След прекарани почти четири десетилетия на служба в IBM, изпълнителният

...
След прекарани почти четири десетилетия на служба в IBM, изпълнителният
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на IBM се оттегля от поста си

След прекарани съвсем четири десетилетия на работа в IBM, изпълнителният шеф на компанията Джини Ромети ще се отдръпна. Нейното място ще бъде поето от от различен деец в Big Blue – Арвинд Кришна. Освен това, някогашният изпълнителен шеф на добитата от IBM Red Hat Джим Уайтхърст ще седне на президентския стол на компанията, оповестяват Си Ен Ен. Промените ще влязат в действие на шести април.

62-годишната Ромети стартира своята кариера в IBM в далечната 1981 година, заемайки разнообразни позиции в компанията. Тя управлява Big Blue от 2012, като понастоящем извършва позициите на изпълнителен шеф, президент и ръководител на IBM. Въпреки напъните и ресурсите, изразходвани за това, под управлението на Ромети, компанията изпитва съществени компликации да заеме постоянни позиции в облачната епоха, а цената на акциите на IBM бележи спад с 25%. В тази връзка, назначението на Кришна е еднопосочен ход. В момента той извършва ролята на вицепрезидент, отговарящ за облака и когнитивния програмен продукт. Според осведомени, Кришна е основния проектант зад договорката по придобиването на Red Hat през предходната година.

„ Арвинд изведе бизнеса с заоблачен и когнитивен програмен продукт на IBM до напредък и преведе компанията през най-голямата ѝ договорка по придобиване “, споделя в особено изказване Ромети. „ Чрез богатия му опит в ръководенето на разнообразни бизнеси в IBM, Арвинд построи необикновен лист от смели нововъведения и потвърдени бизнес резултати, като той е достоверен, управляващ се от търсенето на стойност водач. Той се намира в добра позиция да управлява IBM и неговите клиенти към облачната и когнитивна епоха “.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР