Индийски учени откриха в генома на коронавируса 2019-nCoV четири елемента,

...
Индийски учени откриха в генома на коронавируса 2019-nCoV четири елемента,
Коментари Харесай

В китайския коронавирус намериха тайнствени вложки от ХИВ

Индийски учени откриха в генома на ковид 2019-nCoV четири детайла, които липсват в другите коронавируси. Но тези детайли ги има във вируса на човешката имунна непълнота (ХИВ), който е повода за СПИН. Намеква се за неестествен генезис на китайския ковид, само че научната общественост разкритикува това проучване.



Учени от два китайски университета откриха „тайнствено“ подобие сред китайския ковид и ХИВ вируса. Научната публикация с това име бе оповестена в уеб страницата biorXiv и провокира стихия от мнения.

Авторите на тази научна работа настояват, че са намерили в генома на 2019-nCoV четири сектора, които извънредно доста наподобяват на протеините на две разновидности на ХИВ – HIV-1 gp120 и HIV-1 Gag . Те обявиха, че макар че сред тези детайли има различен генетичен код, компютърният 3D модел на вируса допуска, че точно тези протеини образуват характерния шип, с който коронавирусът нападна клетките.

Индийските учени акцентират, че това подобие с ХИВ липсва в другите коронавируси и „неговият генезис надали е случаен“.



Коментарите към тази публикация са най-вече сериозни: тя се смята за ненаучна още от първата дума – uncanny – загадъчен. извънреден.

Доктор Конермън от Станфорд е ревизирал техните резултати и ги разгласи за погрешни и лъжливи. Той сподели, че две от тези вложки са присъщи за коронавирусите на прилепите. От останалите две единствено едната припомня на ХИВ. Учените от университета на Джорджия показаха, че всичките „тайнствени“ детайли в генома на 2019-nCoV са част от вируса Bat-SARS Like CoV, открит през 2013 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР