На 2-ри януари акциите на Apple достигнаха нов исторически максимум.

...
На 2-ри януари акциите на Apple достигнаха нов исторически максимум.
Коментари Харесай

Акциите на Apple за първи път поскъпнаха до над $300

На 2-ри януари акциите на Apple доближиха нов исторически най-много. Сега една AAPL коства над $300, а пазарната капитализация на компанията доближи $1,33 трилиона .



Според финансовите аналитици, растежът на акциите на Apple се дължи на първо място на отличните финансови резултати от предходната година, на известността на новите слушалки AirPods Pro и на стартирането на стрийм услугата Apple TV+.

Цената на акциите на американската компания Apple след затварянето на фондовите тържища на 2-ри януари тази година надвиши $300 и по този метод бе подложен нов връх. През месец януари 2019 година курсът на акциите на Apple бе на равнище $142, а това значи, че за една година те са поскъпнали над два пъти.

След приключването на търговете курсът на акциите на IT корпорацията набъбна с 2,3% и по този метод цената на една AAPL акция доближи $300,35.

FT означи, че по този метод пазарната цена на Apple е достигнала $1,33 трилиона, като по този метод корпорацията от Купертино изпревари своя непосредствен противник Microsoft, пазарната капитализация на който е $1,23 трилиона.



Едновременно с това уеб порталът Macobserver заяви, че Тим Кук е дал за щедрост над два милиона американски $. Този път парите са дадени едновременно, а не в продължение на година или тримесечие. Ръководителят на Apple се е разделил не с фиатни пари, а с акции. Той е трансферирал към незнайно към този момент лице 6880 акции на Apple. Днес това са съвсем $2,1 милиона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР