Мрежата на Vivacom от пето поколение вече има покритие в

...
Мрежата на Vivacom от пето поколение вече има покритие в
Коментари Харесай

5G мрежата на Vivacom вече има покритие в над 1100 населени места

Мрежата на Vivacom от пето потомство към този момент има покритие в над 1100 обитаеми места и курорта, или близо 77% от популацията на страната. В резултат на плануваното разгръщане към този момент над 5.3 милиона души в България имат достъп до 5G технологията, която обезпечава непрекъснато качествена връзка с минимално закъснение при транспорт на данни, по-голям потенциал за повече по едно и също време свързани устройства, още по-високи скорости за мобилен интернет и още доста преимущества за потребителите и бизнеса.

За по-малко от година и половина увеличихме покритието на 5G мрежата на Vivacom над 5 пъти и през днешния ден предлагаме достъп до 5G технологията в над 1100 обитаеми места и курорта в цялата страна “, сподели Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.

Преди месец компанията стартира и първите същински Unlimited проекти във всички ценови сегменти, давайки опция за безкрайно другарство на своите клиенти. „ Новите неограничени цени се трансформират в същинско преживяване с преимуществата на 5G, до която към този момент даваме достъп на над 5.3 милиона души, при съществуване на съвместимо устройство. Ще продължим с огромните вложения за развиване на мобилната ни мрежа, с цел да продължим да предлагаме едни от най-модерните, висококачествени и новаторски артикули и услуги, основани на най-съвременните технологии, на нашите клиенти “, сподели Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.

Инвестираме интензивно освен в възстановяване на покритието, само че и в увеличение на потенциала и скоростта на мрежата. В обитаемоте места с население над 5000 души добавихме спомагателен потенциал за постигане на още по-високи скорости – до 2.6Gbps “, разяснява Николай Гаврилов, основен механически шеф на Vivacom.

Vivacom даде старт на първата комерсиална 5G мрежа през септември 2020 година във всички 27 регионални градове в страната. Година по-късно, през август 2021, телекомът разгласи най-голямата 5G мрежа в България – с достъп до опциите на технологията в над 200 обитаеми места и курорта в страната.

Висока интернет скорост, невидимо за човешкото око закъснение на картината при гледане на видео клипове, филми и телевизия онлайн, достъп до виртуална действителност и игри, както и други занимания в облака, са единствено част от преимуществата, поради които потребителите на мобилни услуги употребяват 5G смарт телефони. С Vivacom тези благоприятни условия са налични на най-вече места в страната.

Повече информация на: vivacom.bg
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР