Google временно ще затвори всички свои офиси в Китай, заради

...
Google временно ще затвори всички свои офиси в Китай, заради
Коментари Харесай

Google временно затваря офисите си в Китай заради епидемията от коронавирус

Google краткотрайно ще затвори всички свои офиси в Китай, поради ширещият се в страната ковид. Компанията е удостоверила това пред The Verge. Важи за офисите в континентален Китай, само че и тези в Тайван и Хонг Конг.

Към момента офисите са затворени за удължената отмора във връзка китайската Нова година. Китайското държавно управление предприе тази мярка, с цел да понижи разпространяването на вируса, подканвайки хората да стоят у дома и да не пътуват.
Говорител на компанията разгласи, че компанията възнамерява да държи офисите затворени
Наложено е краткотрайно ограничаване и за бизнес пътувания до Китай и Хонг Конг. Служителите, които сега са в Китай, са посъветвани да се приберат у дома допустимо най-скоро и да работят от у дома най-малко 14 дни.

Цялата софтуерна промишленост се пробва да понижи риска от разпространяване на ковид. Страната е най-големият Интернет пазар и огромен индустриален хъб. Служители на съвсем всички огромни компании пътуват постоянно от и до Китай, а доста колоси поддържат и лични офиси в страната.

Гугъл не предлага най-популярните си услуги в Китай от доста време, само че има 4 офиса в страната. Присъствието е обвързвано с хардуерните артикули на компанията, за които се работи с локални снабдители и заводи. Много продуктови екипи, които дават отговор за устройства като смарт телефоните Pixel и представителите Гугъл Home, са ситуирани там.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР