С есенното обновяване Windows 10 ще започне да показва времето

С есенното обновяване Windows 10 ще започне да показва времето ...

......... отрицателна високосна секунда. При добавянето на една високосна секунда компютрите показват 61 секунди – от 0 до 60:16:59:58 — 16:59:5816:59:59 — 16:59:5917:00:00 — 16:59:6017:00:01 — 17:00:0017:00:02 — 17:00:01Според публикацията в блога, Precision Time Protocol и високосните секунди ще се появят в есенното обновяване Windows 10 Redstone 5 и във Windows Server 2019.


Facebook внимателно проверява базираната в Бостън аналитична фирма относно договорите

Facebook внимателно проверява базираната в Бостън аналитична фирма относно договорите ...

......... данни и постове на протестиращи от Facebook, Instagram и Twitter. „Facebook има отговорността да помага за защитата на информацията за хората, което е една от причините, поради които в последните години сме затегнали достъпа до потребителските данни по много начини„, заяви в свое изявление вицепрезидентът на Facebook за продуктови партньорства.


През май IEEE Spectrum разкри нещо вълнуващо – Facebook изглежда

През май IEEE Spectrum разкри нещо вълнуващо – Facebook изглежда ...

......... „съзвездия“, които доставят интернет до планетаа. Ще бъде интересно, ако се окаже, че сателитите вече са предпочитаният начин на Facebook да донесе интернет до света. Компанията имаше амбициозни планове да разпръсква интернет сигнал от високоскоростни безпилотни самолети, но през юни реши да прекрати своите хардуерни операции по гигантския дрон Aquila.


Четирите големи американски IT гиганта – Microsoft, Google, Facebook и

Четирите големи американски IT гиганта – Microsoft, Google, Facebook и ...

......... май се включва и преноса на данни. „Така че независимо от декларираното от замесените страни, че отдавна са желали да направят нещо подобно, споразумението на големите компании, без съмнение е повлияно от нарастващото внимание към това кой държи информацията ни и доколко хората имат контрол над данните си“, заключава тя.


Платформата се рекламира като иновация в заздравяването на сигурността на

Платформата се рекламира като иновация в заздравяването на сигурността на ...

......... техните думи показало, че технологията е „далеч пред другите сходни платформи за работа със защитени натоварвания, вземайки предвид това, че „жертва най-ниското допустимо представяне в сравнение с docker контейнер, за да осъществи ограничаването“, като според показаните резултати, Nabla е два пъти по-сигурен дори от изолация, изградена на основата на хипервизор.


Преди четиридесет и девет години устройства на Motorola предават първите

Преди четиридесет и девет години устройства на Motorola предават първите ...

......... нея са били включени снимки, аудио записи и видео материали, които отразяват кацането на Луната. Цената на устройството е била близо 2000$ долара, а първата бройка е била специален подарък за Нийл Армстронг. Остава само да гадаем каква изненада ще ни поднесе Motorola за  отбелязването на 50-ата годишнина от събитието.Goodoffer24.com е новата търговска площадка за компютърни игри, софтуер и

Goodoffer24.com е новата търговска площадка за компютърни игри, софтуер и ...

......... да чакате дни, за да получите имейла.Моля, имайте предвид, че с тези лицензи НЕ МОЖЕ да се направи обновяване от Windows 10 Home до Windows 10 Pro. Необходимо е първоначално да изтеглите официалните дискови образи от сървърите на Microsoft, да инсталирате и да въведете кода, получен в електронната поща. Платено съобщение.


Атмосферата значително усложнява работата на астрономите: неизбежните смущения изкривяват изображенията

Атмосферата значително усложнява работата на астрономите: неизбежните смущения изкривяват изображенията ...

......... не отстъпва на снимките, направени Хъбъл.Усъвършенствана версия на новата система в момента се строи в Чили. Тя ще бъде използвана съвместно със строящия се сега Extremely Large Telescope (ELT). Той е дълъг невероятните 39 метра и ще даде възможност на астрономите да получат още по-детайлни изображения на планетите и звездите.


В нощната компилация на Firefox, която ще бъде основата на

В нощната компилация на Firefox, която ще бъде основата на ...

......... gfx.webrender.all.qualified, която да получи значени true.В зависимост от резултатите в тези тестове, ще бъде съставен плана за включването на функцията в основната версия на браузъра. Ще се наблюдават броя сривове, натоварването на централния процесор, понижаването или повишаването на fps при обработката на WebGL, бързината на обработка на изображенията и други.


От две години в уеб пространството активно се обсъжда Fuchsia

От две години в уеб пространството активно се обсъжда Fuchsia ...

......... всички устройства, работещи под нейното управление. Fuchsia няма да остане без приложения и софтуер, понеже Google е предвидил директната поддръжка на Android приложенията.Според Bloomberg, в момента разработването на Fuchsia OS е на ранен етап. Върху новата ОС работят около 100 водещи програмисти, ръководени от генералния директор на Google Сундар Пичай.


На 18 юли Еврокомисията глоби Google с рекордните 4,3 милиарда

На 18 юли Еврокомисията глоби Google с рекордните 4,3 милиарда ...

......... особено към Amazon, подобни нападения от страна на ЕС съвсем не му се нравят.Ситуацията може наистина да се усложни. Тръмп вече обяви търговска война на Китай. Какъв ще бъде неговият отговор на ЕС засега можем само да предполагаме. Но от това изявление си личи, че отговор със сигурност ще има.Компанията Corning официално представи днес новото поколение на своето защитно

Компанията Corning официално представи днес новото поколение на своето защитно ...

......... не повече от един метър.Corning каза още, че защитните стъкла Gorilla вече се използват в над 6 милиарда устройства. Както и в повече от 45 известни бранда.Новият материал вече може да се поръчва и закупува. Очаква се първите мобилни устройства с Gorilla Glass 6 да се появят още тази година.


На криптовалутния пазар отдавна цари относителна стабилност и няма резки

На криптовалутния пазар отдавна цари относителна стабилност и няма резки ...

......... към предишните цени. Засега не може да се каже, че криптовалутният пазар се възстановява. Причините за този ръст са няколко. Чикагската опционна борса (CBOE) обяви поредния инвестиционен биткойн фонд, направените инвестиции от Cohen Private Ventures в хедж фона Autonomous Partners, проявеният интерес от страна на инвестиционния гигант BlackRock и други.


Facebook има хиляди заявки за патенти, като много от тях

Facebook има хиляди заявки за патенти, като много от тях ...

......... гледате, дали превключвате по време на рекламите, кои реклами оставяте, кои магазини посещавате и т.н. Да не забравяме, че Facebook многократно е заявявала, че нейните патенти са си просто патенти, които социалната мрежа не възнамерява да използва в реалния живот. Много експерти и обикновени потребители се опитват да проверят тези твърдения.


Американски астрономи, издирващи мистериозната девета планета в покрайнините на Слънчевата

Американски астрономи, издирващи мистериозната девета планета в покрайнините на Слънчевата ...

......... материал, който служи като градивни елементи за планетите. Откриването на луните ще помогне за допълнително разбиране на историята на зараждането на Слънчевата система.Съществуването на толкова много малки луни предполага, че те са се появили след космически сблъсък, който е довел до формирането на Юпитер преди повече от 4 милиарда години.


Samsung все още не успява да се отърси от слабата

Samsung все още не успява да се отърси от слабата ...

......... на Alexa.Основната сила на Bixby в смартфоните на Samsung е способността му да изпълнява действия като публикуване на фото галерия в Instagram , която помощникът на Google не може. Но в говорител? Ще трябва да видим какво го отличава.Нов интелигентен часовник Galaxy Watch също може да бъде представен на събитието.Събитието ще се състои на 13 и 14 ноември в

Събитието ще се състои на 13 и 14 ноември в ...

......... разнообразна аудитория от около 20 държави през последните години, DevReach се превърна в една от най-уважаваните международни конференции за разработка в Европа. През 2018 г. конференцията празнува 10-ата си годишнина.DevReach ще се проведе с подкрепата на Milestone Systems Bulgaria и SmartIT. За повече информация и за регистрация, моля посетете: https://devreach.com/


За втора поредна година събитието, организирано от ITraining,  ще събере

За втора поредна година събитието, организирано от ITraining,  ще събере ...

......... Excel и VBA for Excel.Повече информация за “Bulgaria Excel Days 2018”, може да получите на  сайта на конференцията .„Bulgaria Excel Days 2018 – Excel in Business, Data Analysis, PowerBI Solutions, VBA Best Practices“ се организира от ITraining  с любезното съдействие на Microsoft България. Сред Excellent медийните партньори на събитието е Kaldata.


Събитието, организирано от SoftUni и FlyEvents, събира топ лектори и

Събитието, организирано от SoftUni и FlyEvents, събира топ лектори и ...

......... да следят, но и да участват в създаването на иновации в световен мащаб. Актуални новини около лекторите и програмата на Soft Unit Conference може да следите на http://softunit.bg/ и във фейсбук страницата на конференцията: fb.com/SoftUnit.bg/ Събитието се провежда с подкрепата на Столична община, Парадайс център, Вистеон България и Аетърнити Венчърс.


30% от молбите за телевизори в първата половина на 2018

30% от молбите за телевизори в първата половина на 2018 ...

......... цени. А нашата цел е да им предоставим възможност да направят покупките си по най-удобния начин. Ето защо ние инвестираме в развитието на възможно най-доброто клиентско изживяване. В същото време като една от най-големите финансови институции в България, ние подкрепяме ръста на потреблението и така допринасяме за ръста на икономиката.“


Засега стратегическото партньорство се ограничава до използването от страна на

Засега стратегическото партньорство се ограничава до използването от страна на ...

......... $150 милиарда. В рейтинга на Forbes той отдавна измети Бил Гейтс, който със своя капитал от $93,8 милиарда е на второ място в класацията на Forbes. Основните собственици на Walmart са наследниците на неговия основател Сам Уолтън. Семейство Уолтън е едно от най-богатите в САЩ с финансово състояние $146,9 милиарда.


Съвременни робинхудовци или просто опитващи се да изкупят греховете си

Съвременни робинхудовци или просто опитващи се да изкупят греховете си ...

......... от помощ за специализирана помощ или спешна операция.Нещата в един от форумите бил дотолкова разработен, че администратор на страницата обявил, че е нужно да бъде назначен човек – и по-конкретно жена – да се занимава с организацията и придвижването на благотворителните дейности, тъй като това е дейност, изискваща свободно време.


Google е готов да разгледа въпроса за въвеждането на бизнес

Google е готов да разгледа въпроса за въвеждането на бизнес ...

......... е трудно да се досетим, че те могат рязко ще скочат.Google категорично заяви, че ще обжалва. Причината е не само глобата. Ако след 90 дни не бъдат отстранени посочените нарушения, корпорацията ще получи още по-тежко наказание – 5% от средния световен доход на Alphabet, на когото Google е дъщерна компания.


Въпреки че планира да смени името на серията си смарт-часовници,

Въпреки че планира да смени името на серията си смарт-часовници, ...

......... Watch ще продължи да използва Tizen OS.Очаква се устройството, за което още не знаем кога ще дебютира на пазара, да ползва Tizen 4.0. Освен това новата серия часовници ще са снабдени със смарт-асистента Bixby. По традиция Samsung обявява новите си смарт-часовници през август. Съвсем скоро очакваме още детайли по темата.


Феновете от Съединените щати и Мексико са пазарували най-много по

Феновете от Съединените щати и Мексико са пазарували най-много по ...

......... Русия през 2018 г. на всички стадиони, където се приемат платежни средства. На стадиона феновете имаха възможността да плащат с безконтактни кредитни и дебитни карти Visa и да използват мобилни платежни услуги на над 3 500 терминала и 1 000 мобилни пункта, оборудвани с устройства за най-новите методи за плащане.


Тази сутрин Netflix официално се похвали с нов интерфейс за

Тази сутрин Netflix официално се похвали с нов интерфейс за ...

......... че промяната се прави с цел потребителите да прекарват повече време в гледане на програми, отколкото в тяхното търсене.Припомняме, че неотдавна Netflix показа спад в годишните си приходи. Компанията дори не успя да оправдае и първоначалните очаквания за интерес. Очаква се новият интерфейс съвсем скоро да е достъпен на потребителите.


Google продължава с упоритите опити да увеличи своята мрежа. Днес

Google продължава с упоритите опити да увеличи своята мрежа. Днес ...

......... Гуам. Припомняме ви, че още през 2016 г. беше завършена тази връзка с Япония.Новият кабел, свързващ Вирджиния и Франция, ще бъде кръстен на Анри Дунан – нобеловият лауреат за мир и основател на „Червения кръст“. На изображението можете да видите и малко по-детайлно в какво се изразяват плановете на Google.


Amazon за пореден път разби рекордите си по продажби. Изглежда

Amazon за пореден път разби рекордите си по продажби. Изглежда ...

......... 49.99$ без намаление). Amazon Prime Day 2018 всъщност продължи 36 часа. Освен техника, компанията предложи и редица аксесоари и дрехи на намаление. Очакваме в близките дни да разберем и точната цифра на продажбите на компанията. С нея ще стане ясно и какъв е новият рекорд на Amazon от Prime Day.


Microsoft се готви да зарадва феновете на видео игрите. Очаква

Microsoft се готви да зарадва феновете на видео игрите. Очаква ...

......... на геймърите контролер ще разполага с Bluetooth, USB-C порт, Hair Trigger Locks и редица други нововъведения. Очакваме официално потвърждение по темата. Колкото до евентуална нова конзола Xbox, сведенията продължават да сочат към 2020 г. Вярва се, че тогава Microsoft ще представи на света и следващото поколение от популярната си конзола.


Defense Distributed, НПО-то защитник на триизмерното отпечатване на оръжия, триумфира

Defense Distributed, НПО-то защитник на триизмерното отпечатване на оръжия, триумфира ...

......... 1 август, когато Уилсън възнамерява да възобнови дейността на Defense Distributed, ще бъде законно да изтеглите схемите за 3D отпечатания пистолет. Санкцията се обжалва по различни начини, но в крайна сметка би могла да създаде прецедент за други страни, които преди това смятаха, че отпечатването на 3D оръжия е незаконно.


„Успех за всеки“ цели да преодолее липсата на инструменти за

„Успех за всеки“ цели да преодолее липсата на инструменти за ...

......... да им помогне в развитието на техния бизнес. Европейският проект „Успех за всеки“ е създаден с цел да помогне желаещите да се развиват, благодарение на достъп до знания, които ще им помогнат да създадат своя бизнес и да го развият. Повече информация за проекта може да бъде открита на http://success4allstudents.eu/bg/.


Европейската комисия глоби американската корпорация Google с невиждана към днешен

Европейската комисия глоби американската корпорация Google с невиждана към днешен ...

......... за приложения на корпорацията и до GooglePlay. Вестагер каза още, че интернет гигантът е плащал на производителите на смартфони, за да си гарантира, че те ще инсталират приложението за търсене в своите устройства. Има и други обвинения.Налагането на глобата бе очаквано, но сумата е невероятна. Всички очакват отговора на Google.


Най-доходоносният електромобил на пазара, за учудване на мнозина, е най-евтиният

Най-доходоносният електромобил на пазара, за учудване на мнозина, е най-евтиният ...

......... телевизионно шоу.През последните седмици Tesla значително увеличи обема на серийно произвежданите електромобили Model 3. Точно в края на миналия месец Илън Мъск официално обяви, че Tesla вече произвежда по 5000 електромобила седмично. И още, в края на годината компанията ще започне да произвежда по 10 000 електромобила Model 3 седмично.


Вече няма причини да не се използва уеб-браузъра Opera. Той

Вече няма причини да не се използва уеб-браузъра Opera. Той ...

......... от основните, ако не и единственият недостатък на този интересен браузър. Липсата на добре познатите разширения отблъскваше потребителите. Сега това е решено и е налична безплатна VPN услуга.И още, в Opera_55 beta е променено менюто с настройките, добавен е и малък програмен прозорец, показващ информация за безопасността на посещаваните уебсайтове.


Илън Мъск, съоснователите на DeepMind, 160 компании и още над

Илън Мъск, съоснователите на DeepMind, 160 компании и още над ...

......... по-опасно от биологичното или химичното оръжие. Документът бе подписан от генералния директор на SpaceX и Tesla Илън Мъск, от тримата съоснователи на дъщерната на Google компания DeepMind – Демис Хасабис, Мустафа Сулейман, Шейн Лег; от единият създател на Skype, както и от редица известни и уважавани специалисти по изкуствен интелект.


През 2016 г. Netflix пусна своя собствена интернет услуга за

През 2016 г. Netflix пусна своя собствена интернет услуга за ...

......... представа за скоростта на тяхната интернет връзка по всяко време“, допълва Netflix,Тези нови функции правят FAST.com чудесна алтернатива на приложението за тестване на скоростта на Ookla, като се има предвид, че тук няма абсолютно никакви реклами. Ookla показва някои реклами, но те са само банери и не са прекалено инвазивни.


Google обяви най-новото от поредицата си проекти за подводно окабеляване,

Google обяви най-новото от поредицата си проекти за подводно окабеляване, ...

......... миналата година SoftBank, Facebook и Amazon се обединиха за кабелна система, която се очаква да започне през следващите няколко години.Google заяви, че очаква новият кабел да бъде завършен до 2020 г., като още осем вече обявени кабела се очаква да влязат в експлоатация по целия свят през следващите 18 месеца.


Група експерти от Тексаския университет в Остин разработи новата файлова

Група експерти от Тексаския университет в Остин разработи новата файлова ...

......... Подготвени са версии за SQLite и Git, използващи TxFS за осигуряване на гарантирана отказоустойчивост. При тестовете версията на SQLite, базирана на новата файлова система показва в TPC-C теста увеличение на производителността с 1,6 пъти. А пропускателната способност на приложението Android Mail при използването на SQLite версията, е нараснала 2,3 пъти.


Това, което преди два месеца не се отдаде на хората,

Това, което преди два месеца не се отдаде на хората, ...

......... Автомобилът, иправляван от изкуствения интелект измина 14 мили (23 километра) повече.За преодоляването на 1001 километра бяха необходими 28 часа при средна скорост 36 км/ч. В този режим консумацията бе 7 киловатчаса на километър.Едновременно бе тестван и модела Tesla Model S 100D, който с едно зареждане измина 1128 километра (701 мили).


Тази седмица Европейската комисия трябва да съобщи решението си за

Тази седмица Европейската комисия трябва да съобщи решението си за ...

......... със закоренялото отношение с милионите рекламодатели превърнаха Google в основен източник на доход за много програмисти, а това също се счита за монопол. Google категорично отрече тези обвинения. Интернет гигантът заяви, че предлага еднакъв достъп на всички до рекламните пакети, а потребителите имат широк и равноправен достъп до всички ресурси.


Българската компания вече е част от програмата Hub:raum на немския

Българската компания вече е част от програмата Hub:raum на немския ...

......... крушка Shelly Bulb (консумира само 6W); умният контакт Shelly Plug; умното Wi-Fi реле Shelly 4Prо, пригодено за вграждане директно в ел. таблото; Shelly 2 – най-малкото 2-канално Wi-Fi реле, което позволява измерване на консумацията на енергия; умния сензор Shelly Sense; умната камера Shelly Eye;  умния сензор за дим Shelly Smoke.


Анонсирана по време на Build 2018, платформата е готова за

Анонсирана по време на Build 2018, платформата е готова за ...

......... позволят да дебъгват и публикуват приложенията си към услугата. Веднъж наложена, Azure Service Fabric Mesh върви във фонов режим, автоматизирайки функции, като донастройване, откриване на услуги и сродни услуги по поддържка и управление.Към момента услугата е достъпна за едва три района на Azure – два в САЩ и в Холандия.


Едно от нововъведенията в мобилната операционна система iOS 12 бяха

Едно от нововъведенията в мобилната операционна система iOS 12 бяха ...

......... безпокойте“, в който могат да бъдат изключени всички уведомления и дори позвъняванията.Добавени са нови варианти на прическата – вече има емоджита с рижи, побелели и къдрави коси. Добавени са и много нови животни. Тази година се очаква да бъдат добавени нови спортни емоджита, емотикони на супергерои и знакът за безкрайност.


И Oracle се включва в надпреварата на „блокчейн-облаците“.Вземайки предвид децентрализираната

И Oracle се включва в надпреварата на „блокчейн-облаците“.Вземайки предвид децентрализираната ...

......... от най-трансформативните технологии на нашето поколение“, обяснява в специално прес-съобщение Амит Завери, изпълнителен вицепрезидент на Oracle Cloud Platform. „С платформата на Oracle, предприятията могат да разширят своя бизнес, да елминират излишните процеси и да осъществяват транзакции в дистрибутираните си мрежи по-лесно, прозрачно и безопасно, откогато и да е било преди“.


Генералният директор на Tesla съобщи, че компанията е готова с

Генералният директор на Tesla съобщи, че компанията е готова с ...

......... организиране производството на Model 3. Подобни проблеми с Model Y няма да има.По подобен начин се развиха събитията с мекото кацане на ракетите на SpaceX. Още в края на тази година ще можем да се убедим, дали и в автомобилостроенето Мъск ще отчете всички грешки и ще оптимизира производствените процеси.


Служителите в складовете на Amazon в Германия, Испания и Полша

Служителите в складовете на Amazon в Германия, Испания и Полша ...

......... Очаква се събитието да доведе до огромни приходи от над 3.4 милиарда долара тази година, така че не е чудно, че компанията не изглежда загрижена. За съжаление за протестиращите, няколко хиляди души, които са решили да се борят, може би наистина не са голяма пречка за титана на електронната търговия.


UBports добави възможността за стартирането на десктоп приложения в Ubuntu

UBports добави възможността за стартирането на десктоп приложения в Ubuntu ...

......... съобщава на всички за петото обновяване на своята стабилна дистрибуция Debian 9. Кодовото име на обновяването е „Stretch“. Добавени са всички ъпдейти по безопасността, коригирани са забелязаните по-сериозни проблеми. Обновени са и някои програмни пакети„.По-подробна информация за Debian 9 Stretch може да се намери в новинарския раздел на проекта Debian.


Финансовото състояние на основателя на Amazon Джеф Безос прехвърли рекордните

Финансовото състояние на основателя на Amazon Джеф Безос прехвърли рекордните ...

......... най-богатият в човешката история.Джеф Безос основа Amazon през 1994 година. Към 2016 година доходът на компанията достигна около $136 милиарда. Да не забравяме, че освен акции в Amazon, Безос притежава вестника The Washington Post. Както и компанията Blue Origin, активно занимаваща се с разработването на космически кораб от нов тип.


Microsoft съобщи, че Skype най-после ще получи дългоочакваната от милиони

Microsoft съобщи, че Skype най-после ще получи дългоочакваната от милиони ...

......... своите видео и аудио потоци, както и конферентните си сесии.Едновременно с това Microsoft променя десктоп приложението Skype. То вече прилича на мобилната версия на месинджъра. През месец септември софтуерният гигант възнамерява да въведе новия интерфейс в класическата десктоп версия на Skype и връщането към предишния вид няма да е възможно.


Появи се първата информация, как се проявява бюджетният електромобил Tesla

Появи се първата информация, как се проявява бюджетният електромобил Tesla ...

......... Оказа се, че Model 3 има още една въздушна възглавница под волана, предпазваща краката на водача. Досега това не бе известно.Илън Мъск нееднократно е казвал, че Model 3 покрива най-високите стандарти на американската администрация за безопасно движение по магистралите. Сега реалното ПТП, водачът и показанията на очевидците потвърдиха този факт.


Киберпрестъпниците все по-често купуват крадени сертификати вместо да се опитват

Киберпрестъпниците все по-често купуват крадени сертификати вместо да се опитват ...

......... прикрита благодарение на сертификата като легитимна, ще успее да подлъже повечето инструменти за защита, които се използват днес.  Откритията на специалистите бяха представени на форума Workshop on the Economics of Information Security (WEIS), провел се по-рано този месец.Пълният текст на доклада и разкритията в него, може да откриете тук (pdf).


Не се поддавайте на евтини трикове за измама.Браян Кребс и

Не се поддавайте на евтини трикове за измама.Браян Кребс и ...

......... независимо кой е той или за кого се представя; не отваряйте приложени файлове в писма, идващи от хора, които не познавате и въобще бъдете внимателни при откриването на прикачени файлове, дори и да идват от хора от списъка ви с контакти; изключвайте или покривайте уеб камерата, ако не я използвате.


Американската компания Opener представи твърде необичаен едноместен летателен апарат. Това

Американската компания Opener представи твърде необичаен едноместен летателен апарат. Това ...

......... да прелита максимум 40 километра. Зареждането на акумулаторния блок става за около 30 минути. Възможностите на BlackFly са доста скромни, но това си има своя плюс – не е необходима книжка или друг подобен документ.Вече са извършени над 1400 изпитателни полета. Ключовите системи са не просто дублирани, а тройно подсигурени.


Космическите агенции и частните компании вече разработват реални планове за

Космическите агенции и частните компании вече разработват реални планове за ...

......... гравитация, мехурчетата не се издигат на повърхността и образуват нещо като пяна.Това рязко снижава ефективността на процеса. Електродите и катализаторите остават блокирани. Сега се разработват решенията за използването на центробежна сила като изкуствена гравитация.И така, благодарение на новото изследване бе направена още една стъпка към дългите космически полети на хората.


Мениджмънтът на неотдавна основаната компания Automobili Pininfarina публикува първите изображения,

Мениджмънтът на неотдавна основаната компания Automobili Pininfarina публикува първите изображения, ...

......... зареждане с мощност от 150 KW. С негова помощ, зареждането на акумулаторните батерии до 80% ще става за 20 минути.Automobili Pininfarina планира да произведе 50 електромобила PF-Zero за пазара на САЩ и 150 екземпляра за всички други пазари. Цената е седемцифрена. По предишни данни, хиперавтомобилът струва около 2 милиона евро.


Отделът Hewlett Packard Enterprise (HPE) се притече на помощ на

Отделът Hewlett Packard Enterprise (HPE) се притече на помощ на ...

......... проектиран да е в състояние да моделира цели области от мозъка на мишка. Това трябва да стане към 2020 година. Получените при тези експерименти данни ще се използват за по-доброто разбиране на човешкия мозък. По този начин се очаква да бъдат открити нови методи за лекуването на редица специфични заболявания.


Генералният директор на Tesla заяви, че компанията се е справила

Генералният директор на Tesla заяви, че компанията се е справила ...

......... Model 3 на седмица.Това производство е необходимо за да се наваксат направените предварителни поръчки за закупуването на Tesla Model 3. Според разчетите, към края на годината производството на електромобили трябва да достигне 7000. Производството на 10 000 електрически автомобила седмично се очаква да започне през първото тримесечие на 2019 година.


Мусала Софт започна приемането на кандидатури за безплатната образователна инициатива

Мусала Софт започна приемането на кандидатури за безплатната образователна инициатива ...

......... студенти – от първокласници до професионални обучения в гимназии и университети. Ангел води и вътрешни обучения в Мусала Софт.Мусала Софт ще се свърже с всеки, проявил интерес и попълнил регистрационна форма за Learn from the Masters 2018, за да избере участниците в програмата.За повече информация и кандидатстване http://www.musala.com/training/learn-from-the-masters/ и [email protected]


Попадали ли сте на някоя от онези iPad реклами, в

Попадали ли сте на някоя от онези iPad реклами, в ...

......... все още е възпрепятстван от недостига на DRAM за цялата 2018 г., поради липсата на нов капацитет на платките. В резултат на това производителите на компютри ще продължат да увеличават цените през 2018 г.“, казва Ранджит Атал, директор на изследването в Gartner.Ето една таблица, която ви показва някои от нюансите:


Властите в Китай разбиха хазартна схема за залози на Световната

Властите в Китай разбиха хазартна схема за залози на Световната ...

......... миналата година и предприе стъпки за спиране на достъпа до вътрешни и чуждестранни обмен на криптовалути.Междувременно, президентът на ФИФА Джани Инфантино, обяви официално датите на следващото световно първенство. Шампионатът на планетата за пръв път ще се провежда през зимата – в периода от 21 ноември до 18 декември 2022 г.


Вероятно част от вас са чували името Мартин Белчър. Ако

Вероятно част от вас са чували името Мартин Белчър. Ако ...

......... нудистите заявяват, че ще продължат да използват точно тази социална мрежа.„Нудизмът не е до излишно показване. Той е свързан с това да ти е комфортно в кожата ти“, споделя Мат Кроуфорд. „У дома много хора правят нещата с дрехи, докато аз ги правя гол. За мен това е напълно нормално.“


Adobe се готви да зарадва почитателите на Photoshop и Apple.

Adobe се готви да зарадва почитателите на Photoshop и Apple. ...

......... за компютър функции. Идеята е потребителите не просто от 2019 г. да разполагат с всички възможности на софтуера на своите таблети, но и да свържат работата си със своите компютри. Така всеки клиент ще може да работи по един проект както от компютъра си, така и от мобилното си устройство.


Blue Origin все още трябва да извърши първия си полет

Blue Origin все още трябва да извърши първия си полет ...

......... за да се подготви за своя бизнес в областта на космическия туризъм. Това пътуване може да включва служители, вероятно за да докажат, че имат доверие в собствената си технология. Засега компанията се подготвя да тества капсулната си система за авариен изход по време на действителен полет през следващите няколко седмици.


EaseUS Partition Master е великолепен мениджър на дискове за Windows,

EaseUS Partition Master е великолепен мениджър на дискове за Windows, ...

......... нищо не се различава от обикновената програма.Парола за достъп до програматаЕдна от интересните особености на EaseUS Partition Master е защитата на достъпа с помощта на парола.Тази възможност може и да не е актуална за всички. Но си струва да се пробва, особено ако компютърът е вкъщи, а наоколо има деца-експериментатори.


Центърът за наука и технологии TechnoMagicLand започва своите интензивни курсове

Центърът за наука и технологии TechnoMagicLand започва своите интензивни курсове ...

......... България интензивен курс за деца между 8 и 13 години “Android: Въведение”, ползващ платформата App Inventor 2 на Масачузетския технологичен институт (MIT).Повече информация за съдържанието на курсовете, срокове за записване и цени могат да бъдат намерени в секция “Курсове” на сайта на TechnoMagicLand, както и на фейсбук страницата на центъра.


Оказа се, че Google скрито е активирал в браузъра Chrome

Оказа се, че Google скрито е активирал в браузъра Chrome ...

......... Google могат да премахнат всички предишни средства за защита на Chrome от уязвимостите Meltdown и Spectre. По този начин работата на браузъра ще се ускори. И още, сега могат да бъдат активирани таймерите с повишена точност и функциите от рода на SharedArrayBuffer. Те бяха блокирани в борбата срещу хардуерните уязвимости.


Центърът за градска мобилност по-рано днес съобщи, че предлага нова

Центърът за градска мобилност по-рано днес съобщи, че предлага нова ...

......... и да изберете опция за заплащане на дневната карта/важи до 01.00 ч на следващия ден/ или нощната карта, която е за всички линии на нощния транспорт и важи до  04:45 ч.От Център за градска мобилност дори са направили клипче, с което показват как се ползват картите. Него можете да видите тук:  


Стартъпът Magic Leap от седем години в пълна тайна разработва

Стартъпът Magic Leap от седем години в пълна тайна разработва ...

......... души виждат едни и същи обекти и взаимодействат с тях в реално време.Техническите характеристики засега са съвсем малко. Производителят каза само, че Magic Leap One Creator Edition се базират на мобилния процесор Nvidia Tegra X2 и че се предлагат два различни модела. За цената е още рано да се говори.


Следващата задача на превръщащия се с бързи темпове в циркаджия

Следващата задача на превръщащия се с бързи темпове в циркаджия ...

......... са загубили вяра в резултатите от тестовете на правителството“. Той насърчи жителите да отговарят на неговия пост с резултати от тестове и даде имейл адреса на програмата.Ще видим как всичко това ще проработи на практика, макар че програмата за подмяна на тръби във Флинт е насрочена чак за 2019 г.


Още в началото на 2017 година е разкрит опасен бъг,

Още в началото на 2017 година е разкрит опасен бъг, ...

......... се направи несложна cURL заявка, съдържаща 39 букви А: curl -H "Connection: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA"По разбираеми причини, информацията за този опасен бъг не е съобщавана в продължение на цяла една година. Пачът за CVE-2017-12542 е излязъл през месец август 2017 година и е включен в обновяването на iLO 4 до версия 2.54.