Руската централна банка се е заела да проучи ефективността на

...
Руската централна банка се е заела да проучи ефективността на
Коментари Харесай

Руската централна банка обмисля създаването на стейбълкойн

Руската централна банка се е заела да изследва успеваемостта на стейбълкойн тактиките и създаването на свои лични решения, предава Coinspeaker, цитирайки материал на Interfax.

В него, ръководителят на банката Елвира Наибулина споделя, че ведомството е стартирало и съответен тестови план, уточнявайки, че не става дума за създаването на сурогат на обичайните пари. Въпросният план съставлява изолирана среда, в която заинтригуваните компании и банката могат да организират свои лични сюжети в действителни условия без това да въздейства на пазара.

„ Ние тестваме стейбълкойни в наша лична пробна контролирана среда. При нас идват компании, издаващи токени, които са обезпечени от някои действителни активи. Наблюдаваме от близко по какъв начин работи всичко това, само че мнението ни е, че те немогат да действат като разплащателно средство или че ще станат сурогат на парите “, разяснява Наибулина.

Тя споделя, че съветската централна банка изследват опциите за стартиране на лична цифрова валута. „ В момента имаме доста страни, които преглеждат точно сходна опция. Ние също се намираме в етап на изследване на тематиката. Преди всичко за нас е значимо да разберем какви ще са позитивните страни на един подобен ход за жителите ни, за бизнеса. Така да вземем за пример във връзка с системите за бързо разплащане по повод освен на транзакциите сред физически, само че и сред юридически лица “.

За разлика от криптовалутите, банковите и държавни публични лица приветстват все по-често концепцията за стейбълкойните – цифрови пари под регулация, които са подкрепени от действителни активи и финансови принадлежности. За тях се заприказва изключително доста към концепцията на Фейсбук за Libra. Освен това обаче, все по-често чуваме за предпочитание за основаването на национални стейбълкойни, като да вземем за пример концепцията за „ цифрова рубла “, както и тази за „ цифрово евро “, за което приказва по-рано този месец френският финансов министър Франсоа дьо Гало.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР