Гърция излиза от надзора на международните кредитори след повече от

...
Гърция излиза от надзора на международните кредитори след повече от
Коментари Харесай

Гърция излиза от надзора на кредиторите

Гърция излиза от надзора на интернационалните кредитори след повече от десетилетие на ограничавания във финансовия бранш. " Добрите индикатори на гръцката стопанска система и сполучливите промени разрешават свалянето на строгия финансов надзор ", заяви финансовият министър Христос Стайкурас, представен от БНР.

" 20 август е исторически ден за Гърция и гърците. Официално страната ни излиза от засиления надзор на Европейската комисия. Приключва един интервал от 12 години, който докара до ограничения за жителите, приземи стопанската система ни, само че и раздели обществото ", сподели на собствен ред министър председателят Кириакос Мицотакис.

В разследване на икономическата рецесия приходите на гърците понижиха с една четвърт, а доста хора останаха без работа. Преди това Гърция беше натрупала голям външен дълг, който дълги години бе прикриван от националната статистка. Финансовата рецесия от 2009 година обаче оголи всички проблеми и Гърция трябваше да бъде спасявана от банкрут.

Финансовата дисциплинираност на страната разреши възобновяване да стартира.

Експертите показват, че последните години Гърция е трансформирала икономическия модел и е съумяла да притегли вложения, с цел да обслужва заемите си. Преди това трябваше да бъде извършени мъчителни решения като приватизация на редица държавни активи, които провокираха всеобщи митинги.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР