Венецуелският опозиционер Хуан Гуайдо, признат от около 40 държави за

...
Венецуелският опозиционер Хуан Гуайдо, признат от около 40 държави за
Коментари Харесай

Хуан Гуайдо съобщи, че хуманитарната помощ ще влезе във Венецуела на 23 февруари

Венецуелският опозиционер Хуан Гуайдо, приет от към 40 страни за краткотраен президент на Венецуела, заяви през днешния ден, че американската филантропична помощ ще влезе в страната на 23 февруари макар съпротивата на президента Николас Мадуро, съобщи Франс прес.

На протест в Каракас Гуайдо съобщи, въоръжените сили, които остават правилни на Мадуро, би трябвало да позволен помощите от храни и медикаменти, които стартират да се натрупат на границата.

Гуайдо прикани към 250-те хиляди доброволци, записали се да вземат участие в извозването и раздаването на помощта, да са в подготвеност, защото ще би трябвало да се образуват колони.

"Хуманитарната помощ ще влезе във Венецуела, това е несъмнено! Защото узурпаторът няма да има различен избор с изключение на да напусне Венецуела. Не за първи път Венецуела ще би трябвало да се освобождава от тиранин, да се надяваме обаче, че този ще е последният ", съобщи Гуайдо, ръководител на единствената институция под контрола на опозицията - Народното събрание.

След Колумбия, която стана първата точка за скупчване на американска помощ за венецуелците, Бразилия също се съгласи да сътвори център за депозиране на помощи в граничещия с Венецуела северен щат Рорайма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР