А1 е първият телеком в страната, който предлага услугата за

...
А1 е първият телеком в страната, който предлага услугата за
Коментари Харесай

Стартираха първите VoLTE услуги в роуминг от български телеком

А1 е първият телеком в страната, който предлага услугата за диалози по 4G/5G мрежа или VoLTE в роуминг. Тя към този момент е налична за клиентите, които са в роуминг в Австрия и употребяват мрежата на А1 Австрия. А1 последователно ще прибавя нови дестинации, а проектите на компанията са да предложи VoLTE роуминг в Съединени американски щати при започване на 2023 година. 

VoLTE е редуциране на Voice over LTE („ глас по LTE/4G “), което значи, че диалогът се реализира по 4G или 5G мрежа посредством пакети от данни. По този метод се предава до 6 пъти повече информация в секунда спрямо 2G и 3G мрежите, които обичайно се употребяват за транспорт на глас. 

За потребителите това значи, че могат да се свързват доста по-бързо и да водят диалози с HD и HD+ качество, където разликата в отчетливостта на всяка дума е сензитивна. VoLTE обезврежда и един от минусите на остарялата технология, а точно, че по време на диалог смарт телефонът би трябвало да премине в 3G режим, което прави мобилния интернет доста по-бавен. Услугата разрешава едновременното осъществяване на диалози и 4G/5G връзка с интернет, което е изключително потребно в днешно време, когато смарт телефонът постоянно се употребява за hotspot или пък за сърфиране в интернет и телефонен диалог едновременно. 

Стартирането на VoLTE в роуминг е естествено развиване на мобилните услуги в промишлеността. Световната наклонност е за последователно освобождение на честотен запас и прекъсване на по-старите генерации мобилни мрежи като 2G и 3G през идващите няколко години. Този развой прави VoLTE освен потребна, само че и от ден на ден нужна услуга, тъй като в близкото бъдеще, това ще бъде главният метод за провеждането на диалози. 

VoLTE диалозите се таксуват общоприетоо, няма в допълнение възнаграждение и не изразходват включените мегабайти на оптималната скорост от тарифния проект. Услугата е налична за всички клиенти на контракт, които разполагат със съвместимо устройство и SIM карта. Веднъж задействана, услугата ще работи както в България, по този начин и в страните, където VoLTE роуминг се поддържа. Към сегашния миг VoLTE роуминг се поддържа от всички модели на Samsung, които имат ъпдейт до Android 12 (от S10); всички модели след iPhone 7 с операционна система iOS 15 или по-нова; моделите на Motorola от Edge20 в това число (юли 2021 г.) и по-новите смарт телефони на марката; високия клас модели на Huawei след Mate10 (2017 г.) – сериите Mate и P. 

А1 поучава всички клиенти, които ще пътуват през празниците, да ревизират своите роуминг условия и да изберат най-изгодния проект за техните потребности, тъй че да останат свързани със своите другари и близки до момента в който са в чужбина. Тази информация е налична когато и да е от приложението Моят А1 и неговата уеб версия на A1.bg.

По-рано тази година А1 показа нов новаторски тарифен проект A1 Roaming Revolution с преференциални цени в над 130 дестинации на 6 континента и направи общуването в роуминг доста по-достъпно за своите клиенти. В общоприетата цена на А1 цените на минута и мегабайт трафик за страните от Западните Балкани и Турция бяха понижени с до 96%, фрапантно падна и цената на връзката в роуминг в други страни отвън Европейски Съюз, а за Англия бяха въведени специфични условия след Брекзит.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинА1 Австрия роуминг VoLTE ПоследниНай-четениТелекомуникации 16 Стартираха първите VoLTE услуги в роуминг от български телеком Здравеопазване 20 Заплатите в Спешна помощ и РЗИ ще бъдат увеличени Компании 120 Tesla стартира агресия в Турция Транспорт 180 Градският превоз в София е на недостиг от 60 млн. лева Любопитно 15241 Американски режисьор снима „ най-красивия голф клуб в света “ в България Компании 2501 Българската „ Мегапрофил ИГ “ удвоява производството си в Русе Компании 2180 Yettel възнамерява да събере 127 тона електронни боклуци до 2028 година Компании 2054 Profine Energy желае да строи плаваща слънчева централа в язовир „ Огоста “ Всички новиниОще от ТелекомуникацииВиж всичкиNokia и Ericsson напущат Русия и се чака срив на мобилните мрежи <
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР