Google разчистиха сериозно YouTube от видеоматериали, свързани с криптовалутите, след

...
Google разчистиха сериозно YouTube от видеоматериали, свързани с криптовалутите, след
Коментари Харесай

Google премахна от YouTube по грешка хиляди видеа, свързани с криптовалутите

Google разчистиха съществено YouTube от видеоматериали, свързани с криптовалутите, откакто отстрани хиляди от тях в известната платформа за видеосподеляне, предава Decrypt. Оказва се обаче, че това не е някакъв самобитен „ джихад “ на компанията против криптоентусиастите, а е било в резултат на неточност.

Премахването на видеата е почнало малко преди Коледа, като обект на дейностите на YouTube са били главно дребни, самостоятелни канали, само че също по този начин и огромни канали със стотици хиляди почитатели. Засегнатите създатели на видеосъдържание споделят, че при процеса е липсвало, каквато и да е връзка за това от страна на Гугъл. Един от тези наранени от дейностите на компанията – Алекс Сондърс от Nuggets News, учебен блокчейн канал, водещ началото си от 2012 споделя, че над 100 от видеата на канала са били отстранени за по-малко от 24 часа, като за това време получава две предизвестия, че материалите, споделени от него нарушават политиките на YouTube. Друг създател на сходен канал – Крис Дън от ChrisDunnTV – споделя на собствен ред, че изтъкнатия аргумент за премахването на неговите видеоклипове е, че съдържат „ рисково и нараняващо наличие “ и продажбата на артикули със специфична регулация.

„ С големия размер от видеосъдържание на нашия уебсайт, от време на време ние вършим и неверни стъпки “, декларира представител на Гугъл за Decrypt във връзка самобитната чистка. „ Когато ни бъде обърнато внимание, че обещано видео е било отстранено по неточност, ние действаме навреме и го възвръщаме “, добавяйки, че актуалните дейности на компанията не са разследване от смяна в политиките на YouTube и че отстранените материали към този момент са възобновени – нещо, което се оспорва от медията все още на издание на публикацията им от през вчерашния ден.

Иначе от старта на дейностите на Гугъл, в Интернет се появиха какви ли не теории за държанието на YouTube, апели към криптообщността за общи дейности и миграция към самостоятелни платформи, както и опити за пояснение на дейностите на Гугъл с легални рамки, като да вземем за пример условието към рекламиращите финансови артикули да имат съответния лиценз за това.

„ YouTube трие цялото крипто наличие в голям удар към промишлеността. YouTube е първото насочно място за просветителни видеоматериали за нови хора, които влизат в екосистемата, с цел да научат основите. Ние, като общественост би трябвали да отговорим на това публично “, гласи един от мненията.

„ Предупреждавам за това от дълго време. Това не е офанзива към свободното слово. Всички тези така наречен „ крипто инфлуенсъри “ не имат лиценз от вид „ Серия 3 “ и в този смисъл не могат да популяризират финансови артикули в коя да е медия. Това може да се оправи със сдобиването на съответния документ “, гласи различен коментар. Явно обаче в тази ситуация не става дума за това.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР