на 9 август са извадили от строя над половината бойни

...
на 9 август са извадили от строя над половината бойни
Коментари Харесай

Половината бойни самолети на руския Черноморски флот са извън строя след взривовете на летище Саки

на 9 август са извадили от строя над половината бойни самолети на морската авиация на съветския Черноморски флот, заяви в петък пред публицисти представител на западното разузнаване, представен от Ройтрес и други западни медии.
По думите му Украйна поредно реализира " кинетичен резултат " надълбоко в тила на Русия, което оказва значително въздействие върху материално-техническото доставяне на съветската войска и " съществено психическо влияние върху управлението на Русия ".

Боеприпасите на съветските въоръжени сили последователно привършват. " Имаме голям брой свидетелства за това, че боеприпасите им се изтощават ", споделя представителят на разузнаването, чиято идентичност западните медии не посочват.

В деня след гърмежите на военното летище " Саки " украинските сили оповестиха, че са унищожени девет съветски военни самолета. Москва публично съобщи, че при детонациите, провокирани от пожар, избухнал незнайно по какви аргументи, не са нанесени щати на военната техника., че са унищожени най-малко осем самолета.

Руският Черноморски флот сега мъчно действа като освен това от " флотилия за брегова защита ", която рядко нанася ракетни удари. Опитът ѝ да заплаши с десантна офанзива в Одеса към този момент не е настоящ.

Представителят на разузнаването позволи, че офанзивите против съветски военни обекти в анексирания от Русия Крим ще продължат.

, съобщи " Гардиан ". Тя е издигната толкоз крепко, че да издържи рухването на пътнически аероплан. " Безпокойството е концентрирано върху това дали нуклеарната централа няма да пострада от загубата на водно изстудяване при загуба на аварийно електрозахранване ". Такива опасения изрази украинският нуклеарен оператор, който в петък съобщи, че Русия, която окупира централата през март, има намерение да я изключи от електропреносната система на Украйна.

Съединени американски щати афишират близо 800 млн. $ военна помощ за Украйна и дронове

Съединените щати афишират в петък, че дават още близо 800 млн. $ за военна помощ на Украйна, както и най-малко дузина разследващи дронове, оповестиха няколко публични източници, представени от Асошийтед прес.

Пакетът военна помощ се се състои главно от спомагателни гаубици и муниции. На Украйна ще бъдат изпратени и портативни, дълготрайни дронове, които се изтрелват посредством катапулт и могат да се връщат след задача.

До момента Съединени американски щати са дали на Украйна военна помощ в размер над 9 милиарда $.

Европейската комисия заяви, че ще даде 21 млн. $ на Програмата за развиване на Организация на обединените нации , предопределени за почистване на руините и почистването им от взривоопасни предмети в Украйна . Друга част от парите ще отидат за ремонт на стратегически детайли от инфраструктурата: трансформатори, системи за топлоснабдяване, ВиК, обеззаразяване на водата и електроснабдяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР