Телекомуникации


Шведски съд потвърди забраната срещу Huawei да продава 5G оборудване

Шведски съд потвърди забраната срещу Huawei да продава 5G оборудване ...

... индустрия, включително на тези на Ericsson. Последната генерира около 10% от приходите си от Китай. Компанията изрази ясно притесненията си, че забраната за Huawei може да доведе до спад на нейния собствен пазарен дял в Китай. Представител на SAPO е отказал да коментира въпроса и е насочил журналистите към PTS.


Шведската компания Ericsson заяви, че броят на 5G абонаментите се

Шведската компания Ericsson заяви, че броят на 5G абонаментите се ...

... насочи към 5G, но и все по-достъпните 5G устройства. Над 300 модела смартфони поддържат новата технология и вече са на пазара или предстои скоро да излязат. Очаква се тази инерция да продължи през следващите години, подкрепена от засилващата се роля на свързаността като ключов компонент от икономическото възстановяване след коронавируса.


 и Пощенска банка завършиха внедряването на SAP S/4HANA, интегрирано решение

 и Пощенска банка завършиха внедряването на SAP S/4HANA, интегрирано решение ...

... сектора на малките и средни компании – SAP Business One, така и за големи корпорации – SAP S/4HANA. Компанията развива своя SAP Компетентен център от повече от 15 години и вече разполага с над 30 експерти с разнообразни компетенции в сферата на консултирането, внедряването и поддържането на SAP ERP системи.Американският технологичен концерн Apple Inc заяви, че е затегнал някои

Американският технологичен концерн Apple Inc заяви, че е затегнал някои ...

... компанията уточниха, че няма да предоставят данни, показващи на кого и кога са изпратени съобщения от всякакъв вид. Генералният инспектор на Министерството на правосъдието Майкъл Хоровиц заяви в петък, че ще разследва усилията на ведомството по време на мандата на Тръмп да извлече комуникационните данни на депутатите и журналистите.  


Румънският президент Клаус Йоханис подписа подкрепен от Вашингтон проектозакон, който

Румънският президент Клаус Йоханис подписа подкрепен от Вашингтон проектозакон, който ...

... на милионите превозни средства, които германските производители на автомобили продават в Китай. Бразилия заяви, че не изключва никого от наддаването по време на търгове. В България в началото на седмицата стана ясно, че докато в четвъртък при представянето на 5G мрежата на "Теленор България" от оператора поясниха, че са . 


Altice Group на френския милиардер от израелски произход Патрик Драхи

Altice Group на френския милиардер от израелски произход Патрик Драхи ...

... BT остава разделен относно темпото на необходимите в компанията промени след неочакваната оставка на председателя Ян дю Плеси. И все пак компанията има подкрепата на правителството на Великобритания, което настоява за разширяване на достъпа до бързи интернет връзки, а премиерът Борис Джонсън обсъди субсидия за широколентови услуги в селските райони.„Теленор България“ обяви официалното пускане на мобилната си мрежа от

„Теленор България“ обяви официалното пускане на мобилната си мрежа от ...

... която ще развива за целта, ще носи името 5G Ultra. В началото на седмицата от оператора обявиха, че са избрали си, а преди ден пред Investor.bg дадоха и - 46 млн. лева за миналата и тази година и над над 780 млн. лева за цялата инфраструктура за следващите 4 години. 


А1 ще заложи на скоростта и малкото времезакъснение при развитието

А1 ще заложи на скоростта и малкото времезакъснение при развитието ...

... съобщенията за спектъра 3,6 GHz и плати 4,7 млн. лева еднократна такса. По този начин мрежата 5G ULTRA вече покрива 50% от населението на страната, на открито в над 75 града и курорта. Компанията планира да инвестира до края на 2024 година 780 млн. лева в развитието на своята мобилна мрежа.


Инвестицията на А1 в 5G мрежата за миналата и тази

Инвестицията на А1 в 5G мрежата за миналата и тази ...

... търг, решихме да продължим нашето стратегическо партньорство с Nokia. Изборът на европейски доставчик на оборудване за 5G беше важен за компанията, тъй като нашата цел е да предложим истинско 5G преживяване, което предлага всички ползи на новото поколение мрежи, без потребителите да изпитват притеснения от използваната техника“, казват от оператора.


На 8 юни вечерта два отделни инцидента - токов удар

На 8 юни вечерта два отделни инцидента - токов удар ...

... Компанията поднася своите извинения на засегнатите клиенти и им предлага 20% отстъпка от месечния им абонамент за интернет и телевизия, която могат да заявяват на. Информация за компенсацията е налична на сайта на компанията и е валидна за всички засегнати клиенти на домашен интернет и телевизия, които я заявят.   


Samsung Electronics залага на Европа, за да поддържа набраната инерция

Samsung Electronics залага на Европа, за да поддържа набраната инерция ...

... техните съюзници да не ползват оборудването на Huawei даде нови възможности за увеличаване на пазарния дял на конкурентите. Целта на Samsung е да влезе в топ 3 в бизнеса с телекомуникационно оборудване за 5G мрежите, твърди Ким. И все пак той не дава срок, в който това да се случи.През първото тримесечие на 2021 г. българският оператор Vivacom генерира

През първото тримесечие на 2021 г. българският оператор Vivacom генерира ...

... нови пазари за нас и които са в основата на продължителната лидерска позиция на United Group в региона като доставчик на телекомуникационни и медийни услуги. Виждаме значителни възможности за растеж на всеки нов пазар, както и полезни взаимодействия с останалата част от United Group“, коментира главният изпълнителен директор Виктория Боклаг.


Финландският технологичен концерн Nokia ще бъде основен доставчик на оборудване

Финландският технологичен концерн Nokia ще бъде основен доставчик на оборудване ...

... информация и ниско времезакъснение. А1 България бързо разширява своята 5G мрежа и прави технологията масово достъпна, така че клиентите да могат да се възползват от всичките ѝ предимства. Телекомът предлага 5G услуги в над 75 града и курорта, с което осигурява покритие на открито за 50% от населението на страната.


Компанията за киберсигурност Acronis избра дейта центъра на А1 за

Компанията за киберсигурност Acronis избра дейта центъра на А1 за ...

... Acronis Cyber Protect, уникална интеграция на инструменти за бекъп, възстановяване при срив, антималуер от следващо поколение, киберсигурност и инструменти за управление на крайните точки - всички управлявани от единна конзола.  Очаквайте интервю със съоснователя и президент на Acronis Станислав Протасов в предаването на Bloomberg TV Bulgaria тази събота и неделя. 


Съдебен процес за шпионаж с участието на бивш агент на

Съдебен процес за шпионаж с участието на бивш агент на ...

... е извършвал шпионска дейност. „Няма никакви доказателства за нещо незаконно“, коментира той пред Ройтерс. Huawei, която уволни Уан след ареста му, но е помогнала за финансиране на адвокатските му такси, миналия месец заяви, че дейността ѝ е „в съответствие с най-високите стандарти за прозрачност и спазване на законите и разпоредбите“.


Американският технологичен концерн Apple Inc. се подготвя да пусне на

Американският технологичен концерн Apple Inc. се подготвя да пусне на ...

... на модна верига Topshop, се срина през ноември, докато конкурентът John Lewis Partnership затвори редица обекти, припомня Bloomberg. Тази година Apple обяви, че ще инвестира около 1 милиард евро в Мюнхен, за да изгради център за дизайн на компютърни чипове. Компанията „несъмнено“ ще увеличи тези инвестиции в Европа, казва О’Брайън.Булсатком, най-големият оператор за платена телевизия у нас, обяви, че

Булсатком, най-големият оператор за платена телевизия у нас, обяви, че ...

... излъчват ексклузивно в мрежата на оператора, сред които са TV+; F+; Sport +; Cinema+; Action +; Comedy + и други.  Видеотеката на IPTV услугите на Булсатком е напълно безплатна. Включва над 600 филми, сериали и детски предавания. Предоставя достъп до образователните серии на Disney English за децата, изучаващи английски език. 


Печалбата на Xiaomi Corp. за първото тримесечие надмина пазарните очаквания,

Печалбата на Xiaomi Corp. за първото тримесечие надмина пазарните очаквания, ...

... г., прогнозира Матю Кантерман, анализатор в Bloomberg Intelligence. Плановете на компанията обаче могат да бъдат помрачени заради глобалния недостиг на полупроводници, който удари автомобилната индустрия още в края на миналата година. Въпреки че дефицитът може да бъде преодолян през тази година, Xiaomi не е коригирала годишните си цели за продажбите.


Акциите на Cisco Systems Inc. поеха надолу, след като компанията

Акциите на Cisco Systems Inc. поеха надолу, след като компанията ...

... тези по-нови предложения, Cisco все още получава по-голямата част от продажбите си от хардуер. Приходите от софтуер са нараснали с 5%, а тези от подразделението за сигурност са нараснали с 13%, а от инфраструктурните платформи - съоръжения като комутатори и рутери – са се повишили със 6% спрямо година по-рано.


Vodafone Group очаква да успее да увеличи маржовете си в

Vodafone Group очаква да успее да увеличи маржовете си в ...

... ще обедини британските си операции в О2 на Telefonica, а испанската Masmovil Ibercom придобива Euskaltel. Цената на акциите на Vodafone се повиши с 12,5% в рамките на 12-те месеца до вторник, спрямо 13,1% ръст на Stoxx Europe 600 Telecommunications Index. Вижте още технологични новини във гледано: 8   0 гласа


Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) е връчила официално разрешения

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) е връчила официално разрешения ...

... допълнителен капацитет и по-високи скорости. Предоставянето на спектъра е особено важно както за телекомуникационните оператори, така и за целия пазар, тъй като дава възможност за навлизането на нови технологии. "5G ще предложи качествено различно изживяване за клиентите, бизнеса и правителствата в близкото бъдеще“, коментира главният изпълнителен директор на Telenor България Джейсън Кинг.Китайската технологична компания Huawei продължава да предизвиква международни търговски спорове.

Китайската технологична компания Huawei продължава да предизвиква международни търговски спорове. ...

... член на китайско-шведския търговски съвет. „Не казвам, че компаниите се готвят да напуснат Китай, но за първи път мислят сериозно, че предизвикателствата ще бъдат твърде високи“, казва Хелстрьом . „Ще има условия, за да останат в Китай. Ще си струва ли това? Винаги трябва да мислят за това“, посочва той.


Американската технологична компания Apple Inc е изправена пред съдебен иск

Американската технологична компания Apple Inc е изправена пред съдебен иск ...

... на плащания, генерирайки незаконно прекомерна печалба за компанията. Ищците твърдят, че британските потребители на iPhone или iPad, закупили платени приложения, абонаменти или направили други покупки в приложения от октомври 2015 г., има право на обезщетение. Те оценяват, че Apple може да се изправи срещу изплащане на около 1,5 млн. паунда.


Новата стратегия на Nokia показва ранни сигнали, че се отплаща.

Новата стратегия на Nokia показва ранни сигнали, че се отплаща. ...

... Миналата година Nokia загуби част от договора си с Verizon, след като Samsung изненадващо сключи сделка за 6 млрд. долара с телекома. Тримесечната печалба е нараснала до 5 евроцента на акция, докато коригираната печалба на акция е достигнала 7 евроцента. Анализаторите очакваха коригираната печалба да е един евроцент на акция.


A1 България отчете силно начало на годината, записвайки 3,6% ръст

A1 България отчете силно начало на годината, записвайки 3,6% ръст ...

... 7,3% до 105,9 млн. евро, разкрива още финансовият отчет. С 6,2% на годишна база пък са скочили приходите от мобилни услуги, които са достигнали 70,7 млн. евро през първото тримесечие на тази година. Броят на клиентите на мобилни услуги обаче се е свил с 2,3% през първото тримесечие.Таблица: А1 България


Теленор България обяви, че на 10 юни ще пусне 5G

Теленор България обяви, че на 10 юни ще пусне 5G ...

... който обаче загина в катастрофа с хеликоптер в края на март тази година. Това постави под въпрос бъдещето на бизнеса му. Скоро след инцидента стана ясно, че Ладислав Бартоничек ще застане начело на PPF Group. Бартоничек е акционер на PPF от 2007 г. и притежава 0,535 процента от акциите ú.Американската телекомуникационна компания AT&T надмина очакванията на Wall Street за

Американската телекомуникационна компания AT&T надмина очакванията на Wall Street за ...

... бяха спрени заради кризата с коронавируса. АТ&T е добавила 235 хил. нови потребители на оптичен интернет, докато американците продължават да работят от вкъщи по време на пандемията. В края на първото тримесечие нетният дълг на компанията е нараснал до 169 млрд. долара заради покупката на част от спектъра заради 5G.


А1 предлага под формата на услуга изграждането на софтуерно дефинирана

А1 предлага под формата на услуга изграждането на софтуерно дефинирана ...

... както и SAP ERP решения за подобряване на бизнес процесите – за малки и средни компании и големи корпорации. При предлагането им А1 използва модела „като услуга“, за да предостави своя технологичен опит на организациите, без да се налага те да инвестират в лицензи, оборудване или поддържане на специализирани екипи.


Verizon Communications обяви, че е загубила повече мобилни абонати от

Verizon Communications обяви, че е загубила повече мобилни абонати от ...

... спечелиха търга за разпределяне на спектъра, който да им помогне да пуснат 5G в страната. Аукционът достигна стойност от 78 млрд. долара. За да финансира покупката си, Verizon набра 12 млрд. долара през четвъртото тримесечие и над 31 млрд. долара през март тази година, стана ясно от съобщение на компанията.


Шведската компания Ericsson отчете печалба от основния си бизнес за

Шведската компания Ericsson отчете печалба от основния си бизнес за ...

... 1,5 млрд. крони на тримесечие. Nokia, която ще отчете резултатите си през следващата седмица, разреши патентния си спор със и  през последните два месеца. Ericsson твърди, че очаква пазарът на 5G оборудване да се развива добре през 2021 г. и е преодолял глобалния недостиг на чипове, който засегна редица индустрии.


Центристкото румънско правителство одобри законопроект, подкрепен от Съединените щати, който

Центристкото румънско правителство одобри законопроект, подкрепен от Съединените щати, който ...

... трябва да се каже дали дадена компания е обект на контрол от чуждестранно правителство и има ли прозрачна структура на собствеността. Попеску твърди, че законопроектът, който може да бъде приет от парламента в следващите седмици, е предпоставка за започване на търговете за 5G в страната през втората половина на годината.


Vivacom обяви пускането на нова телевизионна услуга за българския пазар,

Vivacom обяви пускането на нова телевизионна услуга за българския пазар, ...

... мрежата и ще интегрираме операторите, които сме закупили“, обясни още Добрев, визирайки придобитите по-рано тази година Net1 и ComNet Sofia. След придобиването си от United Group Vivacom започна процес по ребрандиране, отказвайки се от досегашния си емблематичен оранжев цвят. По думите на Атанас Добрев в момента тече ребрандирането на магазините.


5G мрежата все още е в зародиш дори в Германия

5G мрежата все още е в зародиш дори в Германия ...

... Свободната провинция Бавария също стартира по-малък 6G проект през март, който има за цел да обедини заинтересованите страни в провинцията. Местният министър по икономическите въпроси финансира проекта Thinknet 6G с почти 5 млн. евро до 2023 година. Nokia, чиято централа в Германия е в Мюнхен, пое управлението на участващите компании. 


През 2016 г. Google, Facebook и Pacific Light Data Communication

През 2016 г. Google, Facebook и Pacific Light Data Communication ...

... кабел, Bifrost, се изгражда от Facebook заедно с индонезийския концерн Telkom и сингапурската компания Keppel, който трябва да бъде завършен до 2024 г. Според Facebook новите кабели ще увеличат общия подводен капацитет в Тихия океан с около 70%, като същевременно осигурят интернет връзка на места, които в момента нямат достъп.


Европа трябва да вложи 300 млрд. евро (355 млрд. долара)

Европа трябва да вложи 300 млрд. евро (355 млрд. долара) ...

... да инвестират съвместно или да разделят изграждането на инфраструктурата от бизнеса с телекомуникационни услуги също са някои от предложенията. Проучването призовава също така на операторите да бъде позволено да монетаризират трафика на данни в своите мрежи, за да наваксат изоставането от конкуренти като Google, Facebook, Microsoft и други технологични гиганти.


Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia обяви, че очаква сравнимият

Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia обяви, че очаква сравнимият ...

... дивидент за 2021 г. след четвъртото тримесечие. Вчера стана ясно, че в следващите две години Nokia ще освободи до 10 хил. свои служители заради новата си организационна структура. Целта на компанията е да разполага с достатъчно средства, за да инвестира в развойна дейност и да се бори по-успешно с конкуренцията.


Британският мобилен оператор Vodafone оцени акциите на инфраструктурния си бизнес Vantage Towers на 24

Британският мобилен оператор Vodafone оцени акциите на инфраструктурния си бизнес Vantage Towers на 24 ...

... браншовата организация GSMA. Европейските оператори са все по-склонни да използват продажбата на свои активи, за да помогнат за финансирането на тези дейности. Макар че продажбата на кули носи купища пари, много от операторите се стремят да създадат отделни подразделения за кулите или да основат съвместни предприятия с независими компании като начин да запазят част от потенциалния бъдещ растеж.


Huawei ще започне да таксува производителите на смартфони за ползването

Huawei ще започне да таксува производителите на смартфони за ползването ...

... са групи от еднакви или подобни патенти в различни страни. GreyB оценява, че около 18,3% от тези 5G патентни семейства на Huawei са в категорията SEP и се използват, повече от всяка друга компания. Останалите големи притежатели на патенти са южнокорейските фирми Samsung и LG Electronics, Nokia, Ericsson и Qualcomm.


Българският телекомуникационен регулатор (Комисията за регулиране на съобщенията) заяви в

Българският телекомуникационен регулатор (Комисията за регулиране на съобщенията) заяви в ...

... 5G мрежа в ограничени части на някои градове. Търгът трябваше да се проведе през миналата година, но се отложи заради епидемията. Междувременно през миналата година в няколко градове на страната имаше протести срещу изграждането на 5G мрежи, свързани с опасенията на хората за тяхното здраве и с някои конспиративни теории.


През тази седмица американското правителство промени лицензите за компании, които

През тази седмица американското правителство промени лицензите за компании, които ...

... политика". САЩ обвиняват компанията, че поддържа връзки с правителството в Пекин, и подозират, че Huawei предлага "шпионска задна врата", за да получат властите достъп до държавни или фирмени тайни. Huawei отхвърля това обвинение. Съвсем наскоро компанията си направи изводи от нарастващите проблеми и продаде марката си за по-евтини смартфони Honor.


Nokia сключи сделка със Samsung за лицензирането на патенти, които

Nokia сключи сделка със Samsung за лицензирането на патенти, които ...

... дело срещу Samsung в Съединените щати във връзка с плащания и лицензи за патенти. Международната търговска комисия на Съединените щати миналия месец обяви, че ще започне разследване след твърденията на Ericsson, че Samsung е нарушила някои от нейните патенти, свързани с 4G и със следващото поколение телекомуникационни технологии – 5G.


Балканската телекомуникационна и медийна компания United Group (новият собственик на

Балканската телекомуникационна и медийна компания United Group (новият собственик на ...

... челната си позиция с 31% дял от глобалния пазар на телекомуникационно оборудване по приходи през 2020 г., сочи информация на компанията за пазарни проучвания Dell’Oro. „През последните години имахме добро сътрудничество с United Group и се надяваме, че то ще продължи и в следващите години“, коментира говорителка на Huawei.  


Необичайна картина на капиталовите пазари – акциите на големите технологични

Необичайна картина на капиталовите пазари – акциите на големите технологични ...

... от инвеститорите. В същото време при Apple нещата се развиват много добре. Едва в края на януари технологичният пионер от Купертино представи най-добрия тримесечен отчет в 45-годишната история на компанията. Само за 92 дни Apple бе генерирала приходи за 111 млрд. долара и бе спечелила малко под 29 млрд. долара.


Китай се ангажира да увеличи разходите и да стимулира изследванията

Китай се ангажира да увеличи разходите и да стимулира изследванията ...

... правителствени данни, като същевременно създава политики за гарантиране на сигурността на тази информация. „Основните изследвания са извор на научни и технологични иновации“, казва Ли. „Така че ние ще осигурим стабилното функциониране на механизма за финансиране на основните изследвания и ще увеличим разходите в тази област със значителна сума“, посочва той.


Мобилният оператор Vodafone се отвръща поне в Германия в известна

Мобилният оператор Vodafone се отвръща поне в Германия в известна ...

... правителство на страната подготвя по-строги правила за мобилните комуникации. Използването на доставчици като Huawei трябва да бъде разгледано по-стриктно, особено за 5G мрежата. За разлика от други страни в Европа като Швеция, Франция или Великобритания обаче, федералното правителство не реши ефективно да изключи китайския доставчик, а остава по-гъвкаво в решенията. 


Deutsche Telekom приключи 2020 г. със страхотно представяне през четвъртото

Deutsche Telekom приключи 2020 г. със страхотно представяне през четвъртото ...

... в страната е достигнала 102 млн. За цялата 2020 г. T-Mobile US вече е постигнала синергия от 1,3 млрд. долара от обединението със Sprint, допълват от Deutsche Telekom. Операторът заяви, че е похарчил общо 17 млрд. евро за инвестиции в мрежата от двете страни на Атлантическия океан за цялата година.


Коронакризисната 2020 г. генерира сериозен спад в отчета на испанската

Коронакризисната 2020 г. генерира сериозен спад в отчета на испанската ...

... гладко за испанската група, тъй като пандемията и неблагоприятните валутни курсове, особено в Латинска Америка, оказаха влияние върху бизнеса. В сравнение с предходната година приходите са намалели с 11 процента до 43 млрд. евро, а оперативната печалба, коригирана спрямо  еднократни ефекти, е спаднала също с 11% до 13,5 милиарда евро. 


Европейската комисия (ЕК) предложи нова регулация за роуминга в ЕС,

Европейската комисия (ЕК) предложи нова регулация за роуминга в ЕС, ...

... включително и Исландия, Норвегия и Швейцария, които са част от единния европейски пазар. Но проучванията показват, че 33% от потребителите коментират, че в друга страна от ЕС скоростта на мобилния интернет е по-бавна от тази в родната им страна, а 28% споделят, че стандартът е по-нисък - 3G, вместо 4G.


Дни след старта на най-новата промоционална кампания на А1 тарифният

Дни след старта на най-новата промоционална кампания на А1 тарифният ...

... са те.  Всеки, заявил планa от онлайн магазина на А1.bg, ще получи договора си по куриер до всяка точка на страната с подарък външна батерия ttec PowerCard с капацитет от 5000 mAh. Куриерската услуга е напълно безплатна, а потребителите ще имат възможност да се запознаят в детайли с условията по договора, преди да го разпишат.


Ericsson заяви, че виртуалният дуопол, на който се радва на

Ericsson заяви, че виртуалният дуопол, на който се радва на ...

... на хардуер и софтуер от различни доставчици. Open RAN набира подкрепа от телекоми, както и от правителства, като се твърди, че Германия планира да инвестира 2 млрд. евро в подобно развитие. Еколм твърди, че все още са нужни години, преди Open RAN да стане реална опция за подобряване на мрежите.


Европа има „нефункциониращ“ телекомуникационен пазара, твърди главният изпълнителен директор на

Европа има „нефункциониращ“ телекомуникационен пазара, твърди главният изпълнителен директор на ...

... свободната търговия“, застрашавайки 99% от приходите на групата, които идват от чужбина, и че за Ericsson е от съществено значение „да присъства на пазари, които стоят начело на технологичното развитие: Китай и САЩ“. Huawei винаги е отричала да носи някаква заплаха за сигурността за страните, които купуват нейно 5G оборудване.


Българската телекомуникационна компания Vivacom обяви, че променя своята визуална идентичност,

Българската телекомуникационна компания Vivacom обяви, че променя своята визуална идентичност, ...

... дали придобиването ще получи зелена светлина. След като придоби Vivacom, United Group заложи на още по-голяма експанзия на българския пазар и разширяване на портфолиото си от услуги. Това се случи, след като Комисията за защита на конкуренцията разреши на групата да придобие „Нова броудкастинг груп“ за над 300 млн. евро.


Vivacom ще разшири позициите си на доставчик на фиксиран интернет

Vivacom ще разшири позициите си на доставчик на фиксиран интернет ...

... няколко седмици Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на собственика на Vivacom United Group да придобие "Нова броудкастинг груп", като офертата надхвърля 300 млн. евро. United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Фондът е със седалище в Амстердам и е собственик на българския телеком Vivacom.


разширява портфолиото си от бизнес услуги с решение в сферата

разширява портфолиото си от бизнес услуги с решение в сферата ...

... екосистема, има 155 мобилни IoT мрежи в световен мащаб, 105 от които са изградени по технологичния стандарт Narrowband-IoT, а . Портфолиото на компанията в сферата на „Интернет на нещата“ включва разнообразни решения за мониторинг на водата, контрол на качеството на въздуха, интелигентно сметосъбиране, интелигентно осветление и умно паркиране и други.


А1 България отчете успешна 2020 г. във финансов план въпреки

А1 България отчете успешна 2020 г. във финансов план въпреки ...

... като ръстовете в Австрия, България и Сърбия почти са компенсирали спадовете в Беларус и Словения. EBITDA се увеличила с 1 на сто. Нетната сума за 2020 г. е достигнала 388,8 млн. евро, което е над сумата от 2019 г. За 2021 г. групата прогнозира 1% ръст на общите си приходи.


Китайският технологичен концерн Huawei заведе дело в САЩ за отмяна

Китайският технологичен концерн Huawei заведе дело в САЩ за отмяна ...

... САЩ издадоха двойни наказателни обвинения към компанията, като твърдяха, че тя е откраднала технологии и е избегнала санкции срещу Иран. Мън Уанджоу, финансовият директор на компанията, е под домашен арест в Канада повече от две години, тъй като се противопоставя на усилията на американските власти да я екстрадират в САЩ.


Най-новата версия на мобилната операционна система iOS прави достъпна 5G

Най-новата версия на мобилната операционна система iOS прави достъпна 5G ...

... го обнови. След това трябва да се изпрати безплатен SMS на 1515, за да може да тества 5G мрежата на А1. Моделите от серията   са налични за онлайн поръчка от A1.bg или от магазините на А1. Те се предлагат както в брой, така и на изплащане с мобилните планове на телекома.


T-Mobile US заяви, че почти едногодишното ѝ сливане със Sprint

T-Mobile US заяви, че почти едногодишното ѝ сливане със Sprint ...

... от трафика от абонатите на договор към Sprint вече са прехвърлени към системите на T-Mobile, което означава около 4 млн. души. Директорите твърдят, че допълнителните разходи за обединяването на двете компании под един покрив ще бъдат покрити от бъдещите икономии на разходи, тъй като ще се постигне една по-опростена организация.


България прави още една стъпка напред към изграждането на високоскоростната

България прави още една стъпка напред към изграждането на високоскоростната ...

... хората за тяхното здраве и с някои конспиративни теории. В САЩ текущият търг на Федералната комисия за комуникации (FCC) за лицензите за 5G честотите  бе генерирал над 66,4 млрд. долара за три седмици - рекордна сума, която може да промени начина, по който мобилните оператори правят бизнес през следващото десетилетие.


Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia отчете по-високи от очакваното

Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia отчете по-високи от очакваното ...

... които тя изостана спрямо шведския си конкурент Ericsson и китайската група Huawei в надпреварата за спечелването на сделки за продажбата на 5G мрежово оборудване. През последните две седмици акциите на Nokia преживяват големи колебания в цената, тъй като бяха засегнати от пазарната лудост, свързана с GameStop и други технологични компании.


Средствата, дарени от служители на  и от самата компания през изминалата

Средствата, дарени от служители на  и от самата компания през изминалата ...

... кампания за Дигитална солидарност, с която подпомогна редица здравни заведения в страната. Дарителските инициативи на А1 във връзка с борбата с коронавируса продължиха и през цялата 2020-а година, като включваха дихателни апарати, антигенни тестове за диагностициране на пациенти, финансиране на привличането на доброволци за работа в Ковид отделенията и други.


Добрата реклама в онлайн пространството придобива все по-голяма важност за

Добрата реклама в онлайн пространството придобива все по-голяма важност за ...

... услуги – . На сходен принцип е и рекламата в социалните мрежи Facebook и Instagram. Там специалистите на А1 създават статични рекламни визии, въвеждат, управляват и оптимизират рекламата, а бизнес клиентите трябва да имат създадена фирмена Facebook страница. Ако не разполагат с такава, А1 отново могат да съдействат за създаването ѝ.


Китайският производител на смартфони Xiaomi води дело в САЩ, за

Китайският производител на смартфони Xiaomi води дело в САЩ, за ...

... Правителството на Тръмп засили търговския конфликт с Китай, а също така предприе действия срещу различни китайски компании. Най-силно пострада Huawei. Доставчикът на мрежово оборудване и на смартфони загуби достъпа си до американските технологии - заради твърдението, че китайското правителство може да го принуди на широкомащабно сътрудничество. Huawei отхвърля това обвинение.


Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук защитава позицията на

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук защитава позицията на ...

... на хората инструментите, за да се предпазят“, каза Кук. В реч на конференцията CPDP за защита на данните в Брюксел в четвъртък Кук критикува сериозно Facebook, без да назовава компанията: „Ако една компания зависи от злоупотребата с потребителски данни, тя не заслужава нашето доверие“.1-->Още по темата: Още по темата

Шведската компания Ericsson отчете по-високи финансови резултати за четвъртото тримесечие

Шведската компания Ericsson отчете по-високи финансови резултати за четвъртото тримесечие ...

... наблюдаваме някакво съществено влияние в Китай, но Борхе искаше да подчертае риска“, коментира Меландер. Общите приходи на Ericsson са нараснали с 5% до 69,6 млрд. крони, надминавайки прогнозата за 68,35 млрд. крони. Брутният марж се е увеличил до 40,6% през последното тримесечие, спрямо 36,8% за същия период на миналата година.


А1 предлага високотехнологична услуга за предотвратяване на две от основните

А1 предлага високотехнологична услуга за предотвратяване на две от основните ...

... която представлява интересите на 750 оператори и близо 400 компании от мобилната екосистема, има 155 мобилниIoT мрежи в световен мащаб, 105 от които са изградени по технологичния стандарт Narrowband-IoT, а . Портфолиото на компанията в сферата на „Интернета на нещата“ включва разнообразни решения за мониторинг на водата, контрол накачеството на въздуха, управление на отпадъци, интелигентно осветление и умно паркиране.


Двамата най-богати мъже на планетата кръстосаха шпаги пред федералните регулатори

Двамата най-богати мъже на планетата кръстосаха шпаги пред федералните регулатори ...

... за да включи клиенти в Обединеното кралство и Канада. Компанията се стреми да разшири бързо достъпа на Starlink в международен план, като публичните регистри показват, че компанията е регистрирана в Австрия, Австралия, Аржентина, Бразилия, Франция, Чили, Колумбия, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Мексико, Холандия, Нова Зеландия, Филипините, Южна Африка и Испания.


Масайоши Сон се оттегля от поста на председател на SoftBank

Масайоши Сон се оттегля от поста на председател на SoftBank ...

... SoftBank от 2003 г. През годините той служи на няколко технически позиции в областта на широколентовите операции. Последната му роля е на главен технологичен директор в SoftBank Corp. Цената на акциите на SoftBank се покачи с около 4% през тази година, а във вторник завърши борсовата сесия почти без изменения.


Продажбата на телекомуникационните кули на Telefonica, които вече са в

Продажбата на телекомуникационните кули на Telefonica, които вече са в ...

... евро и да свие нетния си дълг с около 4,6 млрд. евро. Цената на акциите на компанията се повиши с 9,3% по-рано днес в Мадрид, а по-рано се радваше на 11% скок – най-големият дневен ръст от ноември.Още новини за технологии можете да научите от  гледано: 70   0 гласа


В технологичните среди ползите от все по-широкото въвеждане на мобилните

В технологичните среди ползите от все по-широкото въвеждане на мобилните ...

... областта на виртуалната и добавената реалности, стрийминг на видео в 4К и много други сфери на забавлението, които до момента се ограничаваха от възможностите на мобилните мрежи. Заради всички тези причини, не е никак изненадващо, че общото звено между развлекателната индустрия и умните градове е точно новото поколение мобилна мрежа.