Вулканът Ибу в източна Индонезия изригна днес и изхвърли стълб

...
Вулканът Ибу в източна Индонезия изригна днес и изхвърли стълб
Коментари Харесай

Вулкан изригна в източна Индонезия

Вулканът Ибу в източна Индонезия изригна през днешния ден и изхвърли дирек от пепел до 3,5 км над кратера, оповестиха управляващите, представени от Франс прес.

Изригването, което стартира в 00:37 ч. локално време, продължи повече от три минути, сподели в днешно изказване чиновник на контролния пункт до вулкана на северните Молукски острови.

„ Молим жителите и туристите наоколо до вулкана Ибу да не правят никакви действия в радиус от два километра (около кратера) ", добави служителят.

Равнището на паника, оповестено след изригването на вулкана с надморска височина от 1325 метра, остава второ по четиристепенна канара. Не е подредена евакуация след изригването.

Властите обаче приканиха популацията да носи маски и очила, когато излиза на открито, с цел да се защищити от сипеща се вулканична пепел.

Индонезийският архипелаг се намира на тихоокеанския " огнен пръстен " - област на интензивна вулканична активност.

В средата на месеца вулканът Руанг в северната част на страната също изригна и хиляди локални поданици бяха евакуирани. А интернационалното летище Манадо, ситуирано на повече от 100 километра от този кратер, остана затворено за няколко дни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР