Когато производителите на телекомуникационно оборудване Nokia и Ericsson окончателно напуснат

...
Когато производителите на телекомуникационно оборудване Nokia и Ericsson окончателно напуснат
Коментари Харесай

Nokia и Ericsson напускат Русия и се очаква срив на мобилните мрежи

Когато производителите на телекомуникационно съоръжение Nokia и Ericsson дефинитивно изоставен Русия в края на годината, мобилните мрежи на страната може да бъдат осакатени в дълготраен проект. А неналичието на съответна поддръжка и надграждане ще утежни връзката за елементарните руснаци, написа Reuters.

Петима висши ръководители в телекомуникациите и други източници от промишлеността споделиха, че съветските консуматори на мобилни телефони евентуално ще стартират да усещат, че скоростта на качване и събаряне е по-бавна, ще има повече прекратени повиквания, неспособност да се свържат и по-дълги спирания поради повреди, защото съветските телекоми ще изгубят способността да надграждат или поправят софтуера и ще имат проблеми с набирането на аварийни елементи.

Ericsson и Nokia, които дружно съставляват огромен дял от пазара на телекомуникационно съоръжение и близо 50% от базовите станции в Русия, създават всичко – от телекомуникационните антени до хардуера, който свързва оптични нишки, пренасящи цифрови сигнали.

Те също по този начин дават основен програмен продукт, който разрешава на разнообразни елементи на мрежата да действат дружно.

Ние ще работим до края на годината, когато  изтичат всички изключения от глобите, “ сподели финансовият шеф на Ericsson Карл Меландер пред Reuters.

Компанията получи пролонгация от глобите от шведските управляващи.

Главният изпълнителен шеф на Nokia Пека Лундмарк повтори това мнение в изявление:

Нашето излизане ще бъде цялостно. Няма да доставяме нищо на Русия. “

Руската стопанска система до момента устоя на глобите и контрола върху износа, въведен от държавните управления, откакто Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна. Предстоящото отдръпване на Nokia и Ericsson обаче може да има по-дълбоко влияние върху съветското всекидневие, като направи нещо извънредно просто – телефонното позвъняване – изключитлено мъчно за реализиране.

Руското цифрово министерство не отговори на настояванията за коментар, само че тази седмица Максут Шадаев, министър на връзките и медиите, сподели, че четири телекомуникационни оператора подписват контракти на стойност 100 милиарда рубли (1.45 милиарда долара) за съоръжение, създадено в Русия.

Това ще ни разреши да организираме съвременно произвеждане на телекомуникационно съоръжение в Русия “, сподели той, без да посочва имената на операторите или производителите.

Водещият съветски телекомуникационен оператор МТС отхвърли да разяснява. Megafon, Beeline и Tele 2, другите компании, съставляващи Голямата четворка телекомуникационни компании в Русия, също не дадоха отговор на настояванията за коментар.

Правителствените стратегии за разпространение на съветско съоръжение помогнаха на телекомуникационните оператори да станат по-малко подвластни от Nokia и Ericsson през последните няколко години, а съветските производители усилиха пазарния си дял тази година до 25.2% от 11.6% през 2021 година

Но спирането на връзките с задгранични компании се чака от източници в промишлеността да върне съветските връзки с едно потомство обратно, до момента в който останалият свят върви напред с внедряването на 5G технологии.

Ако тази обстановка продължи с години, съветските клетъчни мрежи във връзка с покритието може да се върнат към положението от края на 90-те години, когато покритието им беше лимитирано до огромните градове и най-богатите покрайнини “, сподели Леонид Коник, който управлява профилираното издание ComNews в Москва.

Връзките в селските региони ще стартират да се разпадат първи, защото операторите ще отстраняват оборудването, с цел да подсилят градските мрежи, споделиха телекомуникационните специалисти. Липсата на софтуерни актуализации пък може да докара до спирания на мрежата или да ги изложи на хакерски атаки.

Китайският производител на телекомуникационно съоръжение Huawei, най-големият снабдител в Русия предходната година с повече от една трета от пазара, ще продължи да дава софтуерни актуализации и поддръжка, само че е спрял да продава ново съоръжение в Русия, съгласно източници, осведомени с въпроса.
Край на актуализирането на софтуера
Най-голямата спънка за мобилните оператори да поддържат действието на мрежите си ще бъде неналичието на софтуерни надстройки. Nokia и Ericsson споделиха, че ще спрат софтуерните актуализации и поддръжката по сигурността от идната година, споделиха източниците на Reuters.

Софтуерът сплотява набор от съоръжение, което построява телеком мрежаta, преобразува аналогови и цифрови сигнали; следи и усъвършенства мрежовия трафик; и пази инфраструктурата против хакерски атаки.

Mобилните оператори могат да съхраняват хардуерни елементи за бъдеща приложимост, само че те разчитат на постоянен график за лицензирани софтуерни актуализации и корекции, с цел да поддържат целостта на мрежата.

Безспорно софтуерните корекции са от първостепенно значение, с цел да се подсигурява, че мрежите остават работещи, сигурни и надеждни “, сподели Паоло Пескаторе, анализатор в PP Foresight.

Руските телекомуникационни оператори натрупаха елементи, създадени в чужбина, през февруари и март – преди глобите, споделиха двама от източниците от промишлеността, само че запасите ще намалеят, откакто Nokia и Ericsson пернат щепсела на 31 декември.

Консолидацията сред съветските оператори по разпореждане на държавното управление може да им разреши да споделят съоръжение и запаси, с цел да създадат мрежите по-дълготрайни, прибавиха източници от промишлеността.

Huawei, която спря да продава ново съоръжение в Русия, когато Съединените щати започнаха да глобяват страната агресор, спря да продава своите смарт телефони в страната, съгласно трима източника, осведомени с въпроса. Huawei не е разкрила обществено статуса си в Русия и отхвърли коментар.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинNokia Ericsson Русия мобилни мрежи телекомуникации ПоследниНай-четениТелекомуникации 24 Nokia и Ericsson напущат Русия и се чака срив на мобилните мрежи Компании 80 Мъск търси „ някой задоволително малоумен “ да го замести в Twitter Енергетика 472 Кои европейски страни се оправят най-добре с енергийната рецесия? Енергетика 356 Държавата ще поема контрола над „ Лукойл Нефтохим “ при потребност Любопитно 15018 Американски режисьор снима „ най-красивия голф клуб в света “ в България Компании 2432 Българската „ Мегапрофил ИГ “ удвоява производството си в Русе Компании 2180 Yettel възнамерява да събере 127 тона електронни боклуци до 2028 година Компании 1820 Profine Energy желае да строи плаваща слънчева централа в язовир „ Огоста “ Всички новиниОще от ТелекомуникацииВиж всичкиВърховният съд спря една от покупко-продажбите на VivacomПървият подводен кабел през Арктика си откри инвеститорVivacom построява нова наземна станция за OneWeb в БългарияVivacom усилва двойно интернет скоростите си в пакетите EON
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР