Русия съобщи за нови украински атаки с дронове в петък

...
Русия съобщи за нови украински атаки с дронове в петък
Коментари Харесай

Серия от взривове избухнаха в контролирани от Русия територии

Русия заяви за нови украински офанзиви с дронове в петък вечерта, ден откакто избухнаха детонации покрай военни бази в следени от руснаците региони на Украйна. Взривове имаше и на територията на самата Русия, което е знак за увеличаващите се благоприятни условия на Украйна да удря по цели, които се намират надалеч от фронтовите линии.

През предходната седмица имаше големи гърмежи в съветска военновъздушна база в Крим, а по оценки на западното разузнаване офанзивата е извадила от строя най-малко половината съветска бойна авиация в региона на Черно море.

Руските осведомителни организации РИА и ТАСС оповестяват, че съветските противовъздушни сили са се задействали покрай Евпатория в петък вечерта. Видео, оповестено от съветски уеб страница, демонстрира нещо като ракета земя-въздух, която поразява цел в Крим. Ройтерс прецизира, че истинността на видеото към момента не е тествана.

ТАСС цитира съветски чиновник, съгласно който съветските противовъздушни сили са свалили шест украински дрона, атакували град Нова Каховка, източно от Херсон. Украйна споделя, че връщането на Херсон е един от главните ѝ цели на този стадий от войната.

Отделно съветски военни в Крим споделят, че са свалили неустановен брой украински дронове над Севастопол.

“Украинските въоръжени сили подариха на руснаците вълшебна вечер “, сподели Серхий Хлан, член на районния съвет на Херсон, който бе разхлабен от съветските окупационни сили.

Предишната вечер беше обявено за голям брой детонации в Крим, в това число по цели покрай Севастопол и един удар по щаба на съветския Черноморски флот. Имало е изумени цели в Керч покрай Кримския мост, който свързва полуострова с Русия.

На съветска територия две села бяха евакуирани след детонации в склад за муниции в Белгородска област. Обектът се намира на повече от 100 км (60 мили) от украинската територия

Властите в Киев се въздържат ит публични мнения за произшествия в Крим или в Русия, само че импровизирано има подмятания, че стоят зад офанзивите, осъществени с ракети с огромен обхват и саботажни групи.

Русия отхвърля украинските триумфи в Крим, само че през тази седмица бе уволнен шефа на съветския черноморски флот.

Украйна се надява, че опциите да удря съветски цели надалеч зад фронтовата линия може да извърнат хода на спора, прекъсвайки линиите за доставки на окупаторите.

Съединени американски щати приготвят нов пакет в помощ за сигурността на Украйна, който се прави оценка на 775 милиона $ и включва дронове за наблюдаване, устойчиви на мини транспортни средства. От предишния месец Украйна разполага с доставени от Запада ракети, с цел да нанася удари зад съветските линии.

Някои от изумените съветски цели обаче са отвън обсега на боеприпасите, които западните страни са оповестили, че са изпратили в Украйна. Това води до голям брой догатки, че Украйна е въвела в приложимост своите лични ракетни комплекси Гром-2, които могат да поразяват цели на разстояние 300 км.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР