Разнообразието от варианти за сътрудничество с Виетнам по проекти за

...
Разнообразието от варианти за сътрудничество с Виетнам по проекти за
Коментари Харесай

Експерт: Виетнам може да се превърне в хъб за руски втечнен газ/LNG/ в Югоизточна Азия

Разнообразието от разновидности за съдействие с Виетнам по планове за полутечен природен газ (LNG), които съветският президент Владимир Путин разгласи по време на неотдавнашно посещаване в Ханой, значи освен евентуално увеличение на доставките на съветски газ за Виетнам, само че и реализирането на нови взаимни инфраструктурни планове, неговият рандеман, предпазване и прекачване, сподели Петр Камина, специалист в Центъра за интернационално взаимоотношение и съдействие.

„ Като се има поради образуването на съветски петролен и газов клъстер във Виетнам и Индонезия от Zarubezhneft през 2021 година, което включва обилни вложения в производството на газ и развиването на инфраструктурата, има вероятност Виетнам да се трансформира в нов център за съветски LNG в Югоизточна Азия. Такъв център освен би обслужвал локалните потребности, само че би могъл да се трансформира и в център за преразпределение на по-широки районни доставки “, сподели Камина.

Според него Русия може да усили политическото си въздействие в АСЕАН посредством последователно усилване на енергийното съдействие освен в нефтената и газовата промишленост, само че и в региона на електроснабдяването и мирната нуклеарна сила. „ По този метод съветската RusHydro ще помогне на Виетнам да разшири потенциала на водноелектрическите централи по реките на Виетнам, също така се създава план сред „ Росатом “ и Виетнамския институт за атомна сила за създаване на Център за нуклеарна просвета и технологии в съвременен проучвателен реактор в провинция Донг Най в Южен Виетнам, ” - означи той.

„ Взети дружно, разширението на енергийното съдействие с Виетнам и ограничаващите ограничения във връзка с трансбордирането на съветски LNG през Европа ще доведат до увеличение на товарния трафик по Северния морски път, което също е икономическо и логистично преимущество за Русия “, добави специалистът.

В същото време Камина, говорейки за западните контрамерки, означи, че в близко бъдеще е допустимо Съединените щати да усилят политическия напън върху прозападните страни от Югоизточна Азия, да вземем за пример Филипините, с цел да засилят геостратегическото съревнование в района и попречване на по-тясно взаимоотношение сред Русия и АСЕАН.

Припомняме, че на 19-20 юни Путин беше на държавно посещаване във Виетнам. Руският лидер нарече преговорите сред двете страни продуктивни, като означи, че компании от Русия са подготвени да се включат като съинвеститори и снабдители в взаимни планове с Виетнам, употребяващи полутечен природен газ. В резултат на визитата на Путин в Ханой бяха подписани повече от 10 документа за стратегическо партньорство.

Превод: ПИ

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед7988Проф. Боян Дуранкев: Китай се трансформира в научна суперсилаАлтернативен Поглед15005Проф. Янко Янев: Скептичен съм, че ще успеем да запазим енергийния бранш солиденАлтернативен Поглед22264Проф. Боян Дуранкев: Доволството и краят на историята са пристигнали в ЕСАлтернативен Поглед13512Валери Жаблянов: Едрият бизнес в България управлява партийно-политическата система с доста средстваАлтернативен Поглед9745Валери Жаблянов: Ниската изборна интензивност е едно огромно самошамаросване на гражданитеАлтернативен Поглед209299Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воля pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР