Налагането на новата версия е добре да се направи възможно

Налагането на новата версия е добре да се направи възможно ...

......... Той е свързан с липсата на санитизация за някои променливи за shell аргументите при изпращане на поща. Тези и други проблеми са адресирани във версии 7.60, 8.6.2 и 8.5.8 на Drupal. Нужно е своевременно да наложите обновленията, тъй като вероятно опитите за атаки към вече документираните проблеми, да започнат скоро.


Неотдавна се появи информация, че Google съвсем скоро възнамерява да

Неотдавна се появи информация, че Google съвсем скоро възнамерява да ...

......... цените на мобилните устройства в целия свят.Да си припомним, че през месец юли тази година Еврокомисията глоби Google с 4,3 милиарда евро ($5 милиарда) за това, че компанията диктува на производителите на Android устройства, кои приложения да бъдат инсталирани и кои не. Google ще обжалва това решение пред висшестояща инстанция.


Google анонсира новите възможности на интегрираните външни онлайн услуги в

Google анонсира новите възможности на интегрираните външни онлайн услуги в ...

......... прозорец на електронната поща. Ако в полученото от контрагента електронно писмо има подобна препратка, той може да използва появяващото се контекстно меню, както и да извърши допълнителни операции, без да напуска отвореното в Gmail електронно писмо.Да си припомним, че тази пролет Google промени дизайна на уеб-версията на електронната поща Gmail.


Физици от водещи американски висши учебни заведения проведе безпрецедентно по

Физици от водещи американски висши учебни заведения проведе безпрецедентно по ...

......... електрона е идеална сфера, което напълно съответства на Стандартния модел. От това следва, че няма никаква хипотетична тежка частица. А ако тя все пак съществува, нейните свойства са твърде различни от предсказаното от алтернативните теории.Резултатите от това изследване показват, че научното общество трябва сериозно да преразгледа някои от алтернативните теории.


Компанията Tesla вече приема предварителните поръчки за закупуването на най-евтиният

Компанията Tesla вече приема предварителните поръчки за закупуването на най-евтиният ...

......... Battery (75 KWh) при пробег 350 и 500 километра. Появата на третата опция Mid Range Battery с пробег 420 километра стана истински сюрприз.Жителите на САЩ трябва да побързат, понеже размерът на федералните отстъпки от 1 януари 2019 година намалява два пъти, а след 1 юли 2019 година – 4 пъти.


В Office 2019 ще намерите нови инструменти за чертане, писане

В Office 2019 ще намерите нови инструменти за чертане, писане ...

......... колко бързо става всичко в GoodOffer24! Не изпускайте тази възможност. Кодът за отстъпка важи ограничено време и е добре да го използвате, за да икономисате малко пари.Можете да изпращате своите имейли на адрес [email protected], където ще получите всякакъв вид техническа помощ. Нашият екип от специалисти веднага ще ви помогне.Платено съобщениеИнформацията, че през този месец ще има още една презентация

Информацията, че през този месец ще има още една презентация ...

......... подробности за операционната система iOS 12.1. Новата ОС може да регулира ефекта боке в реално време, да активира електронната SIM карта и да поддържа груповите чатове FaceTime. Очаква се и обновяването на watchOS, което трябва да активира ЕКГ сензора и функцията за изготвяне на кардиограма в Apple Watch Series 4.


Американските потребители считат, че рекламата в интернет е станала прекалено

Американските потребители считат, че рекламата в интернет е станала прекалено ...

......... растяща агресивност явно ги подтиква да се замислят, дали не е по-добре да я блокират“ – заяви eMarketer.Като доказателство, eMarketer представя миналогодишното допитване до 39500 американски потребители, инсталирали софтуер за блокиране на реклами. Повечето потребители са посочили, че причината за това е, че рекламата твърде често е агресивна и неактуална.


Spotify пусна актуализация за своите Premium потребители, c която обновява

Spotify пусна актуализация за своите Premium потребители, c която обновява ...

......... плейлистa.Актуализацията намалява общия брой на раздели на Spotify (показани в долната част на приложението) от пет на три. „Преглед“, който главно подчертаваше подбрани плейлисти и показваше музика по жанр, вече е преместен в страницата за търсене, докато „Радио“ вече е опция, която можете да изберете, след като потърсите даден изпълнител.


Маркетинговите агенции заведоха съдебно дело срещу най-голямата социална мрежа. Рекламодателите

Маркетинговите агенции заведоха съдебно дело срещу най-голямата социална мрежа. Рекламодателите ...

......... след това броят на нейните потребители намаля, наложи се въвеждането на цензура и какво ли още не. Акционерите веднъж вече поставиха въпроса, че Марк Зукърбърг не се справя с управлението на Facebook. Сега отново се убедиха в това.Но акционерите едва ли ще постигнат нещо, понеже решаващият глас принадлежи на Зукърбърг.


Югозападният китайски град Чънду с население около 14 милиона души

Югозападният китайски град Чънду с население около 14 милиона души ...

......... създаделите на новия тип сателит твърдят, че светлината на изкуствената луна ще бъде разсеяна и сумрачна, и няма да окаже влияние на местните обитатели. Идеята за изкуствената луна идва от френски художник, който си представял система от огледала в орбита, които целогодишно да осветяват със слънчева светлина улиците на Париж.Милиони хора използват настройката Do Not Track в своите браузъри,

Милиони хора използват настройката Do Not Track в своите браузъри, ...

......... заявката. Никъде не е описано, как трябва да се реагира на това изискване и редица сайтове просто го игнорират.Изданието допълва, че с игнорирането на DNT рекламодателите загубиха повече. Когато видяха, че Do Not Track опцията не намалява рекламите, потребителите започнаха масово да използват софтуер за тотално блокиране на всякакви реклами.


Tesla закупи голям поземлен участък в Шанхай, на който възнамерява

Tesla закупи голям поземлен участък в Шанхай, на който възнамерява ...

......... батерии ще намали разходите на Tesla с около 30% и ще повиши печалбите. Много икономисти си задават въпроса, дали Tesla, която още не е показала печалба, ще изчерпи парите си, преди Gigafactory 3 да бъде завършена. Това със сигурност ще се изясни с публикуването на тримесечния финансов отчет на Tesla.


Според прогнозите на учени и аналитици, човечеството има само 12

Според прогнозите на учени и аналитици, човечеството има само 12 ...

......... бъде около 18% от световната консумация на енергия. За предотвратяване на климатичната катастрофа този процент трябва да е 28. Учените отбелязват, че редица критични климатични параметри вече са прехвърлени. Така например, 2017 година бе една от най-горещите в историята, а концентрацията на въглероден диоксид достигна максимума за последните 800 години.


Софтуер за лицево разпознаване скоро ще бъде въведен в супермаркетите

Софтуер за лицево разпознаване скоро ще бъде въведен в супермаркетите ...

......... намалят допълнително опашките от хора. Създателите уточняват, че данните няма да се пазят в устройствата след идентифицирането на възрастта на клиента. Очаква се първите тестови опити да се направят преди края на годината. Ако те са успешни, голяма част от големите супермаркети на Острова ще въведат технологията през 2019 г.  


Магазините на Apple може и да не изглеждат като най-примамливото

Магазините на Apple може и да не изглеждат като най-примамливото ...

......... доста полезно”, споделя анализаторът Зак Хол. „Дори острите завои не го затрудниха. Дърветата също не бяха пречка. Страхотно удобство е, че мога да го управлявам през часовника, а не ми е нужен телефон. Има дори режим на работа и дронът може да е пред теб, зад теб или до теб”. Netflix гледа към сериозен завършек на годината – водещата стрийминг

Netflix гледа към сериозен завършек на годината – водещата стрийминг ...

......... Marvel и Star Wars, както и с DC, подкрепена от каталога на холивудския гигант Warner. За момента Netflix има и сериозен каталог, и голям брой зрители, което дава на компанията отлична основа за стрийминг битката през 2019 г. – а от това в крайна сметка могат да спечелят най-вече зрителите.


Излезе ново обновяване на браузъра Google Chrome, с което той

Излезе ново обновяване на браузъра Google Chrome, с което той ...

......... настройките на експерименталните функции.Новият Google Chrome предлага редица други подобрения. Поддържа се отворения видеокодек AOMedia Video 1 (AV1), за който не е необходимо да се плащат лицензни такси. Кодекът е интересен и с това, че предлага 30% по-добра компресия от популярния аналог VP9. Подобрена е безопасността, отстранени са 23 уязвимости.


Една от основните функции на Google Maps е да помогне

Една от основните функции на Google Maps е да помогне ...

......... предишните потребители – снимки, оценки, мнения и отговори на най-често задаваните въпроси.Към днешен ден Google Maps поддържа мрежата зарядни станции на Tesla и Chargepoint (в целия свят, включително и България), SemaConnect, EVgo, Blink (на територията на САЩ), Chargemaster, Pod Point, Chargefox (за Европа). Списъкът постепенно ще се увеличава и допълва.


Facebook официално потвърди, че устройството за дома Portal все пак

Facebook официално потвърди, че устройството за дома Portal все пак ...

......... друго предвид. „Той по-скоро е искал да каже, че нямаме намерение да използваме тези данни. Не че не можем”, уточняват от социалната мрежа.Експертите вече определиха случката като поредния кошмар за Facebook. Соиалната мрежа упорито опитва да си върне доверието на аудиторията, но подобни публични спорове определено не вършат тази работа.


Amazon продължава да радва феновете на електронните четци. От днес

Amazon продължава да радва феновете на електронните четци. От днес ...

......... чрез който устройството може да се включва към колони или говорите. На този етап устройството е достъпно за предварителни поръчки. 8GB модел може да бъде закупен за 119.99 паунда, докато 32GB версия струва 149.99 паунда във Великобритания. Първите доставки на Kindle Paperwhite 8GB ще започнат на Острова от 7-и ноември.


Uber продължава да прави стъпки към подсилване на сигурността на

Uber продължава да прави стъпки към подсилване на сигурността на ...

......... на пътя, по който се движат, както и тяхната момента скорост в колата.Експертите отчитат, че по този начин Uber ще опитва да подобри донякъде спорната си репутация. Неотдавна компанията си върна лиценза на такси превозвач в Лондон, но обществото още не е напълно убедено в сигурността на този тип превоз.


От днес Samsung официално е собственик на компанията Zhilabs. По

От днес Samsung официално е собственик на компанията Zhilabs. По ...

......... президент на отдела по мрежови бизнес на Samsung Electronics.Към днешна дата клиенти на Zhilabs са компании като Vodafone и Telefonica. Те използват продуктите на Zhilabs, за да тестват поведението и представянето на мрежата в реално време. Неотдавна Samsung пък сключи споразумение със SK Telecom в Южна Корея за 5G оборудване.


През месец юли тази година Европейската комисия глоби Google с

През месец юли тази година Европейската комисия глоби Google с ...

......... и важат само за ЕИП – всички държави от Евросъюза, плюс Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. Напълно е възможно новите правила да доведат до повишаване цената на мобилните устройства, работещи под управлението на Android. Но това най-вероятно ще засегне само страните от Европейската икономическа зона.Очаква се нова информация. Ще следим темата.


Повече от 5 години, след като събра пари за своя

Повече от 5 години, след като събра пари за своя ...

......... беше в начална фаза и тогава имаше смисъл. Днес – не чак толкова.Миналия месец Sixense продаде голяма част от дяловете си на MVI Health и ще се насочи към здравния бизнес. Парите от сделката – около 20 милиона долара – ще се използват за връщане на сумите на подкрепилите устройството.


В 4:20 часа наше време потребителите от целия свят започнаха

В 4:20 часа наше време потребителите от целия свят започнаха ...

......... YouTube благодариха на всички и съобщиха в своята официална Twitter страница, че проблемът е решен и всичко работи нормално. Не се съобщават причините за срива.Досега не е имало случай, при който YouTube да е прекъсвал повече от няколко минути. Към днешен ден това е най-големият срив в работата на услугата.


Италианското правителство предаде на Еврокомисията своя проектобюджет, в който е

Италианското правителство предаде на Еврокомисията своя проектобюджет, в който е ...

......... могат да се пенсионират още през 2019 година.Според предварителни оценки, безусловният базов доход ще струва на Италия 10 милиарда евро ($11,7 милиарда) годишно. Страната има най-големия дълг в Еврозоната – 130% от брутния вътрешен продукт. Европейската комисия се опасява, че по този начин икономическото положение на Италия ще се влоши.


Синтетичната биология е нова област на съвременната наука, която вече

Синтетичната биология е нова област на съвременната наука, която вече ...

......... нови. При всички случаи компилаторът на CRN++ дава последователност от химични реакции, която може да се използва ако не в промишлени, то в лабораторни условия.CRN++ съвсем скоро ще бъде допълнен с множество нови модули на химичните реакции и допълнителни инструкции. Това ще даде възможност за съставянето на сложни „молекулярни програми“.


Новата ракета носител Ariane 6, разработвана за Европейската космическа агенция

Новата ракета носител Ariane 6, разработвана за Европейската космическа агенция ...

......... американските военни. Компанията сключи договор с военновъздушните сили на САЩ за $500 милиона. Blue Origin ще използва тази сума за построяването и усъвършенстването на ракетата за многократно използване New Glenn.New Glenn ще може да извежда в околоземна орбита до 50 тона полезен товар, а на геосинхронна – до 14 тона.


По-рано бе съобщено, че Adobe ще пусне пълноценен Photoshop за

По-рано бе съобщено, че Adobe ще пусне пълноценен Photoshop за ...

......... MAX 2018, представители на компанията специално са отбелязвали, че на таблета потребителите ще могат да използват именно „истинския“ Photoshop CC, който ще зарадва потребителите с пълен набор от възможности. Точната дата за излизането на приложението все още не е обявена, но това трябва да се случи „някъде през 2019 г“.


Създателите на браузърите Firefox, Chrome, Edge и Safari обявиха датите,

Създателите на браузърите Firefox, Chrome, Edge и Safari обявиха датите, ...

......... с подобрения по безопасността. Към днешен ден организацията IETF (Internet Engineering Task Force) вече публикува черновите на новите спецификации на TLS. След тяхното одобрение, TLS 1.0 и 1.1 официално ще се считат за остарели.Главните проблеми пред TLS 1.0/1.1 е, че няма поддръжка на съвременните алгоритми за криптиране ECDHE и AEAD.


Компанията Radionomy, която сега е собственик на много популярния в

Компанията Radionomy, която сега е собственик на много популярния в ...

......... 2016 година ще има нова версия на популярния преди време плеър. Но това не се случи.През месец септември тази година излезе малък ъпдейт за Winamp, решаващ проблема със съвместимостта с операционната система Windows 10. Освен това, плеърът стана абсолютно безплатен, понеже девелопърите премахнаха всички платени функции, въведени през 2002 година.


Наближава излизането на новата версия на Linux дистрибуцията Ubuntu –

Наближава излизането на новата версия на Linux дистрибуцията Ubuntu – ...

......... съобщения. Това бе проектът GSConnect, който още не е готов за ежедневна работа. Може би ще го видим в Ubuntu 19.04. За разлика от стабилната Ubuntu 17.10 новата Ubuntu 18.10 все още е бета. Тя може да бъде изтеглена от сървърите на ubuntu.com, но не се препоръчва за основния компютър.Основен източник: https://itsfoss.com/ubuntu-18-10-release-features/


Ново проучване на Pew Research Center показва, че голяма част

Ново проучване на Pew Research Center показва, че голяма част ...

......... с най-голямо разпространение, то за американците това е Twitter. 8 от 10 души считат, че ботовете там се използват за зловредни цели. Действително, Twitter твърди, че блокира милиони подозрителни акаунта на седмица. По-ранно проучване на Pew Research Center показва, че 59 процента от 100 000 поста там идват от ботове.


Тази пролет Daikin представи най-новият си дизайнерски модел Stylish – климатик

Тази пролет Daikin представи най-новият си дизайнерски модел Stylish – климатик ...

......... в дома ви ще се включи автоматично. Или ако напуснете дома си, отоплението ще се намали автоматично.Daikin Stylish вече спечели Good Design Award за своя новаторски вид и функционални възможности, както и НАГРАДА IF DESIGN – е едно от най-престижните дизайнерски отличия в света.Открийте повече за Daikin Stylish на www.daikin.bg/stylish


Съоснователят на Google Лари Пейдж има и друга страст –

Съоснователят на Google Лари Пейдж има и друга страст – ...

......... и безопасно придвижване от точка А до точка Б, при това без щети върху околната среда“, казва изпълнителният директор на Air New Zealand Кристофър Луксън.Безпилотните тестове в Нова Зеландия вече са стартирали, макар досега Zephyr Airworks да не дава конкретна времева рамка за това кога можем да очакваме публични полети.


Пол Алън, предприемач и човек с визия за бъдещето, натрупал

Пол Алън, предприемач и човек с визия за бъдещето, натрупал ...

......... Сиатъл Сийхоукс от НФЛ.В последните години той финансира и проекта Stratolaunch: най-големият самолет по размах на крилата, създаден някога. Този приличащ на катамаран самолет ще бъде като летящ локомотив, чиято цел е да изведе ракетен кораб с тегло 250 000 тона на максимална височина и след това да го пусне.


Учените от университета в Токио създадоха невронна мрежа, която бързо

Учените от университета в Токио създадоха невронна мрежа, която бързо ...

......... земетресенията с много висока точност, близка до 100 процента.Има много изследвания и иновации в тази област. Неотдавна специалистите на Харвардския университет съвместно с Google създадоха невронна мрежа, която предсказва земетресенията много по-точно от традиционните методи. Включително и от използваните досега критерии за якост, предложени от Кулон още през 1783 година.


Европа вярва в развитието на електрическия транспорт и осъзнава, че

Европа вярва в развитието на електрическия транспорт и осъзнава, че ...

......... азиатските индустриални гиганти: LG отвори свои заводи в Полша, а Samsung – в Унгария.Брюксел трябва да осигури суровини за новите фабрики. Възможна е преработката на стара електроника, както и намирането на нови находища. Кобалт, литий, графит и никел могат да се добиват във Франция, Финландия, Испания и Чехия, отбеляза Шефчович.


„В най-добрия интерес на потребителите ни“, гласи становището на компанията.По-рано

„В най-добрия интерес на потребителите ни“, гласи становището на компанията.По-рано ...

......... година, когато повече сайтове ще са подменили TLS сертификатите си на Symantec, е в общ интерес на всичките ни потребители. Тази промяна ще е достъпна в Nightly билда на браузъра и възнамеряваме да я интегрираме в бета версията на Firefox 64, когато тя излезе в средата на октомври“, пише той.


Благородни действия, достойни за похвала.ZDNet ни разказват любопитна история за

Благородни действия, достойни за похвала.ZDNet ни разказват любопитна история за ...

......... изглежда нещата въобще не вървят към оправяне. Друг специалист по информационна защита – Анкит Анубхав от NewSky Security споделя, че атаките ще се увеличат, след като наскоро от Tenable са публикували нов експлойт за CVE-2018-14847 с името By the Way, който е свободно достъпен в Интернет, на разположение на престъпниците.


Bloomberg съобщи, че норвежката компания Cermaq Group AS е усъвършенствала

Bloomberg съобщи, че норвежката компания Cermaq Group AS е усъвършенствала ...

......... в поведението на животното. Природозащитниците възнамеряват да използват технологията за следене на слоновете, с цел да бъдат защитени от бракониерите. С помощта на софтуера с машинно обучение Google Cloud AutoML Vision се определя точното местоположение на животните При появата на бракониери в района, системата автоматично изпраща съобщения на съответните органи.


През месец септември тази година бордът на директорите на Linux

През месец септември тази година бордът на директорите на Linux ...

......... са им ценностите като разработчици на Linux ядрото и да кажат, защо точно участват и желаят да участват в този проект. По този начин ще бъдат описани правила на поведение, които ще са удобни за всички и ще дадат възможност за по-ефективно развитие на Linux ядрото и другите отворени проекти.


Изминалата седмица се оказа тежка за фондовите борси в целия

Изминалата седмица се оказа тежка за фондовите борси в целия ...

......... $40,1 милиарда.Марк Зукърбърг (-2,1 милиарда)Въпреки проблемите на Facebook – от разследването на властите до хакерската атака и изтичането на потребителски данни, Зук загуби по-малко от другите. Състоянието на Зукърбърг намаля от $62,9 милиарда на $60,8 милиарда, Според Fortune, през изминалата седмица най-богатите хора на света са изгубили общо около $50 милиарда.


Най-новата версия на помощната програма GPU-Z включва нова опция за

Най-новата версия на помощната програма GPU-Z включва нова опция за ...

......... популярни графични чипове на Nvidia – G84, G86, G92, G94, G96, GT215, GT216, GT218, GF108, GF106, GF114, GF116, GF119 и GK106.Сега разпознаването на подобни фалшиви Nvidia видеокарти е съвсем лесно. Не е лоша идея, преди да си закупите нов компютър или видеокарта, в магазина да стартирате GPU-Z от флаш стик.


Вицепрезидентът на SpaceX Ханс Кьонигсман заяви по време на международния

Вицепрезидентът на SpaceX Ханс Кьонигсман заяви по време на международния ...

......... 9 Block 5 е преработена конструкцията на рамата, на която са закрепени ракетните двигатели, което опростява тяхната диагностика. Подобрена е топлинната защита на бустерите и се използва усъвършенстван начин за управление при кацането. Според SpaceX, новите първи степени вече могат да се използват десет и повече пъти при минимална диагностика.


По време на презентацията на смартфоните Pixel 3 и Pixel

По време на презентацията на смартфоните Pixel 3 и Pixel ...

......... на опаковката, нито по време на зареждане на устройството. Вече не е тайна, че Google активно разработва замяната на Android – операционната система Andromeda. Предполага се, че тя ще бъде изчистена от недостатъците на Android и ще може да се използва в смартфоните, таблетите, смарт часовниците и в други устройства.


Според компанията за киберсигурност Palo Alto Networks, фалшив ъпдейт на

Според компанията за киберсигурност Palo Alto Networks, фалшив ъпдейт на ...

......... ресурс за финансовите им операции. Сайтове като The Pirate Bay и Starbucks бяха уличени в това, че се хранят от изчислителната мощ на компютрите на своите посетители, за да изкарат малко криптовалути. А когато става въпрос за пари, винаги ще се намерят злонамерени лица, които да потърсят още по-сериозни измами.


Вчера започна да се натрупва информация за оплакванията от потребители

Вчера започна да се натрупва информация за оплакванията от потребители ...

......... Намерете устройството Intel SST Audio Controller версия 9.21.00.375. От подменюто, излизащо с десен клик деинсталирайте драйвера. След рестартиране на системата проблемът изчезва.След катастрофата с October 2018 Update потребителите много остро реагират и на най-малките проблеми с Windows 10. Приятно е да се види бързата реакция на Microsoft в този случай.


Никога досега в историята на човечеството за лидерите на авторитарните

Никога досега в историята на човечеството за лидерите на авторитарните ...

......... на китайския, могат да станат стандарт в целия свят. Правителствата и големите корпорации вече умеят с помощта на ИИ и биоинженерия да „хакват“ човека – да контролират неговите желания и да препрограмират неговите чувства. А засега повечето хора не са се научили да разпознават опитите за манипулация на тяхното съзнание.


Интернет търсачката DuckDuckGo се похвали с интересно и солидно постижение.

Интернет търсачката DuckDuckGo се похвали с интересно и солидно постижение. ...

......... търсения, които Google прави всеки ден.И не е само Google. По данни на NetMarketShare.com, DuckDuckGo все още изостава по трафик от други търсачки като Yahoo, Bing и интернет антиката Ask.com, макар пък да изпревари AOL. При добър ден, DuckDuckGo отчита около пет процента от глобалния трафик на търсенето в мрежата.


Администрацията на най-голямата социална мрежа официално съобщи, че по време

Администрацията на най-голямата социална мрежа официално съобщи, че по време ...

......... данни в края на месец септември. Тогава излезе информация, че атаката е засегнала 50 милиона потребители, без да се съобщават допълнителни подробности. Сега става ясно, че засегнатите не са 50 милиона, а 30 милиона.Всеки потребител на Facebook може да провери дали е бил засегнат в Help центъра на социалната мрежа.


Ако карате с висока скорост своя лъскав Ford GT, последното

Ако карате с висока скорост своя лъскав Ford GT, последното ...

......... когато 52-годишен собственик на Ford GT го изживява край Мюнхен. Имайки предвид обаче, че една бройка от този модел, който има дори Gorilla Glass покритие на предното стъкло, струва цели 450 000 долара, вероятно е добре, че компанията не иска да рискува и ще оправи проблема рано, а не късно.


Преди няколко дни Microsoft представи голямото есенно обновяване  Windows 10 October

Преди няколко дни Microsoft представи голямото есенно обновяване  Windows 10 October ...

......... конзолата наберете следните команди: cd c:windowssystem32drivers ren HpqKbFiltr.sys HpqKbFiltr.sys_oldСлед като преименуването бъде успешно осъществено, рестартирайте операционната система. BSOD повече няма да се появи.Microsoft е в течение на проблема и временно спря неособено удачното обновяване. Но този малък трик може да ви спести преинсталирането на Windows 10 и да икономиса немалко време.


Tesla е на крачка от това да си намери нов

Tesla е на крачка от това да си намери нов ...

......... се съгласи да напусне позицията на председател като част от извънсъдебно споразумение заради съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси относно твърденията, че е нарушил законите през август с лекомислено изявление в Twitter.Регулаторът даде срок от 45 дни за промяна като той изтича в средата на ноември.


Фондовият пазар на САЩ преживява най-големия спад от началото на

Фондовият пазар на САЩ преживява най-големия спад от началото на ...

......... САЩ, който на 26 септември вдигна основния лихвен процент с 25 базисни пункта до 2-2,25% на годишна база. Тръмп каза, че ФЕД е полудял.Някои аналитични компании допускат, че голяма роля за понижаването на котировките е изиграла информацията на Bloomberg за наличието на китайски шпионски чипове в продукцията на американската компания SuperMicro.


Най-важното усилие на Редмънд за сближаване със света на свободния

Най-важното усилие на Редмънд за сближаване със света на свободния ...

......... Microsoft към OIN, толкова значимо. По данни на Nomura Holdings, само за 2013 е установено, че компанията е събрала над два милиарда долара в лицензи за използване на патенти от производителите на Android. Тук се включват множество компании, между които Samsung и самите Googlе, които са и членове на OIN.


Изстреляният преди няколко часа към МКС космически кораб Союз МС-10

Изстреляният преди няколко часа към МКС космически кораб Союз МС-10 ...

......... рускоезичната транслация прекъсна след думите, „авария на ракетата носител“. Това изстрелване бе посветено на 100 годишнината от създаването на Завода за експериментално машиностроене на ракетно-космическата корпорация Енергия, която изготви кораба. Изстрелването се състоя в Байконур и бе наблюдавано от директора на Роскосмос Дмитрий Рогозин и директора на NASA Джим Брайдънстайн.


Следващата седмица излиза новата версия на популярната Linux дистрибуция Ubuntu

Следващата седмица излиза новата версия на популярната Linux дистрибуция Ubuntu ...

......... възможност на Linux потребителите да се радват на игрите, създадени за Windows DX9 при пълна резолюция.От другите нововъведения можем да изброим, че Linux ядрото е обновено до 4.18, добавена е възможност за криптиране на дисковите дялов с помощта на VeraCrypt, в Ubuntu Server се предлага новия инсталатор Subiquity и други.


На пръв поглед, Безос се пречупи. След всички оплаквания от

На пръв поглед, Безос се пречупи. След всички оплаквания от ...

......... работниците и сега техните доходи стават непосредствени и предсказуеми.Политиците и журналистите вече похвалиха Безос и сега не е удобно да се отказват от думите си. По този начин милиардерът с един куршум уби два заека и спечели от тази ситуация. В наши дни не е лесно да станеш новия Рокфелер.


Осем нови компании от Централна и Източна Европа се включиха

Осем нови компании от Централна и Източна Европа се включиха ...

......... виртуално пространство“.Същевременно, като част от дейностите, насочени към опазване на онлайн средата, Cybersecurity Tech Accord обяви партньорство с Global Forum on Cyber Expertise (GFCE). Партньорството играе ключова роля в съчетаването на работата на правителствата, международните организации, гражданското общество и бизнеса за обмен на най-добри практики и опит в областта на киберсигурността в света.


По случай своя десетилетен юбилей стрийм услугата Spotify публикува своите

По случай своя десетилетен юбилей стрийм услугата Spotify публикува своите ...

......... Malone – beerbongs & bentleysThe Weeknd – StarboyDrake – ScorpionThe Weeknd – Beauty Behind The MadnessPost Malone – StoneyKendrick Lamar – DAMN.Най-стриймваните жени изпълнители в световен мащаб:RihannaAriana GrandeSiaBeyoncéNicki MinajAdeleTaylor SwiftSelena GomezKaty PerryShakiraSpotify съобщи още, че към днешен ден услугата има 180 милиона активни потребители месечно на територията на 65 държави.


Наложете новата версия възможно по-скоро.Организации, използващи Git като кодово хранилище

Наложете новата версия възможно по-скоро.Организации, използващи Git като кодово хранилище ...

......... означава, че налагането на новите версии е нужно да се направи възможно по-скоро. Уязвими на евентуална атака са ползващите GitHub Desktop, Atom, the CLI version of Git, и приложения, които ползват вграден Git. Версиите на Git v2.19.1, GitHub Desktop 1.4.2, Github Desktop 1.4.3-beta0, Atom 1.31.2 и Atom 1.32.0-beta3 решават проблема.


Много сайтове все още разчитат на проблемните сертификати.В началото на

Много сайтове все още разчитат на проблемните сертификати.В началото на ...

......... 70, посещавайки ресурс, който разчита на цифровите документи на компанията, пред вас ще се появява предупредително съобщение. Разбира се, че ще може да го пренебрегнете, но ще трябва да се уверите, че именно това е причина за съобщението, а не заради минали инциденти със сигурността, свързани с дадения уеб ресурс.


Астрономите често говорят за бъдещето на Слънцето и как това

Астрономите често говорят за бъдещето на Слънцето и как това ...

......... в Слънчевата система. Но за кратък по космическите мерки срок – „само“ няколко стотици хиляди или милиони години. След като слънцето угасне завинаги, всичко ще започне да се охлажда, създалата се атмосфера ще изчезне и Плутон ще се върне във вечния студ на космоса. Източник: Will Pluto Be the Last Habitable World?


Конфликтът между европейските антимонополни органи и Google набира обороти. Вчера,

Конфликтът между европейските антимонополни органи и Google набира обороти. Вчера, ...

......... още през месец юли, но подаде жалбата сега, само няколко дни преди изтичането на срока на апелацията.Не се знае кога точно ще бъде разгледана апелацията. Google се обръща към Европейския съд за обща юрисдикция и делото може да се проточи с години. Навярно ще станем свидетели на многогодишен съдебен процес.


Учени, чрез използване на социалните мрежи и транспортни данни, са

Учени, чрез използване на социалните мрежи и транспортни данни, са ...

......... място данни, свързани с местоположението и мобилността за предсказване вероятния провал на даден бизнес„, коментираха от университета.Данните показват, че във всички десет града, най-посещавани са се оказали местата, които са популярни денонощно, а не само в определени моменти от деня. Бизнесите в различните квартали с няколко типа предприятия, ще бъдат по-успешни.


Неотдавна Microsoft представи голямото есенно обновяване Windows 10 October 2018

Неотдавна Microsoft представи голямото есенно обновяване Windows 10 October 2018 ...

......... цената на операционната система в онлайн търговските площадки е предишната. Редица онлайн търговци на дребно предлагат и по-евтини OEM цени на дребно.Няма информация, защо Microsoft повишава цената на Windows 10 именно сега. Това навярно ще окаже влияние и на цените на компютрите, които се продават с инсталирана ОС Windows 10.


Новата джаджа в арсенала на гиганта Walmart е колкото любопитна,

Новата джаджа в арсенала на гиганта Walmart е колкото любопитна, ...

......... свой ред, той веднага ви намира, за да ви помогне. Технологията е знак за това колко умни, но и подозрителни стават магазините и колко данни искат да събират те. Подобни методи включват камери, които засичат накъде се отправя погледа ви, както и Bluetooth връзка, с която магазинът следи купувачите вътре.


Законовите проблеми на Tesla очевидно няма да приключат със споразумението

Законовите проблеми на Tesla очевидно няма да приключат със споразумението ...

......... ключово значение за всеки един аспект на бизнеса ѝ от продажбите на е-коли до проектите за енергийно съхранение. Въпреки, че е малко вероятно съдбата на завода да е в опасност, Tesla със сигурност не иска да си създава враг в лицето на щата – особено за толкова относително малко пари.