Компанията Opera представи своя нов мобилен браузър Opera Touch, специално

Компанията Opera представи своя нов мобилен браузър Opera Touch, специално ...

......... FAB (Fast Action Button), даващ достъп до историята, до последните отворени раздели, търсенето и до някои функции на браузъра.Новата функция Flow дава възможност за синхронизирането на данните между мобилната и десктоп версията. Използва се цялостно криптиране. За да се осъществи защитена връзка е необходимо да се сканира специален QR код.


На автомобилното изложение в Пекин BMW представи изцяло електрическия кросоувър

На автомобилното изложение в Пекин BMW представи изцяло електрическия кросоувър ...

......... по по-аеродинамичното купе и фирмената решетка на радиатора, която всъщност при електромобилите не е необходима.BMW възнамерява до 2025 година да представи на пазара 25 модела електромобили. Засега първият от тях е спортният хибрид i8 Roadster. След него трябва да излезе електрическият MINI, а след това въпросният iX3 и безпилотният iNext.


Излезе десктоп средата Cinnamon 3.8, в рамките на която разработчиците

Излезе десктоп средата Cinnamon 3.8, в рамките на която разработчиците ...

......... извършва съществено по-бавно, отколкото при използването на Metacity. В Metacity това става за 1 секунда, а при Cinnamon – за цели 4 секунди. Сериозно е подобрена работата на използвания в Cinnamon прозоречен мениджър Muffin, оптимизиран е кода за обработка на списъка с прозорци. Бързодействието достига това на прозоречния мениджър Metacity.


Китайският производител на смартфони Xiaomi съобщи, че през 2018 г.

Китайският производител на смартфони Xiaomi съобщи, че през 2018 г. ...

......... пише, че Xiaomi може да излезе на борсата в началото на май 2018 г. Пазарната капитализация на дружеството в момента на IPO ще бъде от 65 до 70 милиарда долара. Според Bloomberg, през май Xiaomi ще подаде заявление за IPO и ще може да разчита на оценка от 100 млрд. долара.


През 2016 година китайската лазерна инсталация SULF (Shanghai Superintense Ultrafast

През 2016 година китайската лазерна инсталация SULF (Shanghai Superintense Ultrafast ...

......... най-новите теории, подобна мощност на лазерната светлина може да доведе до разрушаването на електроните и техните антиподи – позитроните. Освен това, лазер с подобна мощност се очаква да доведе до локални нарушения на пространство-времевия континуум. С други думи, в точката на фокусиране на лъча ще стане възможно „взривяването“ на вакуума.


„Изобретяването на биткойна е по-важно от появата на интернет и

„Изобретяването на биткойна е по-важно от появата на интернет и ...

......... – каза Драйпър.Тим Драйпър добави, че биткойнът със сигурност ще победи в „дългата криптовалутна битка“ срещу алтернативните криптовалути.През месец април тази година Тим Драйпър заяви, че през следващите четири години цената на цифровото злато ще нарасне 30 пъти. А към 2022 година курсът на основната криптовалута ще достигне $250 000.Изследователската компания MIDiA Research публикува доклад, според който стрийминг услугите

Изследователската компания MIDiA Research публикува доклад, според който стрийминг услугите ...

......... два пъти. В ерата на лазерните дискове, потребителя, който харесваше една или няколко песни от албума, трябваше да слуша целия албум подред, или ръчно да превключва песните или да сменя дисковете. В ерата на цифровите списъци за възпроизвеждане, хората лесно създават плейлисти на любимите си песни и спират да слушат албуми.


Министерството на отбраната на Япония представи списък с изискванията към

Министерството на отбраната на Япония представи списък с изискванията към ...

......... час.Японските компании още през 2016 година започнаха разработването на военни дронове, които могат да разузнават, да подават информация и да водят изтребителите. Тези дронове не могат да нанасят удари върху наземни цели, понеже Япония счита това за акт на агресия. Но без проблеми могат да се използват във въздушния бой.


Google обнови уеб-версията на Gmail. Електронната поща получи нов дизайн

Google обнови уеб-версията на Gmail. Електронната поща получи нов дизайн ...

......... самообучаващ се алгоритъм. Възможно е добавянето на нови филтри за отсяване на нежеланата поща. Променена е системата за уведомявания.Google допълва, че новата версия на Gmail ще бъде достъпна за всички потребители. Това ще стане постепенно. Някои хора вече използват новата версия, а останалите ще я получат през следващите няколко дни.


WhatsApp ще изисква от потребителите в Европа да потвърдят, че

WhatsApp ще изисква от потребителите в Европа да потвърдят, че ...

......... Минималната възраст на използване на WhatsApp ще остане 13 години в останалата част на света.Основният регламент за защита на личните данни е най-голямата ревизия на онлайн поверителността от раждането на интерне Той дава на европейците правото да знаят какви данни се съхраняват върху тях и правото те да бъдат заличени.


Компанията Tesla публикува интересна статистика за своите електромобили, използвани в

Компанията Tesla публикува интересна статистика за своите електромобили, използвани в ...

......... по около 2000 електрически автомобила седмично. Мъск вече взе мерки.Загубата на Tesla за първи път започна да намалява. За цялата 2017 година тя бе $2,2 милиарда. В края на четвъртото тримесечие на миналата година тя бе $770,8 милиона. Това е малко по-малко от $773,0 милиона за същия период преди година.Руските медии съобщиха, че данъчните власти на Санкт Петербург издирва

Руските медии съобщиха, че данъчните власти на Санкт Петербург издирва ...

......... Китс и Невис, където не се иска виза от посетителите на 126 държави. Към днешен ден, Павел Дуров и неговия екип разработчици на Telegram живеят в Дубай. Да си припомним, че Дуров е талантлив програмист, той е създателят на руската социална мрежа ВКонтакте, на месинджъра Telegram. Дуров е доларов милиардер.


Хакер или група йли хакери с псевдоним X~zakaria проникнаха в

Хакер или група йли хакери с псевдоним X~zakaria проникнаха в ...

......... часа до настъпването на момента Х.Хакерът иска заплащането да стане единствено в биткойни. Няма да се приемат пари чрез PayPal и другите аналогични платежни системи. Засега удареното министерство не дава коментари и не е известно, дали има изтичане или пострадали потребителски данни. Днес курсът на биткойна достигна $9300 за 1 BTC.


Днес, на 24 април, Google съобщи за реализирана рекордна печалба

Днес, на 24 април, Google съобщи за реализирана рекордна печалба ...

......... до получаването на нови парични средства от реклами.Alphabet каза още, че продажбите на фирмените смартфони на Google не носят почти никаква печалба. Те единствено успяват да възвърнат разходите за техните разработка, производство и продажби. Тези устройства се използват предимно за по-доброто развитие на операционната система Android и за маркетингови цели.


Ако Foxit Reader е предпочитания от вас PDF четец, то

Ако Foxit Reader е предпочитания от вас PDF четец, то ...

......... програмата. Те са открити и докладвани от специалистите от Talos Security към Cisco. Става дума отново за възможност за отдалечено изпълнение на код, което още веднъж служи да напомни защо трябва да обновите версията на програмата. Проблемите засягат Foxit Reader и Foxit PhantomPDF, а новата версия е под номер 9.1.


Google направи анализ на работата на своята интернет търсачка и

Google направи анализ на работата на своята интернет търсачка и ...

......... именно с нея и към днешен ден онлайн търсенето на Google е в центъра на рекламния бизнес модел на корпорацията. Именно търсачката е причината Google да бъде една от най-успешните и скъпи компании в света. Google продължава да влага огромни ресурси в нейното развитие и в подобряване качеството на търсенето.Агенцията за развитие на новите технологии в американската армия DARPA

Агенцията за развитие на новите технологии в американската армия DARPA ...

......... искат да участват в конкурса, трябва да подадат молба за да бъдат одобрени от Федералното управление на гражданската авиация (FAA).Конкурсите на DARPA винаги водят до скок в развитието на съответната техническа област. Предишното състезание бе за безпилотни автомобили. Победителят Себастиан Трун (Sebastian Thrun) оглави отдела на Google за роботизирани автомобили.


През изминалата нощ срещу 24 април, цената на първата криптовалута

През изминалата нощ срещу 24 април, цената на първата криптовалута ...

......... на почти всички криптовалути. През изтеклата седмица се забелязва ясно изразен тренд за продължителен ръст в цените на цифровите пари.В момента, курсът на биткойна продължава да расте и достигна $9265. Диаграмата на CoinDesk много добре показва ръста на основната криптовалута, започнал точно в 00:00 часа в нощта срещу 24 април.


Пари при пари отиват – тази стара поговорка се потвърждава

Пари при пари отиват – тази стара поговорка се потвърждава ...

......... „Alphabet се опитва да не изостава по инвестиции от Amazon, както и да компенсира споделените с производителите на смартфони приходи“, коментира анализаторът Джеймс Кордуел от Atlantic Equities.Според коментатори, Google продължава да доминира както десктоп, така и мобилното търсене и скандалът около Facebook с личните данни ще има „много малък ефект“.


Сделката за 400 милиона долара за придобиването на Shazam от

Сделката за 400 милиона долара за придобиването на Shazam от ...

......... решение дали сделката ще намали избора за потребителите на услуги за стрийминг на музика. Тя твърди, че „задълбоченото разследване не предопределя резултата от разследването“, но сделка няма да има, докато Комисията не излезе с положително становище. Всяка по-дълбока интеграция на Shazam и Siri вероятно ще трябва да изчака до по-късно.


Както знаете, миналата седмица САЩ спазиха обещанието на Тръмп за

Както знаете, миналата седмица САЩ спазиха обещанието на Тръмп за ...

......... мерки незабавно и (4) беше наета престижна американска юридическа фирма да проведе независимо разследване“, споделят ZTE в писмо.Китайската компания е убедена, че със забраната бива застрашено не само съществуването на ZTE, но това ще доведе и до щети за всички нейни партньори, в това число и няколко големи американски компании.


Компанията LG Electronics е на финалния стадий от преговорите за

Компанията LG Electronics е на финалния стадий от преговорите за ...

......... 5900 души. Това поглъщане ще даде възможност на LG Electronics да намали разходите и времето за завземане на нови пазарни сегменти – нещо, което се опитва да направи от години.Отделът на LG Electronics по производството на автомобилни компоненти, през изтеклата година показа ръст на доходите в размер на $3,1 милиарда.


Дигиталната сигурност ще е най-важният приоритет за 2018 г. както

Дигиталната сигурност ще е най-важният приоритет за 2018 г. както ...

......... който ще представи автономните коли и бъдещето на градската мобилност.По традиция DigitalK 2018 ще е домакин и на стартъп състезание, в рамките на което млади предприемачи ще представят идеите си пред международни инвеститори. Финалистите в предизвикателството ще имат възможност да се състезават за парична награда в размер на 10,000 евро.


Това разкрива анализ на УниКредит Кънсюмър ФайненсингПрез последните пет години

Това разкрива анализ на УниКредит Кънсюмър ФайненсингПрез последните пет години ...

......... купувачите расте и броят на онлайн магазините. За последните осем години броят на купувачите се е утроил и вече всеки шести българин пазарува онлайн. За същия период броят на българските онлайн магазини е нараснал четири пъти до близо 4 500. Тенденция в последните години е да се купуват по-скъпи стоки онлайн.


В голямо кръстовище в китайския град Дайе бе инсталирана роботизирана

В голямо кръстовище в китайския град Дайе бе инсталирана роботизирана ...

......... понякога придружена от безопасни червени и зелени лазерни лъчи. Още през първите три дни на въвеждане на системата, хората пожелали да преминат на червено, рязко намаляха. Градските власти възнамеряват да поставят подобни предпазни роботизирани системи на всички кръстовища в Дайе. Цената на оборудването на едно кръстовище е около $200 хиляди.


От тази сутрин много голям брой руски потребители започнаха да

От тази сутрин много голям брой руски потребители започнаха да ...

......... сривове в техните онлайн услуги.Това не е всичко. Медиите на Беларус съобщават, че потребителите на тази страна са започнали да се сблъскват с предупреждения за спиране на достъпа до един или друг ресурс. При това от името на Роскомнадзор. Появява се грешка 451 (недостъпно поради юридически причини), следвана от коментар.


България е в топ 10 на страните, в които програмистите

България е в топ 10 на страните, в които програмистите ...

......... използвана от над 9000 потребители от 24 различни държави.В базата данни на Skillotron са налице над 2000 въпроса, изготвени от софтуерни специалисти и допълвани ежедневно от самите участници. Въпросите са разделени в 16 категории и множество подкатегории и са свързани, както с програмни езици, така и с project management насоченост.


Съвсем скоро посетителите на киносалона Pacific Theaters Winnetka в Чатсуърт,

Съвсем скоро посетителите на киносалона Pacific Theaters Winnetka в Чатсуърт, ...

......... Първият филм на новия екран ще бъде Ready Player One, а билетите няма да струват повече, отколкото досега.Цената на цялата инсталация е около 800 000 долара. Samsung очаква до лятото да има поне десет такива екрана в киносалони по цял свят. До края на годината бройката трябва да стане 30.


През изминалата седмица се появи информация за Debian 10 Buster,

През изминалата седмица се появи информация за Debian 10 Buster, ...

......... изисквания:Ubuntu 17.10Intel Core i3-4130T или аналогичен процесор на AMDAMD R9 285 или Nvidia GTX 680 с 2 GB буферна памет8 GB RAM28 GB дисково пространствоПрепоръчителни изисквания:Ubuntu 17.10 или по-новаIntel Core i7-3770KRAM – 12 GB или повечеNvidia GTX 980TiДиск: 28 GBВидеокартите трябва да поддържат Vulcan, не се поддържат ускорителите на Intel.


Съвместно изследване на Recode и SurveyMonkey показа, коя компания според

Съвместно изследване на Recode и SurveyMonkey показа, коя компания според ...

......... не е неочакван, понеже Amazon отдавна е любимец на публиката и услугите на най-големия в света ритейлър се ползват от много голям брой хора. Малко странна изглежда появата на Марк Зукърбърг в тази класация и явно изтичането на личните данни на 80 милиона потребители не е толкова важно за анкетираните.


Правителството на Уганда взе решение, с което ще задължи местните

Правителството на Уганда взе решение, с което ще задължи местните ...

......... не бяха осъществени на практика. Не се знае дали и „данък социална мрежа“ ще влезе в сила през юли, когато е планирано да бъде задействан. И това не звучи толкова абсурдно, колкото решение на угандийското правителство да задължи всеки създател на съдържание в Интернет да плати първоначална такса от $900.


Полицията във Флорида без заповед влезе в погребалното бюро на

Полицията във Флорида без заповед влезе в погребалното бюро на ...

......... не можа да дава показания срещу самия себе си. Но това не важи за пръстовите отпечатъци (вече има прецедент).Някои смартфони искат специален защитен код, ако скенерът за пръстови отпечатъци не е използван в продължение на 48 часа. Именно това се счита за причина полицията да не успее да получи информацията.


Когато става дума за Linux, нещата наистина се развиват чудесно

Когато става дума за Linux, нещата наистина се развиват чудесно ...

......... Defender във WSL средата. По този начин, ако например някакво приложение или процес се опитат да получат достъп до SSL или уеб сървър, Windows Defender ще зададе въпрос, дали този достъп да бъде разрешен.Другият нов момент е, че в Build 17650, във Windows Defender са включени елементи на Fluent Design.


Компанията Oracle представи първата версия на виртуалната машина от нов

Компанията Oracle представи първата версия на виртуалната машина от нов ...

......... и допълнително да се стартира код на програмния език R за създаването на сложни SVG графики. Използвайки GraalVM, програмистът може в един единствен проект да съчетава различни програмни езици, подбирайки най-подходящия в зависимост от задачата.GraalVM включва независим от програмния език дебъгер, система за профилиране и анализатор за разпределението на паметта.


Преди няколко часа съобщихме, че Роскомнадзор e блокирал в Русия

Преди няколко часа съобщихме, че Роскомнадзор e блокирал в Русия ...

......... адреса за прокси сървъри. Това е списък, от който прокситата се избират циклично – ако даден IP адрес не работи – избира се следващия и т.н.Към настоящия момент, Telegram работи без никакви проблеми без да се налага използването на VPN и дори не трябва да се въвежда никакъв прокси сървър.


Очакваният съвсем скоро полет до Марс е честа тема в

Очакваният съвсем скоро полет до Марс е честа тема в ...

......... в екстремални условия и още много други.Разбира се, това няма да стане много скоро. Според Брадфорд, използването на анабиозата ще започне към 2030 година. Илън Мъск планира да изпрати първите хора на Марс през 2024 година и явно в тази мисия ще трябва да се използват добре познатите класически методи.


До търсачката на Google нямат достъп 69% от руските потребители,

До търсачката на Google нямат достъп 69% от руските потребители, ...

......... на сайта Google.com. През изминалата нощ сривове в работата на Google бяха фиксирани в няколко големи руски градове. Данните са взети от онлайн услугата Downdetector, която редовно извършва мониторинг на интернет ресурсите.Google заяви, че знае за възникналия проблем и за оплакванията на потребителите, и че започва подробен анализ на ситуацията.


Експертите на „Лаборатория Касперски“ са анализирали редица популярни приложения за

Експертите на „Лаборатория Касперски“ са анализирали редица популярни приложения за ...

......... например да се намесват в трафика и да показват реклами на потребителите, водещи към зловредни сайтове. За да се избегне изтичане на информация, на потребителите се препоръчва да заключат домашната безжична мрежа с парола и да не влизат в интернет чрез отворени свободно-достъпни Wi-Fi мрежи (или да използват криптиран VPN-канал).


Преди няколко седмици, ръководството на Microsoft заяви, че от април

Преди няколко седмици, ръководството на Microsoft заяви, че от април ...

......... най-скоро през есента. Появата на нов дизайн в операционната система – това е добре, защото винаги е хубаво, когато потребителят има възможност за избор. Не е изключено, разработчиците дори да са добавили специална настройка, която автоматично да променя външния вид на интерфейса на OS в зависимост от времето на деня.


Китайски учени създадоха хибридни хелиопанели, които могат да събират два

Китайски учени създадоха хибридни хелиопанели, които могат да събират два ...

......... електрически ток.Специалистите отбелязват, че по този начин може да се получи доста малко електроенергия, но в бъдеще тази технология може да бъде подобрена, а нейната ефективност повишена. Наистина, по време на дъжд, когато ефективността на фотоволтаичните клетки радикално намалее, дори и малко допълнителен приток на електричество съвсем няма да е излишно.


Майкрософт България се включи в конференцията „Educate to Create: From

Майкрософт България се включи в конференцията „Educate to Create: From ...

......... могат да предприемат виртуални екскурзии чрез Skype в класната стая, да намерят готови уроци или просто да помогнат на учениците да общуват със своите връстници в други точки на света.Тренинг програми за учители – дигиталиизране на класната стая с инструменти за професионално развитие, достъпни онлайн, и индивидуални възможности за обучение.


Великобритания успя да издържи рекордните 55 часа, през които получаваше

Великобритания успя да издържи рекордните 55 часа, през които получаваше ...

......... да има 116 турбини с обща мощност 400 мегавата. Предвижда се проектът да бъде разширен и да генерира 700 мегавата електрическа енергия, каквито бяха първоначалните планове.Да си припомним, че неотдавна Google, а малко по-късно и Apple обявиха, че изцяло, 100% са преминали към възобновяема енергия, която закупуват от различните доставчици.


Twitter забрани рекламирането на софтуера и услугите на Kaspersky Lab,

Twitter забрани рекламирането на софтуера и услугите на Kaspersky Lab, ...

......... обвиненията за сътрудничество със специалните служби и е предлагала да предостави достъп до сорс кода на своя софтуер, за да могат съответните органи на САЩ да проверят достоверността на тези твърдения. Да си припомним, че администрацията на Доналд Тръмп забрани на държавните учреждения да използват антивирусния софтуер на Kaspersky Lab.


Списанието Time включи изпълнителния директор на Microsoft Сатя Надела в

Списанието Time включи изпълнителния директор на Microsoft Сатя Надела в ...

......... фенове на операционната система Windows не харесват особено много Сатя Надела, никой не може да отрече, че при новото ръководство Microsoft силно се промени към по-добро и стана по-приятна компания. Интересно е, че Бил Гейтс също се споменава в рейтинга на Time, но като автор на профила на Роджър Федерер


Макар компанията Microsoft вече да обяви, че операционната система Windows

Макар компанията Microsoft вече да обяви, че операционната система Windows ...

......... работа и бързодействие при минимални разходи на производителността от компютъра. Компанията Microsoft за съжаление не е коментирала цялата тази информация. Не е изключено, американската IT-корпорация да възнамерява да пусне олекотената версия на Уиндоус за маломощните устройства и съвременни ултрабуци, в които няма никакви устройства за дискове и други остарели неща.


Една рансъмуер атака към обикновен компютърен потребител може да му

Една рансъмуер атака към обикновен компютърен потребител може да му ...

......... същите пари в предотвратяване на бъдещи инциденти е най-малкото спорно“, добавя той в интервю за медията. Разбора се, че при оценка на възможните варианти, трябва да се вземат всички фактори и обстоятелства. Само че в някои случаи най-добрият сценарий за една компания и нейните интереси би било плащането на откупа“.


Експерти съобщиха, че потребителите на App Store, 8 пъти са

Експерти съобщиха, че потребителите на App Store, 8 пъти са ...

......... там са доста голяма рядкост.Причината за увеличаване на популярността на услугата се крие в новия й дизайн. Потребителите посочват, че обновяването им е помогнало по-лесно и бързо да намират желаните приложения. Например, сега много по-бързо се откриват безплатните програми, които по-рано никой дори не е забелязал. Вие на същото мнение ли сте?


Германският съд призна дейността на най-популярната програма за блокиране на

Германският съд призна дейността на най-популярната програма за блокиране на ...

......... самото начало се опитваше да постигне забрана за използването на Adblock Plus минимум на територията на страната. Но през 2018 година съдът призна дейността на блокера за законна – той не премахва само досадната реклама и оставя качествената. Решението на съда е окончателно и повече не може да се обжалва.


Представители на Google съобщиха за обновление в алгоритъма за търсене.

Представители на Google съобщиха за обновление в алгоритъма за търсене. ...

......... прекрасна възможност за тези, чиито сайтове по някаква причина са се класирали след най-популярните ресурси. Това ще помогне новите страници да получат нова аудитория. Въпреки това, актуализацията ще се отрази неблагоприятно върху тези сайтове, които са свикнали да бъдат лидери. Това ще послужи като стимул за създаване на интересно и полезно съдържание.


Днес, 21 април 2018 година, курсът на биткойна продължи своя

Днес, 21 април 2018 година, курсът на биткойна продължи своя ...

......... на цената на биткойна и другите криптовалути продължава от средата на месец декември 2017 година. След историческия максимум от над $20 000 на 16 декември, през месец април тази година цената на основната криптовалута падна под $7000.В момента курсът на биткойна бележи лек спад и е на ниво от $8750.


IoT Adventure Awards 2018 ще определи най-добрите решения, проекти и

IoT Adventure Awards 2018 ще определи най-добрите решения, проекти и ...

......... IoT Adventure Forum 2018 https://iotadventureforum.com, раздел „Награди“. Кандидатури ще се приемат до 30 април 2018г., 18:00ч. Експертен съвет, състоящ се от IoT стратези, ще оценява кандидатстващите проекти/продукти/стартъпи и ще обяви победителите по време на официална церемония, която ще се проведе на 15 май като част от IoT Adventure Forum 2018.


Популярната фотографска платформа Flickr вече има нов собственик. Вчера сайтът

Популярната фотографска платформа Flickr вече има нов собственик. Вчера сайтът ...

......... месец или 50 долара на година.„Не знаем какво ще се случи в бъдеще. Това е нов модел за нас. Ще прегледаме бизнеса, за да сме сигурни, че се развива добре. Знам, че звучи странно един шеф да не е съвсем сигурен, но ние създадохме и SmugMug без някаква фундаментална концепция“.


Тази седмица японският технологичен гигант Sony обяви, че проучва възможностите

Тази седмица японският технологичен гигант Sony обяви, че проучва възможностите ...

......... Amazon и други IT компании, Sony вече няколко години работи активно в областта на изкуствения интелект. През юни миналата година например, компанията обяви, че открива за всички набор от библиотеки, подпомагащи невронните мрежи, обучавани от тях. Отново миналата година, Sony представи свой собствен мобилен дигитален асистен с името Xperia Hello!


Международната академия за обучение по киберразследвания ще си партнира с

Международната академия за обучение по киберразследвания ще си партнира с ...

......... за бизнесаИнтернет на нещата за потребителитеИнтернет на нещата стартъпИнтернет на нещата за обществотоПобедителите ще бъдат обявени по време на официална церемония, която ще се проведе на 15 май като част от IoT Adventure Forum 2018.Регистрацията за конкурса и за форума се извършва на сайта на IoT Adventure Forum 2018 https://iotadventureforum.com.


Amazon засилва преимуществото на Alexa на пазара на дигитални асистенти

Amazon засилва преимуществото на Alexa на пазара на дигитални асистенти ...

......... Skills Store, пишат от VentureBeat.Така например един от готовите темплейти носи името „Моята бавачка“ (My Babsitter). Потребителят може да зададе различен по род информация, свързана с малкото дете, като дневен режим, важни номера, като този на личния му лекар, на когото Alexa може да се обажда, хранителни рецепти и др.


Наскоро GitHub, сайтът за разработчици и програмисти, дал дом на

Наскоро GitHub, сайтът за разработчици и програмисти, дал дом на ...

......... Lab“, пишат авторите на проекта. „Обучителната лаборатория се намира на страниците на сайта и всички уроци са направени с мисълта да предлагат повече практичност. Засега тук има едва пет курса: „Въведение в GitHub“, „Комуникация посредством Markdown“, „GitHub страници“, „Пренос на проектите ви в Github“ и „Управление при конфликти при сливане“.


EarthNow е проект, в рамките на който се създават сателити

EarthNow е проект, в рамките на който се създават сателити ...

......... SpaceX да спре излъчването на своите космически изстрелвания, понеже няма необходимия лиценз. Очаква се компанията да докаже, че не може да снима с голяма детайлност Земята от външните камери на своите ракети и отново да можем да гледаме изстрелването, отделянето на бустерите и полета на космическите апарати на Илън Мъск.


Главният оперативен директор на GameCredits – Алекс Мигитко, който ще

Главният оперативен директор на GameCredits – Алекс Мигитко, който ще ...

......... игри от различни разработчици и издатели. Скоро след това можете да очаквате първо някои от характеристиките на електронните спортове в нашите водещи продукти GPlay и GShare. Ще работим усилено да оптимизираме потребителския опит, както за разработчиците, така и за геймърите. Когато му дойде времето се надяваме да чуем отзивите ви.


Истинската причина, подтикнала руските власти към блокирането на месинджъра Telegram

Истинската причина, подтикнала руските власти към блокирането на месинджъра Telegram ...

......... в бъдещи социални мрежи и други услуги.След двете първични предлагания на токени, платформата Telegram Open Network привлече $1,7 милиарда инвестиции.И още, в началото на тази седмица основателят и генерален директор на Telegram Павел Дуров обяви за създаването на „Цифрова Съпротива“ – децентрализирано движение за защита на цифровите свободи и прогреса.


Призив към индустрията да подкрепи визията за технологични стандарти при

Призив към индустрията да подкрепи визията за технологични стандарти при ...

......... усилия за сигурност с търговци, цифрови портфейли и уеб платформи ще бъдат допълнени от автентификация на EMV 3DS, биометрични данни, както и  услуги за откриване и мониторинг на измами, основани на изкуствен интелект.Днес е само първата стъпка. Mastercard ще продължи да споделя всички новости за пътуването си в тази област. 


През второто тримесечие на 2018 г., приходите на производителите на

През второто тримесечие на 2018 г., приходите на производителите на ...

......... увеличаване на пазарния дял на крупноформатните панели и дисплеи с поддръжка на свръхвисоката UHD резолюция, което осигурява на производителите по-голяма печалба. Според WitsView, тази година доставките на телевизионни LCD панели може да нараснат с 2,2% и да достигнат 269,5 милиона броя, което ще стане вторият най-голям резултат в историята на отрасъла.


Тази седмица бе предпремиерата на първия епизод от втори сезон

Тази седмица бе предпремиерата на първия епизод от втори сезон ...

......... 15 минути.Българската премиера на втория сезон на „Западен свят“ е на 23 април, понеделник, от 21:00 часа. Епизодът  ще бъде достъпен в онлайн стрийминг платформата HBO GO още от 5 часа сутринта. Можете да си припомните историята от първия сезон HBO GO, където всички серии са достъпни с български субтитри. 


В малко очакван ход, Apple откри основния си ДБ софтуер

В малко очакван ход, Apple откри основния си ДБ софтуер ...

......... множество слоеве, които са специфични за определени типове данни и отделни модели за достъп. С откриването на достъпа до FoundationDB, Apple очаква, че качеството и разнообразието от слоевете ще се разрасне бързо, което и ще доведе до „екосистема от слоеве“, което от своя страна ще помогне за полезността на софтуера.


Когато Европейската комисия премахна таксите за роуминг в рамките на

Когато Европейската комисия премахна таксите за роуминг в рамките на ...

......... – съответно 25,38 и 23,00 Mb/s. Има още много подобни примери. Виждаме, че върху скоростта на роуминг оказват влияние твърде много фактори. Представените тук данни могат да се окажат много полезни при пътуване. А за да се допълни информацията е достатъчно да се използва Speedtest с Android и iOS мобилните устройства.


Популярният уеб портал Business Insider съобщи, че феновете на Илън

Популярният уеб портал Business Insider съобщи, че феновете на Илън ...

......... дадоха за милиардера над две хиляди американски долара.Сълинс възнамерява да се свърже с Мъск чрез Twitter и да се разберат, как да бъде занесен подаръка. Ако Мъск не прояви интерес, събраните пари ще бъдат използвани за благотворителност. Към днешен ден в сайта за потребителско инвестиране GoFundMe вече се събраха $6772.


Специалистите от Localbox са поредната компания, която не знае как

Специалистите от Localbox са поредната компания, която не знае как ...

......... е хакнал компанията. В интервю за ZDNet, изпълнителният директор на LocalBox Ашфак Рахман уверил, че голяма част от информацията е създадена от тях, макар и да не уточнил колко. Все пак от компанията побързали да променят достъпа до S3 инстанцията им от публичен на частен, часове след доклада на Викъри.


SurveyMonkey и Recode проведоха мащабно изследване и направиха интересна класация

SurveyMonkey и Recode проведоха мащабно изследване и направиха интересна класация ...

......... тях изразяват по-малко от 2% от анкетираните потребители.Интересен е резултатът на Google. Едва 5% от всички запитани хора са казали, че нямат доверие на интернет гиганта. Въпреки че Google навярно има много повече информация за потребителите от Facebook, хората имат доверие на корпорацията изградена от Сергей Брин и Лари Пейдж.


Специалистите на Нанянския технологичен университет научиха два стандартни робота-манипулатора да

Специалистите на Нанянския технологичен университет научиха два стандартни робота-манипулатора да ...

......... роботът започва да го движи по спирала, докато съпротивлението изчезне. Това означава, че дюбелът е точно над отверстието. След това роботът вмъква дървения дюбел докато съпротивлението на детайла достигне определен праг.Следващата стъпка ще бъде роботите да сглобяват не само столове, но и други мебели, при това не само на Ikea.


Компанията за информационна сигурност Radware алармира за активна киберпрестъпна кампания,

Компанията за информационна сигурност Radware алармира за активна киберпрестъпна кампания, ...

......... посетите facebook.com/settings, за да видите списък с имейли, засягащи сигурността, които са били изпратени наскоро“, пишат Facebook.Radware са забелязали в контролния панел на програмата, че има секция с името на Amazon, която обаче неактивна. Компанията предполага, че следващата стъпка на престъпниците ще е именно към потребители на услугите на Amazon.


Microsoft последва примера на други доставчици на антивирусна защита, представяйки

Microsoft последва примера на други доставчици на антивирусна защита, представяйки ...

......... на браузъра.„Разширението Windows Defender Browser Protection за Google Chrome ви позволява да добавите допълнителен слой защита, когато браузвате в онлайн пространството, задвижвана същата надеждна защита, която може да се открие в Microsoft Edge“, пишат Microsoft.Добавката няма за цел да замени защитата, която предлага Google в своя браузър, а я допълва.