Сравнително наскоро излезе Linux Mint 18.3 с кодово име Силвия,

Сравнително наскоро излезе Linux Mint 18.3 с кодово име Силвия, ...

......... бъде значително ускорено във финалната версия.7Обновяване на файловия мениджърФайловият мениджър Nemo ще получи много нови възможности, включително неизползването на GVFS, когато е възможно. Програмата ще има и цялостно текстово асинхронно търсене. Ще има подобрения във външния вид и интерфейса. Сега се работи и върху поддръжката на предварителен преглед на видеата.


Промишлените титани United Launch Alliance и SpaceX сключиха договори за

Промишлените титани United Launch Alliance и SpaceX сключиха договори за ...

......... който бе изведен GPS III. През март 2017 бе спечелен още един договор за $96,5 милиона за извеждането в орбита на сателита GPS 3. Миналата сряда SpaceX сключи договор с ВВС на САЩ за $290 милиона. В рамките на този договор ще бъдат изстреляни три GPS сателита от следващо поколение.


Microsoft обяви, че ще открие един от най-важните си софтуерни

Microsoft обяви, че ще открие един от най-важните си софтуерни ...

......... Windows Server, Linux и Linux on Azure, а в бъдеще ще се появи и в конкурентни на Azure платформи, обещават Microsoft. Линукс версията на хранилището на Service Fabric вече е достъпна в GutHub, заедно с последния билд и инструменти. Очаква се скоро там да се появи и Windows версията ѝ.


Последно време цифровата валута не върви на добре. Всички я

Последно време цифровата валута не върви на добре. Всички я ...

......... спад.Със същия процент биткойнът поевтиня и вчера. А още този петък, един биткойн се търгуваше за $8500. Тази година, на 5 февруари, биткойнът достигна минимална цена от $6914. До повтарянето на този антирекорд остава съвсем малко.В по-късните часове биткойнът отбеляза известен ръст и достигна ниво от $7491 при спад -4,72%.


Специалистите на аналитичната компания Fundstrat Global Advisors заявиха, че разходите

Специалистите на аналитичната компания Fundstrat Global Advisors заявиха, че разходите ...

......... момент.Тук се намесва друг фактор. За да може да има конкуренция с китайските майнъри, цената на тока трябва да е не повече от 4 цента на киловатчас.И още, пресмятанията показват, че за да има глобално отказване от добива на криптовалута, цената на биткойна трябва да слезе до ново от $3000-4000.


Още миналата година шведският бранд Volvo заяви, че от 2019

Още миналата година шведският бранд Volvo заяви, че от 2019 ...

......... компанията възнамерява да предложи на пазара пет електромобила с бранда Volvo. Още два ще бъдат подготвени от отдела Polestar.Към 2021 година Volvo възнамерява да представи комерсиална система за автоматично управление, базирана на NVIDIA Drive PX2, а към 2025 година компанията възнамерява да продаде не по-малко 1 милиона от тези системи.Множество мнения на специалисти по информационна сигурност споделят наблюдението си,

Множество мнения на специалисти по информационна сигурност споделят наблюдението си, ...

......... се, че няма във вашата организация машини, които използват уязвими версии на SMB протокола. Защитавайте вашите бази данни и уеб приложения. Първоначалният вектор на атака е уязвимост в уеб приложение. Надлежно наложени обновления на приложенията или приложения, защитени с апликационна защитна стена, би трябвало да са в безопасност“, пише компанията.


Командването на въоръжените сили на САЩ ще преценява необходимостта от

Командването на въоръжените сили на САЩ ще преценява необходимостта от ...

......... се занимават няколко големи американски компании, включително и частни, без държавни помощи и дотации. Според предварителния план, след тестовете, военните ще представят своите предложение за усъвършенстването на бойните машини. Предвижда се усъвършенстваните прототипи да са готови за военни тестове през 2022 година. Заключителните тестове ще бъдат извършени през 2024 година.


Формуляр за кандидатстване за работа на младия Стив Джобс, попълнен

Формуляр за кандидатстване за работа на младия Стив Джобс, попълнен ...

......... Като адрес Джобс е посочил кампуса на колежа и изцяло е пропуснал раздела за предишен трудов стаж.Три години по-късно той ще основе Apple заедно със своя приятел Стив Возняк.Според RR Auction, високата цена на документа отразява продължаващото влияние на Джобс, който почина от рак на 56-годишна възраст през 2011 г.


Тази седмица ви съобщихме за ограничена по размери (засегнати са

Тази седмица ви съобщихме за ограничена по размери (засегнати са ...

......... (защитната стена трябва да е деактивирана). Това е и причината да бъдат открити едва 120 засегнати машини от 2012 досега“. Вземайки предвид това обаче, че в Интернет беше публикуван експлойт код в открит вид, логичният ход на потребителите е да обновят версията на използваната от тях RouterOS до версия 6.41.3.


Орбиталният телескоп Кеплер, който от почти 10 години изучава Млечния

Орбиталният телескоп Кеплер, който от почти 10 години изучава Млечния ...

......... бе, че горивото ще стигна за около 30 месеца. Вместо това телескопът издържа 51 месеца. Сега вече е известно, че Кеплер ще спре да работи през месец април. Но съвсем скоро в космоса ще бъде изведен аналога на Кеплер – орбиталната обсерватория TESS, която ще наблюдава и изследва Млечния път.Microsoft стартира нова програма за стимулиране търсенето на грешки и

Microsoft стартира нова програма за стимулиране търсенето на грешки и ...

......... 000, трябва да демонстрира реално действаща атака от типа Meltdown и Spectre, с помощта на която от компютърната система се извлича конфиденциална информация.Първата информация за критичните хардуерни уязвимости в процесорите на Intel излезе в началото на януари. Малко по-късно стана известно, че частично са засегнати и процесорите на другите производители.


В редица месии се появи информация, че след като прекара

В редица месии се появи информация, че след като прекара ...

......... окончанията на хромозомите в белите кръвни телца на астронавта са увеличили своите размери. Известно е, че теломерите намаляват с възрастта с непрекъснатото делене на клетките. Всъщност точно те са естественият биологичен ограничител на продължителността на биологичния живот на организма.Незнайно как, Артър Кларк се оказа прав, че безтегловността удължава човешкия живот.


Vicarious е една от многото компании, които вярват, че именно

Vicarious е една от многото компании, които вярват, че именно ...

......... се превръща в моя армия, ако намеря бъг в кода ви някъде. И ако има нещо, което знаем със сигурност за софтуера е, че няма такова нещо като свободен от бъгове софтуер. Така че това си е супер тъпа идея и не смятам, че хората трябва да ги създават“,заявява той.


Дигиталната миграция към облака стимулира сериозно доставките на сървъри, мрежови

Дигиталната миграция към облака стимулира сериозно доставките на сървъри, мрежови ...

......... през февруари, че възнамерява да изгради 12 нови дейта центъра в следващите две години, допълвайки едва четирите, които поддържа към настоящия момент. Към Азия са отправили и лидерите на пазара на облачна инфраструктура, Amazon, които обявиха план да открият през 2019 център в Бахрейн. AWS поддържа 54 зони към момента.


Турските власти забраниха достъпа до най-голямата защитена поща в Интернет,

Турските власти забраниха достъпа до най-голямата защитена поща в Интернет, ...

......... Турция, която на няколко пъти вече блокира достъпа до различни социални медии и услуги с цел да запази имиджа на Анкара неопетнен. ProtonMail потвърждава, че наистина е осъществена блокировка по DNS. От компанията публикуваха и съвети как местните потребители да заобиколят забраната – използвайки VPN или сменяйки DNS доставчика си.Хората, грижещи се за сигурността на свободния софтуер Samba съобщиха,

Хората, грижещи се за сигурността на свободния софтуер Samba съобщиха, ...

......... в некоректно валидиране на разрешенията, което и позволява споменатата промяна през Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) в Samba 4 Active Directory домейн контролера. „LDAP сървърът валидира некоректно някои модифификации на LDAP пароли към изпълняване на привилегированата операция за смяна на парола, позволявайки операция по рестартиране на паролата“, обясняват от Samba.


Rakuten представи нова акселераторска програма, с която да насърчи амбициозните

Rakuten представи нова акселераторска програма, с която да насърчи амбициозните ...

......... основата на философията на Rakuten е идеята, че ние допринасяме за обществото чрез създаване на значими иновации и развитие на предприемачеството“, сподели Таказава. „Аз съм голям оптимист, че с тази акселераторска програма можем да заздравим глобалната екосистема на Rakuten и да подобрим културата за иновации в Азия и по света.“


Лунната орбитална станция Deep Space Gateway (DSG) е предназначена не

Лунната орбитална станция Deep Space Gateway (DSG) е предназначена не ...

......... осигури мощните ракети и електрониката.Траекторията на DSG около луната е силно издължена. Космическата станция ще се приближава много близо до повърхността на Луната, а след това ще се отдалечава в космоса. По този начин се улеснява кацането върху Луната, като едновременно с това Земята няма да губи връзката с DSG.


На 21-ви март тази година, за първи път ще се

На 21-ви март тази година, за първи път ще се ...

......... е формат, който традиционно награждава най-добрите сайтове на Drupal в Холандия и Германия вече три години, а Drupal Bulgaria реши да пренесе конкурса и у нас.Събитието се организира от Фондация Drupal Bulgaria и се осъществява чрез  генералното спонсорство на СуперХостинг.БГ – най-бързо развиващата се и най-голяма хостинг компания в България.


Страната ни заема 58 позиция от 115 държави за 2018

Страната ни заема 58 позиция от 115 държави за 2018 ...

......... 100 души, и броят защитени услуги на 100 души.Инфраструктура – измерва се степента на развитие на логистичните услуги в страната, които са ключово условие за дигиталния бизнес.Мащаб – измерва потребителската база за дигиталния бизнес като отчита броят на консуматори с Интернет и техния потенциал чрез БВП на глава от населението.


Публикуван бе съвместен отчет на Федералното бюро за разследване, Министерството

Публикуван бе съвместен отчет на Федералното бюро за разследване, Министерството ...

......... срещу Русия. В санкционния списък са включени три нови руски организации и 14 руснака. В този списък са включени и Федералната служба на безопасността на РФ и Агенцията за интернет изследвания. В рамките на санкциите се предвижда и замразяването на всички активи на фигуриращите в този списък хора и компании.


Потребителите на Иран вече не могат да зареждат никакви програми

Потребителите на Иран вече не могат да зареждат никакви програми ...

......... и iPad са внесени в Иран нелегално. В случай, че Apple наистина е изключила Иран от магазина с приложенията, остава само едно: заобикаляне на забраната с помощта на разнообразните VPN услуги. Разбира се, в този случай скоростта значително пада.Към настоящия момент, няма никакви отговори и коментари от страна на Apple.


Президентът на Руската федерация съобщи някои подробности за космическата програма

Президентът на Руската федерация съобщи някои подробности за космическата програма ...

......... планирал за 2024 година. Ако руският план за изследване на космоса се осъществи в планираните срокове, то има шанс, първите заселници на Марс да бъдат руснаци, а не астронавтите на американската компания.На фона на тази космическа програма, изявлението на Доналд Тръмп за създаването на космически войски, изглежда в по-друга светлина.


За изграждането на ботнета се използва рекламен софтуер.Хакерите използват компютърния

За изграждането на ботнета се използва рекламен софтуер.Хакерите използват компютърния ...

......... увеличаваше и достигна 4 964 460 устройства. Lua компонентът, даващ възможност за хакерите да получат достъп върху тези заразени устройства е добавен в RottenSys миналия месец. Засега вредоносната програма се разпространява само на територията на Китай. Неговата скорост на разпространение превишава скоростта на повечето познати към днешен ден подобни зарази.


Още в началото на годината генералният директор на Intel Брайън

Още в началото на годината генералният директор на Intel Брайън ...

......... че ръстът на производителността съответства на очакванията на нашите клиенти“ – каза Кржанич. „Нашата цел е да осигурим не само най-добрата производителност, но и най-добрата безопасна производителност„.Генералният директор на Intel добави, че към днешен ден са готови всички обновявания на микрокода за процесорите на компанията, излезли през последните пет години.


Snapchat си навлече гнева на потребителите, след като пусна реклама

Snapchat си навлече гнева на потребителите, след като пусна реклама ...

......... и одобрена по погрешка“. Скоро след избухването на скандала текстът бе премахнат.Платформата за социални медии, която наброява 187 милиона потребители, особено млади хора, привлечени от бързо изчезващите съобщения, търси нови начин за привлича последователи особено в лицето на конкурентната Instagram. След случката акциите на компанията-собственик Snap паднаха с 5 процента.


Година, прекарана в космоса, не само променя перспективата ти върху

Година, прекарана в космоса, не само променя перспективата ти върху ...

......... от липсата на кислород, повишените възпалителни процеси в тялото и значителните промени в хранителния режим оказали влияние върху гените. Набор от няколко стотин „космически гени“ се променил след космическия престой и учените оправдават тези мутации с напрежението от пътуването.Нулевата гравитация пък оказала влияние върху костната структура и съсирването на кръвта.


Основателят и генерален директор на компаниите SpaceX, Tesla и Boring

Основателят и генерален директор на компаниите SpaceX, Tesla и Boring ...

......... продаде 20 000 огнехвъргачки и спечели около $10 милиона.Поредният замисъл на Мъск може да се окаже съвсем реален. Миналата година милиардерът нае главния редактор на бившото сатирично издание The Onion Коул Болтън и изпълнителния редактор Бен Бъркли. Сега и двамата работят върху някакъв секретен проект, заедно с бившите си колеги.


Националната избирателна комисия на Сиера Леоне на 7 март тази

Националната избирателна комисия на Сиера Леоне на 7 март тази ...

......... гласуване. На 27 март ще се състои заключителното гласуване, при което ще бъдат изявени двамата кандидати за президенти, които при предишните гласувания са събрали най-много гласове. Неотдавна се появи информация, че този месец Австралийската фондова борса ще започне използването на блокчейн за съхранение на данните за търговете, участниците и сделките.


Duolingo смело отива там, където други онлайн платформи за езиково

Duolingo смело отива там, където други онлайн платформи за езиково ...

......... в известната поредица Star Trek. За пръв път се появява в оригиналния филм „Стар Трек“ през 1979 г. , а по-късно бива доразвит в пълноправен език от американския лингвист Марк Одранд.Смята се, че само няколко десетки души днес владеят свободно Клингон, но повече хора могат да комуникират в писмена форма.


Франция ще даде на съд Google и Apple за „злоупотребяващи“

Франция ще даде на съд Google и Apple за „злоупотребяващи“ ...

......... отказа да се съгласи на по-малка сума. Френският съд обаче се произнесе в полза на Google, заявявайки, че компанията е спазила европейското законодателство.Франция също обвинява Apple, че умишлено забавя функционирането на iPhone, за да спести батерията, без да е информирала потребителите, като нарече това ѝ действие форма на програмирано остаряване.


На 14 март почина известният астрофизик Стивън Хокинг. Той е

На 14 март почина известният астрофизик Стивън Хокинг. Той е ...

......... Това е важно, понеже ентропията на обикновеното тяло е пропорционална на неговия обем, а не на неговата площ.Формулата на Бекенщайн-Хокинг решава противоречието в теорията на черните дупки със законите на термодинамиката. Но възникна нов парадокс, засягащ основите на квантовата механика. Физиците се питат: безследно ли изчезва информацията в черната дупка?


Специалисти от руската антивирусна компания Kaspersky Lab са се натъкнали

Специалисти от руската антивирусна компания Kaspersky Lab са се натъкнали ...

......... едва ли са по-силите на киберпрестъпна група, а става дума именно за кибершпионаж. Kaspersky Lab посочват също така, че вероятно хората зад Slingshot са англоговорящи, но напомнят, че приписването на конкретен агент в днешния киберсвят е почти невъзможно, а и често може да става думи за „атака под чужд флаг“.


Австралийските учени от обсерваторията Паркс в Австралия фиксира рекордно бърз

Австралийските учени от обсерваторията Паркс в Австралия фиксира рекордно бърз ...

......... Това събитие е част от поредицата от трите мощни радиоимпулса, фиксирани в рамките на няколко дни. Първият достигна Земята на 1 март, вторият – на 9 март и третият – на 11 март тази година. Трите импулса се считат за изключително необичайно събитие, като досега не е наблюдавано нищо подобно.


Проблемът с прегряването на мобилните устройства отново надигна грозната си

Проблемът с прегряването на мобилните устройства отново надигна грозната си ...

......... Amazon Bookstores и Amazon Pop-Up Stores.Проблемните модели са следните и ако притежавате такава батерия, незабавно я спрете от употреба:16,100 mAh-Product ID B00LRK8EVO 10,000 mAh-Product ID B00LRK8HJ8 5,600 mAh-Product ID B00LRK8I7O 2,000 mAh with micro USB cable-Product ID B00LRK8IV0 3,000 mAh-Product ID B00LRK8JDC 3,000 mAh with USB micro cable-Product ID B00ZQ4JQAA


Сингапурската компания Broadcom официално обяви, че окончателно се отказва от

Сингапурската компания Broadcom официално обяви, че окончателно се отказва от ...

......... се откажат от тази сделка. Веднага след прекратяването на операцията по поглъщането на Qualcomm, Комитетът по чуждестранни инвестиции на САЩ трябва да бъде уведомен“ – гласи разпореждането на президента, излязло в началото на седмицата.Поводът за тази забрана са опасенията на Тръмп, че закупуването на Qualcomm заплашва националната сигурност на САЩ.


Измина малко повече от една седмица, откакто курсът на биткойна

Измина малко повече от една седмица, откакто курсът на биткойна ...

......... криптовалути към днешен ден възлиза на $313 милиарда.Интересни случаи на измама бяха забелязани в Австралия. Поиха се мошеници, представящи се за данъчни агенти и предлагащи заплащането на данъчните задължения да стане с криптовалута. Към днешен ден, по този начин са присвоени около 50 000 австралийски долара или приблизително $39 400.


Миналата година Audi реши да рекламира своя бъдещ електромобил E-tron

Миналата година Audi реши да рекламира своя бъдещ електромобил E-tron ...

......... от 0 до 100 км/ч при първия модел става за 7,6 секунди, а при втория – за 9,3 секунди. Засега Илън Мъск не е дал отговор на предизвикателството от страна на южнокорейската компания. Но вероятно ще даде, когато се поосвободи от по-интересните задачи, свързани със SpaceX, Tesla и Boring Company.


Сериалът Stephen Hawking’s Favorite Places, който стартира през януари, вече

Сериалът Stephen Hawking’s Favorite Places, който стартира през януари, вече ...

......... човешката цивилизация както на Земята, така и на чужди планети.Ученият е известен с това, че има предпазлива позиция относно AI.„Това може да бъде най-лошото събитие в историята на цивилизацията ни“, обяви той веднъж.През 2014 г. Хокинг предупреди, че разработката на пълен автономен интелект може да означава края на човешката раса.


Google представи новата технология Plus Codes за по-удобно обозначаване координатите

Google представи новата технология Plus Codes за по-удобно обозначаване координатите ...

......... технология може да има огромен брой потенциални потребители. В бъдеще това могат да бъдат държавните учреждения, спешните услуги, благотворителните организации, услугите за доставки и т.н. Plus Codes дава ясни координати за места, които нямат адреси: магистрали, природни обекти, гета. Пощенската служба на Кабо Верде вече започна използването на новата система.


Много отдавна чакахме Google да внедри „тъмен режим“ в интерфейса

Много отдавна чакахме Google да внедри „тъмен режим“ в интерфейса ...

......... стане масова. Засега все още не се съобщава кога ще стане релийза, но можем да предположим, че пускането ще се осъществи по време на майския Google I/O или по-късно. Като се има предвид, че в новия Android P няма „тъмна тема“ по подразбиране, най-вероятно компанията не я свързва с нищо.


YouTube започва да добавя към клиповете с конспиративни теории специални

YouTube започва да добавя към клиповете с конспиративни теории специални ...

......... е фалшифицирано от правителството на САЩ.За обновяване на видео материалите, специалистите на YouTube ще използват списъка с най-известните конспиративни теории.Много потребители започнаха да отбелязват несъвършенствата на този подход. Те считат, че Уикипедия въобще не е достоверен източник на информация, понеже всеки може да направи промени в една или друга статия.


Властите във Финландия са увеличили държавното влияние върху производителя на

Властите във Финландия са увеличили държавното влияние върху производителя на ...

......... най-голямата компания в страната е твърде малък, като правителството на Финландия в първите месеци на 2018 година притежава само 3,3% от акциите на Nokia.За да получат средства за покупката, финландските власти са намалили дела на участието си в шведската телекомуникационна компания Telia, металургичната компания SSAB и в руския холдинг Sampo.


Според проучване, проведено от Harris Poll през 2017 година, корпорацията

Според проучване, проведено от Harris Poll през 2017 година, корпорацията ...

......... г. Apple и Google не са представяли различни и интересни рекламни кампании и не са предложили на потребителите нищо вълнуващо.В топ 10 на най-интересните компании, според американците се нареждат: Amazon.com; Wegmans Food Markets; Tesla Motors; Chick-fil-A; The Walt Disney; HEB Grocery Company; United Parcel Service; Publix Super Markets; Patagonia; Aldi.


Изследователи по информационна сигурност създадоха сериозно брожение сред своите колеги

Изследователи по информационна сигурност създадоха сериозно брожение сред своите колеги ...

......... нашите процесори“, пишат от AMD, които допълват, че вече анализират активно гореспоменатите твърдения.„Тази компания беше неизвестна за нас досега и намираме за необичайно това, че компания за сигурност публикува откритието си в пресата без да осигури разумен период от време на компанията да разследва и адресира тези открития“, допълват AMD.


В своя официален блог Microsoft съобщи, че в каталога на

В своя официален блог Microsoft съобщи, че в каталога на ...

......... предвид, че са възможни проблеми в работата на компютъра при използването на несъвместим вирус. Microsoft обеща навреме да уведомява потребителите за предстоящи промени и подобрения, които решават каквито и да било проблеми с хардуерните уязвимости Spectre и Meltdown. Това ще бъде продължителен процес, в който ще участват поредица бъдещи ъпдейти.


Днес разбрахме, че на 76 години почина британският физик-теоретик и

Днес разбрахме, че на 76 години почина британският физик-теоретик и ...

......... трудно да бъде забелязано. Но ако тя е с малки размери, ще генерира мощно рентгеново и гама излъчване с мощност десетки милиони мегавати, което ще е достатъчно за Земята“.Хокинг считаше, че падането в черна дупка не е задължително да доведе до унищожение. Това може да е вход към паралелна вселена.


Лидерът в онлайн стрийминга на видео съдържание обяви старта на

Лидерът в онлайн стрийминга на видео съдържание обяви старта на ...

......... телефона видео на фона на космическата бездна наоколо. Избраното съдържание е видео от емблематичния научнофантастичен сериал Star Trek, като е потвърдено, че до 32 000 метра то се възпроизвежда успешно. Някъде там свършва този клип, но Netflix уточнява, че в крайна сметка балонът е достигнал височина от 35 000 метра.


В реч пред военните в Сан Диего, президентът на САЩ

В реч пред военните в Сан Диего, президентът на САЩ ...

......... прието. Но ето че тази година явно ще бъдат създадени войските „Космически сили„.ВВС на САЩ вече има космическо поделение, което се занимава с GPS проследяване, сателитно разузнаване и други подобни. Предполага се, че Тръмп не иска да изостава пред конкурентите Русия и Китай, които сериозно напредват в космическите военни операции.


Екипът на Google за интернет реклама е унищожил 3.2 милиарда

Екипът на Google за интернет реклама е унищожил 3.2 милиарда ...

......... са били извадени от рекламната мрежа на Google в резултат на тези нарушения.На легитимните си партньори компанията е платила 12.6 милиарда долара. Имайки предвид, че голямата част от приходите на Google идват именно от реклами, компанията задължително трябва да полага големи усилия, за да докаже, че платформата ѝ заслужава доверие.


На 9 юни ще чуем как техника, ползвана в криминологията,

На 9 юни ще чуем как техника, ползвана в криминологията, ...

......... на форума Ratio – опитни учени да говорят за наука на разбираем език. Събитието стартира през 2012 година, а на последното издание през ноември бе посетено от над 700 гости. Продажбата на билети вече започна, а ранната регистрация за събитието е на специална цена. Можете да научите повече на http://ratio.bg/forum2018/


Надеждите на китайската компания Broadcom за закупуването на американската Qualcomm

Надеждите на китайската компания Broadcom за закупуването на американската Qualcomm ...

......... едва ли това ще предизвика проблеми, като се има предвид, че американската компания многократно отлага сделката, поради твърде ниската предложена цена.Broadcom веднага реагира на заявлението на Тръмп и каза, че няма как тази сделка да е заплаха за националната сигурност и че подготвя повторно събиране на акционерите на 23 март.


Mark Papermaster casual high resОт  Марк Пейпърмастър, главен технологичен директор

Mark Papermaster casual high resОт  Марк Пейпърмастър, главен технологичен директор ...

......... и стойност, за да „захраним” блокчейните. Чрез интелигентен инженеринг и посветеност в постигането на енергийна ефективност, полупроводниковата индустрия може да играе важна рола в поддръжката на блокчейн и други съвременни технологии. *- Заглавието прави чисто словесна препратка към „Прекрасният нов свят” (“Brave New World”)  – роман-антиутопия от Олдъс Хъксли. (бел. прев.)


Google изглежда ще последва примера на Facebook и Instagram и

Google изглежда ще последва примера на Facebook и Instagram и ...

......... други подобни.Финландският стартъп Lamium, който се опита да развива своя проект с помощта на онлайн услугите на Google въобще нямаше късмет. При него бе блокирана не само рекламата, но и целия Google Ads акаунт.Finance Magnates добавя, че тези случаи стават все повече, като общата черта е тяхната връзка с криптовалутите.


Днес в хотел „Маринела“ в София бе даден стартът на

Днес в хотел „Маринела“ в София бе даден стартът на ...

......... 19 март, Юнашки салон;Русе – 21 март, Русенски университет „Ангел Кънчев“;Велико Търново – 26 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус;Габрово – 28 март; Технически университет;Свищов – 29 март; Стопанска академия „Д. А. Ценов“;Бургас – 2 април, Бургаски свободен университет;Пловдив – 4 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.


Създателят на интернет Тим Бърнърс-Лий публикува отворено писмо по случай

Създателят на интернет Тим Бърнърс-Лий публикува отворено писмо по случай ...

......... на ума и настроението на хората, че публикуването на провокационна информация променя резултатите от гласуването. Бърнърс-Лий счита, че ситуацията с интернет все още не е безнадеждна. Всичко може да бъде оправено от общество, отхвърлило монополната власт на интернет корпорациите и започнало самостоятелно да решава, кое е необходимо и кое не.


Microsoft съобщи в официалния сайт на Office, че абонатите на

Microsoft съобщи в официалния сайт на Office, че абонатите на ...

......... разпознава пунктуацията на потребителя и вмъква съответните препинателни знаци. Възможно е оправяне на грешките с помощта на клавиатурата без изключване на диктовката. Възможно е подаването на специални команди за вмъкване на запетая, точка, въпросителен знак, абзац и т.н.Засега няма информация, кога ще излязат нови езици за диктуване в Office 365.


Един от създателите на гласовия асистент Siri Норман Винарски в

Един от създателите на гласовия асистент Siri Норман Винарски в ...

......... Мрежата подходящ номер на хотел. Компанията също се опита да направи универсален помощник и не се справи със задачата. „Това е голям проблем, а за компания, работеща с един милиард души, трудностите са още повече. Те не разполагат с това ниво на качество, което биха искали да постигнат“, казва Винарски.


Тереза Мей поиска от Руската федерация да обясни, по какъв

Тереза Мей поиска от Руската федерация да обясни, по какъв ...

......... към Обединеното кралство“ – заяви министър-председателят. В този случай Тереза Мей ще се обърне към парламента за подготовката на „пълния спектър необходими мерки“. Според Daily Mail, британското правителство разширява своите настъпателни възможности в киберпространството. Специален киберотдел е в състояние да атакува „компютърните мрежи на Кремъл, използвани за разпространяване на пропаганда“.


В различните форуми започнаха да се появяват съобщения и многобройни

В различните форуми започнаха да се появяват съобщения и многобройни ...

......... ако производителите на дъна, като ASRock, MSI, Asus и други, представят обновявания на BIOS-а за Windows 7. Но няма никаква гаранция, че ще направят това.Процесорите Ryzen 3 2200G или Ryzen 5 2400G към днешен ден вече са изключително популярни. Ще следим, дали ще се появи лесно решение на този проблем.


Управляемият термоядрен синтез е истинският Свети Граал за енергетиката. Ако

Управляемият термоядрен синтез е истинският Свети Граал за енергетиката. Ако ...

......... от обществеността, ще бъде построен термоядрен реактор с мощност 300 MW с генератор, подаващ електроенергия в стандартната електрическа мрежа. Очаква се това да бъде първата в света реално работеща термоядрена електроцентрала.Новият термоядрен реактор ще използва водород, За разлика от урана и въглеводородите, това е на практика безкраен източник на гориво.


Според Европейската комисия, добивът на криптовалути е съвършено законна дейност

Според Европейската комисия, добивът на криптовалути е съвършено законна дейност ...

......... ефективност и изхвърлянето на парникови газове. Мария Габриел допълни, че Европейската комисия ще продължи да анализира влиянието на майнинга върху енергийния отрасъл като цяло.Последно време Исландия стана особено популярна дестинация за добив на цифрова валута, понеже електрическата енергия в тази страна е евтина и се получава предимно от водноелектрически централи.


Ваня Колева, заместник-министър на младежта и спорта, участва в журито

Ваня Колева, заместник-министър на младежта и спорта, участва в журито ...

......... основател и председател на Move.bg и Милена Крумова, организатор. Събитията се организират за първи път в България от EduTechFlag в партньорство с Министерството на младежта и спорта, със съдействието на комуникационна агенция „Интелдей Солушънс“ и подкрепата на повече от двадесет организации. Домакин на събитията беше Националната спортна академия „Васил Левски“.


Петото издание на Game Dev Summit Monthly, което се осъществява

Петото издание на Game Dev Summit Monthly, което се осъществява ...

......... – класически 3D платформър, в който се изисква бързина, логическо мислене и стратегия.Към събитието се присъединяват и Dextrophobia Rooms с едно специално предизвикателство – Декстро/Cards2Go и една по-различна игра, която дава възможност за бягство в реалността.Game Dev Summit Monthly #5 е със свободен вход, но изисква регистрация на адрес: https://goo.gl/pujS7d.


В началото на март 2018 г., авторитетният анализатор от KGI

В началото на март 2018 г., авторитетният анализатор от KGI ...

......... от 999 долара. По данни на Digitimes Research, Apple планира до края на 2018 г. да достави 6 милиона нови ноутбука, но като се има предвид цената, експертите са изчислили, че прогнозата е надценена. Според анализаторите, по-вероятно е реалният обем на доставените от Apple лаптопи да бъде около 4 милиона броя.


По време на събитието SXSW 2018 в Тексас, Илън Мъск

По време на събитието SXSW 2018 в Тексас, Илън Мъск ...

......... да се съхрани, а продължителността на тъмните векове да се намали и след това познанието да се възроди.Милиардерът подчерта опасността от глобалното затопляне и от неконтролируемия изкуствен интелект, „който е далеч по-опасен от ядреното оръжие„. Мъск уточни, че обръща внимание на бъдещия универсален свръхразум, а не на сегашните тясноспециализирани алгоритми.


Първият опит на Apple за безжични слушалки скоро ще получи

Първият опит на Apple за безжични слушалки скоро ще получи ...

......... на постоянна готовност, за да улавя гласови команди. В свой анализ, инвестиционната банка Barclays твърди, че подобрената версия на AirPods ще излезе едва в началото на 2019 г. Очаква се още до края на тази година от слушалките да бъдат продадени 30 милиона бройки.Оригиналните AirPods дебютираха през декември 2016 г.


Излезе първата бета версия Ubuntu 18.04 Bionic Beaver и съответната

Излезе първата бета версия Ubuntu 18.04 Bionic Beaver и съответната ...

......... базирана на Ubuntu с десктоп средата Xfce. Идеална за всички, които искат да имат съвременна десктоп среда на по-стар хардуер.Нововъведения:Премахнат е инструментът за настройка на GTK тематаSound Indicator най-после е заменен с плъгина Xfce PulseAudioЗа бърз преглед на документите се използва Atril вместо EvinceВсички приложения са обновени до най-новите версии


След доста наситения февруари, когато SpaceX успешно изстреля Falcon Heavy

След доста наситения февруари, когато SpaceX успешно изстреля Falcon Heavy ...

......... в космоса на Cargo Dragon2 април: веднага след него извеждае на сателита Bangabandhu-110 дневна почивка16 април: извеждане в орбита на космическия апарат TESS на НАСА за търсене на екзопланети28 април: още 5 сателита Iridium NEXT и два космически апарата на НАСА30 април: сателитът SES-12 трябва да бъде изведен в орбита