде изписвано гратис единствено до 18-годишна възраст, който е тази есен. На 10 април обаче Народното събрание одобри решение, съгласно което лекуването на редки болести да продължава да се заплаща със средства от държавния бюджет и след пълноправие - до привършване на лекуването. 

Споделя, че понастоящем щерка ѝ е добре. " С приемането на закона, който продължава лекуването на деца с редки болести и след 18-годишна възраст, те могат да имат естествен живот в България ", уточни тя. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР