Mozilla Foundation обявиха, че развитието на популярния имейл клиент Thunderbird

...
Mozilla Foundation обявиха, че развитието на популярния имейл клиент Thunderbird
Коментари Харесай

Mozilla иска да направи Thunderbird печеливш продукт

Mozilla Foundation оповестиха, че развиването на известния имейл клиент Thunderbird ще бъде трансферирано на образувана от тях организация с комерсиални цели с името MZLA Technologies Corp. Идеята зад този ход е с изключение на развиването на плана, по този начин и опит за монетизация на продукта, разясняват от Silicon Angle. Понастоящем неговото развиване се подкрепя главно от дарения от потребителите му.

„ Преместването към MZLA Technologies Corporation освен ще разреши на плана повече еластичност и резистентност, само че и ще ни разреши да стартираме да изследваме благоприятни условия за предлагаме на нашите консуматори артикули и услуги, които не е било да им предоставим под ръководството на Mozilla Foundation “, споделя в обява в блога на Thunderbird Филип Кюуиш, продуктов управител към Mozilla и ръководител на Thunderbird Council. „ Ходът ще разреши на плана да генерира доход посредством партньорства и не-благотворителни дарения, които на собствен ред ще бъдат употребявани за покриване на средствата, изразходвани за основаването на нови артикули и услуги “. Той дава обещание, че Thunderbird ще остане все по този начин открит и сигурен артикул, който пази поверителността на своите консуматори.

Новината дава убеденост, че Thunderbird освен е все по този начин витален артикул, само че и ще получи нов късмет посредством MZLA. Припомняме, че през последните години нееднократно се показваха случаи, че Mozilla търси метод да се оттърве от известния имейл клиент. Подобни клюки бяха изключително дейни през 2012, а след това и през 2015.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР