Наскоро Apple отчете поредните си отлични финансови резултати за изминалото

...
Наскоро Apple отчете поредните си отлични финансови резултати за изминалото
Коментари Харесай

Apple затваря магазините си в Китай

Наскоро Apple регистрира следващите си отлични финансови резултати за миналото тримесечие, само че едно събитие може да накърни съществено представянето на компанията в близко бъдеще.

Както знаете, по последни данни коронавирусът 2019-nCoV продължава разпространяването си, както в Китай, по този начин и по света. Китайското държавно управление взема все по-крути ограничения по ограничението му, което наложи карантина над мястото на пораждане на епидемията – Ухан.

„ Уолстрийт джърнъл “ предава, че в края на предходната седмица, американската компания е взела решение за краткотрайното затваряне на своите магазини и корпоративни офиси в страната. Затварянето е краткотрайно и ще продължи най-малко до девети февруари.

„ Заради ограничения за сигурност и основавайки се на последните препоръки на водещи здравни специалисти, ние взехме решение да затворим всички наши корпоративни офиси, магазини и контактни центрове в Китай до 09.02 “, цитира медията представител на Apple. „ Продължаваме да следим от близко обстановката и чакаме да може да отворим своите магазини напълно скоро “.

„ Джърнъл “ привежда това, че китайските интервенции на компанията съставляват една пета от облагите на Apple, като чиновниците в Поднебесната империя, които са непосредствено наети от американската компания са близко 10 000.

Относно възможни проблеми, свързани с ковид бива маркирано и в последния отчет, изнесен от Apple пред своите вложители в средата на предходната седмица. Компанията насочва предизвестие за възможни проблеми, засягащи продажбите и линиите за доставка в страната, поради епидемията. Освен това, Apple сложи извънредно необятни граници за допустимата предвиждана облага за идващото тримесечие – от $63 милиарда до $67 милиарда

Настоящето решение на компанията докара до спад от четири % на дяловете на компанията в края на седмицата, което се и резервира с отварянето на пазарите през днешния ден.

Настоящето състояние не е нещо ненадейно. В края на януари, репортаж на Bloomberg предсказа съществени проблеми за компанията в Китай. Проблемът произтича от това, че доста от служащите на фабриките на Foxconn и Pegatron, главните сътрудници на Apple в страната, заети с производството на техни устройства, са отпътували при родственици поради китайската Нова година и връщането им на работа в предприятията, които се намират на 500 километра от Ухан, може да е невероятно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР