Закани се да даде отговорРусия обвини САЩ за украинското нападение

...
Закани се да даде отговорРусия обвини САЩ за украинското нападение
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ за атака на Киев по Крим

Закани се да даде отговор
Русия упрекна Съединени американски щати за украинското нахлуване против Крим, осъществено в неделя с ракети ATACMS, при което починаха минимум четирима души, в това число две деца, и бяха ранени още 151 души, съобщи Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова нападението “абсолютно варварско ” и съобщи, че Москва ще реагира на присъединяване на Вашингтон в него. Песков също така предложи на медиите да попитат държавните управления на Европа и Съединени американски щати за какво техните ръководещи вземат участие в убийството на деца.

“Разбира се, непосредственото замесване на Съединени американски щати в бойни дейности, вследствие на които умират мирни съветски жители, не може да няма последици. Какви точно - времето ще покаже ”, акцентира Песков.

Той добави, че следва съветските следствени органи да дефинират дали ударите по Крим са свързани с терористичните атентати в Дагестан (виж графиката вдясно - бел. ред.).

Руското Министерство на външните работи уточни, че ракетите, употребявани в нападението в Крим, са програмирани от американски експерти и са ориентирани въз основата на разследващи данни от американски спътници и от намиращ се наоколо американски бдителен дрон.

Днес посланичката на Съединени американски щати в Москва Лин Трейси бе извикана в съветското Министерство на външните работи, с цел да бъде известена, че Москва упреква в идентична степен Киев и Вашингтон за смъртоносната офанзива в Севастопол.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР