Google продължава да привлича компании от висок ранг за своя

...
Google продължава да привлича компании от висок ранг за своя
Коментари Харесай

Google спечели още два високопрофилни клиента за своя облак

Google продължава да притегля компании от висок сан за своя облак. Последните две компании, съгласили се да мигрират IT инфраструктурите си към Гугъл Cloud са две от огромните компании в сектора, отговарящ за пътуванията. Това са Sabre Corp. и немския авиационен оператор Lufthansa.

Първата от двете компании, Sabre, подписва десетгодишно съглашение, посредством което Гугъл се трансформира в „ преферентен заоблачен снабдител “. Базирана в Саутлейк, Тексас, Sabre ръководи платформа за разплащания, посредством която се обработват повече от $260 милиарда годишно в свързани с пътувания и туризъм заплащания, обслужвайки хотелски вериги и самолетни компании. За последно Sabre заявиха доходи в размер на 3.78 милиарда $ за миналата фискална година. По силата на съглашението сред двете компании, Sabre ще придвижи напълно осведомителната си инфраструктура в Гугъл Cloud, а дружно с това ще употребява инструментите за разбор на Гугъл в опит да открият способи за възстановяване на оперативната успеваемост на своите действия.

„ В качеството на преферентен заоблачен снабдител и стратегически сътрудник, Гугъл Cloud ще ни помогне да подтикваме процесите по цифровата ни промяна и способността ни да създадем нов пазар и сериозно значими артикули и системи, които ще се концентрират над потребностите на нашите клиенти за десетилетия напред “, съобщи в особено изказване за пресата изпълнителният шеф на Sabre Щон Менке.

Другата договорка, обявена от Гугъл през тази седмица е с Deutsche Lufthansa Group AG. Това съглашение обаче е друго от подписаното със Sabre във връзка с това, че немският авиационен оператор желае да вкара повече изкуствен интелект в интервенциите си, за което ще оказват помощ точно от Гугъл.

Lufthansa е водещия самолетен транспортьор в Германия и най-голямата авиационна група в света с доходи от близо $40 милиарда за 2018. Компанията желае да построи задвижвана от изкуствен интелект платформа за оптимизация на полетите на основата на облака на Гугъл и предоставяните от тях средства и запаси за това. Сред целитее ѝ ще бъдат разбора на разнообразни фактори, като времената на политане и графиците за поддръжка на самолетите за редуциране на времената на изчакване за пътуващите. Освен това, основаната система ще е способна да предлага нови летищни проекти в случаите на неприятни климатични условия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР