10 милиона души ще търсят път извън Афганистан - тези

...
10 милиона души ще търсят път извън Афганистан - тези
Коментари Харесай

Посланикът на Афганистан: 10 млн. души ще напуснат страната

10 милиона души ще търсят път отвън Афганистан - тези неофициални данни приказват за ужаса в страната откакто талибаните завзеха властта. Защо бягат тези хора, кой е отговорен за ориста им и каква ще е ролята на България по пътя им към свободата разяснява пред Нова телевизия посланикът на Афганистан в България лекар Мохаммад Сайфи.

" Талибаните никога не са се трансформирали ", безапелационен е Н. Пр. Сайфи. Той отговори на въпрос дали Кабул е друг отпреди 10 месеца. " Вече ми е мъчно да върша съпоставения. Ситуацията е доста по-лоша даже от това, което си представяте. Ситуацията е ужасна освен по малкия екран. Приятели ми се обаждат. Разказват ми за убийствата, по какъв начин вечерно време вадят хората от домовете им и ги карат в незнайна посока. Те в никакъв случай повече няма да се върнат. Това е голяма свирепост! Ако оставим всичко настрани и единствено си спомним за този аероплан, който всички вие видяхте. Не мислете, че тези хора към аероплан, върху самолета, не знаят какво се случва, са необразовани или глупави. Не - множеството от тях са младежи, които са приключили университет, имат обучение и са постоянни хора, само че избират да паднат от 500 метра височина, в сравнение с да живеят при ръководството на талибаните ", сподели още н. прочие Сайфи.

Той обърна внимание на държавното управление на талибаните, управлявало от 1996 до 2001 година " Помните с какъв брой свирепост управляваха. Беше същински безпорядък. Колко доста младежи избягаха тогава. Телевизията и радиото бяха неразрешени, дамите трябваше да си стоят у дома, девойките над 15 години бяха задължавани да се омъжват и не е като да са имали избор за кого да се омъжат. Когото им изберат за него се женят. Образованието беше неразрешено ", описа Н. Пр. Мохаммад Сайфи. Той уточни, че в последните 20 години е реализиран триумф в правата на дамите.

" Когато се открият във властта и няколко чудестранни страни ги признаят публично, ще стане тъкмо както преди. Това е техния шериат, тяхното законодателство ", добави още посланикът на Афганистан в България ", сподели още Н. Пр. Сайфи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР