mediapool.bg Новини
Лизинг с 0 самоучастие за закупуване на транспортни средства и

Лизинг с 0 самоучастие за закупуване на транспортни средства и ...

... по гаранционен инструмент EGF, изпълняван от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) с финансовата подкрепа на държавите-членки на Европейския съюз, които допринасят за Паневропейския гаранционен фонд (PEGF). Българският учен доц д р Даниела Константинова получава сребърния плакет на

Българският учен доц д р Даниела Константинова получава сребърния плакет на ...

... в българското и словашкото езикознание. Авторката подробно анализира падежната система на съвременния словашки език и дава много примери, придружени с превод и тълкувания на български.

Над 2000 чиновници ще управляват икономиката и иновациите Под шапката

Над 2000 чиновници ще управляват икономиката и иновациите Под шапката ...

... участие", "Международно контролирана търговия и сигурност", "Техническа хармонизация ", "Политика за потребителите", "Външноикономическа политика", "Външноикономическо сътрудничество", "Регистриране, лицензиране и контрол" и "Регулиране на икономически дейности".


Американското правителство е одобрило в края на декември 200 млн

Американското правителство е одобрило в края на декември 200 млн ...

... ще предоставим допълнителна военна помощ на украинците, по-голяма и по-разностранна от досегашната", каза представител на Държавния департамент в навечерието на пристигането на Блинкън в Киев.


Премиерът Кирил Петков е назначил четвърти зам министър на енергетиката в

Премиерът Кирил Петков е назначил четвърти зам министър на енергетиката в ...

... политическия кабинет на ведомството са Ива Петрова, която беше заместник и на предшественика на Николов – служебният министър Андрей Живков, Данаил Николов и Пламен Данаилов.Прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет реагира остро на общата

Прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет реагира остро на общата ...

... Тяхната реакция ще бъде изпратена до българските институции, Европейската комисия, посолствата на партньори от ЕС, САЩ и Великобритания, Европарламента, Лаура Кьовеши и Съвета на Европа.


Македонският президент Стево Пендаровски отхвърли едно от основните български искания

Македонският президент Стево Пендаровски отхвърли едно от основните български искания ...

... на състава на съвместната историческа комисия между двете държави, Пендаровски уточни, че е право на всяко правителство да определя членовете на комисията от негова страна.
ДПС предлага да бъдат вързани ръцете на правителството да прави

ДПС предлага да бъдат вързани ръцете на правителството да прави ...

... преразпределя бюджетните средства през годината. Преминаването през решения на Народното събрание ще затрудни силно навременното решаване на много неотложни финансови проблеми на държавата и общините. Сенатът на американския Конгрес започна дебатите относно голяма избирателна реформа

Сенатът на американския Конгрес започна дебатите относно голяма избирателна реформа ...

... на реформата. Тези визити бяха и индикация колко държи той на този въпрос. Законопроектът вече бе одобрен в долната конгресна камара, където демократите имат мнозинство.


Известният с реформаторските си публични позиции съдия от Софийския градски

Известният с реформаторските си публични позиции съдия от Софийския градски ...

... заместник-министри на правосъдието са адвокатът и преподавател в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ Борислав Ганчев и съдията от Върховния административен съд Юлия Ковачева.