Презентацията на AMD по време на изложението CES 2020 бе

...
Презентацията на AMD по време на изложението CES 2020 бе
Коментари Харесай

AMD SmartShift: технологията за динамично управление честотите на CPU и GPU

Презентацията на AMD по време на ревюто CES 2020 бе извънредно сполучлива – лекар Лиза Су сподели какъв е синергичният резултат от взаимното потребление на централен и графичен процесор в един и същи хибриден чип. А показаната нова технология SmartShift дава опция за повишение бързодействието с до 12% посредством динамичното ръководство на тактовите честоти на CPU и GPU, което се употребява за оптималното разпределение на натоварването на интегрираните процесори.



Идеята за по-оптимизирано потребление на хардуерните запаси от дълго време тормози производителите на разнообразни чипове. NVIDIA да вземем за пример, посредством своята технология Optimus дава опция в действително време да се превключва от външната видеокарта към интегрираната графика за усъвършенстване потреблението на сила според от изчислителното натоварване. Но AMD е отишла по-далече – технологията SmartShift динамично трансформира честотите както на централния, по този начин и на графичния процесор, без значение дали е интегриран в чипа или се употребява във външна графична карта. По този метод обезпечава най-благоприятен баланс на продуктивността и потреблението на сила.



Първият преносим компютър с потреблението на AMD SmartShift е Dell G5 SE, в който се употребяват хибриден 7 nm процесор Ryzen от серия 4000 и спомагателната видеокарта Radeon RX 5600M.



При игрите технологията SmartShift покачва бързодействието с 10%, а в бенчмарка Cinebench R20 прирастът е 12%. Технологията може да се употребява както в мобилните, по този начин и в десктоп  компютрите. Важното е в тях да се употребява хибриден процесор на AMD и външна графична карта Radeon.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР