В съответствие с изискванията на закона CCPA (California Consumer Privacy

...
В съответствие с изискванията на закона CCPA (California Consumer Privacy
Коментари Харесай

Във Firefox 72 ще има възможност за изтриване на данните за телеметрията от сървърите на Mozilla

В сходство с условията на закона CCPA (California Consumer Privacy Act) компанията Mozilla ще предложи във версия Firefox 72, която би трябвало да излезе на 7 януари, опция за иницииране премахването на събраните телеметрични данни от сървърите на компанията .



Законът CCPA дава право на всеки консуматор да знае, какви точно лични или персонални данни се събират от другите приложения и кои данни се изпращат към отдалечени сървъри. Законът дава опция за смяна, заличаване и възбраната на препродажбите на към този момент събраните лични данни. Предвидената в закона CCPA отбрана на на персоналните данни важи единствено за жителите на Калифорния, само че Mozilla реши да даде опция за изтриването на всички телеметрични данни на всички консуматори, без значение къде живеят и къде се намират.

Изтриването на телеметричните данни става посредством флага about:preferences#privacy (Firefox Data Collection and Use). При свалянето на флага Allow Firefox to send technical and interaction data to Mozilla, компанията се задължава да изтрие всички събрани телеметрични данни в границите на 30 дни.



Mozilla посочи, че телеметрията включва данни за продуктивността и сигурността на Firefox, броя на отворените раздели, продължителността на сесиите и други сходни. Информация за посещаваните уеб сайтове и запитвания в търсачката, не се изпращат към сървърите на Mozilla.

Цялата информация за събираните данни може да се види в страницата about:telemetry .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР