Microsoft непрекъснато подобрява своята нова операционна система Windows 10, която

...
Microsoft непрекъснато подобрява своята нова операционна система Windows 10, която
Коментари Харесай

Microsoft добави реклами във WordPad за Windows 10

Microsoft непрестанно усъвършенства своята нова операционна система Windows 10, която става все по-функционална, като по едно и също време с това се стреми да печели от нея и по различен метод. В препоръчаното неотдавна възобновяване на едно от старите приложения за тази платформа, за огромно удивление на потребителите се появи реклама.

Софтуерният колос очевидно е решил да употребява нападателна политика за рекламирането на своя личен офис пакет Office 365. В появяващия се във WordPad банер на потребителя се предлага да опитва Excel, PowerPoint и Word, които са включени в пакета Office 365. Предполага се, че по този метод корпорацията от Редмънд се пробва да монетизира своята операционна система.



Засега няма мнения от представителите на Microsoft. Опитът рекламата да бъде спряна посредством клик върху кръстчето на досадния програмен прозорец води единствено до краткотрайното изгубване на банера. След няколко минути той се появява още веднъж.

Специалистите на уеб портала MSpoweruser преброиха 6 разновидността на рекламите, които се появяват в приложението WordPad.



Да си напомним, че Microsoft употребява сходен метод и в други свои приложения. Така да вземем за пример, Mail и Calendar – вградени софтуерни принадлежности в Оценка за съвместимост Windows 10 неотдавна също започнаха да демонстрират реклами. Не може да се каже, че тази реклама е доста дразнеща, само че огромна част от потребителите не са удовлетворени, а и доста от тях са на мнение, че това е единствено началото.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР